Тампони, нормално ли е това ?
- gsisport
- Автомобил:
- Двигател:
Тампони, нормално ли е това ?
Колеги нормално ли е тампона в нормално положение на колата да изглежда така на снимка 1 и 2 а на снимка 3 е когато колата е вдигната на крик.Питам защото имам едно тропане което ме съмнява, че е от тях. 
Re: Тампони, нормално ли е това ?
Не съм техник, но 100% не трябва да е така, поне съдейки по моята предница, която е без никакви проблеми и тропане и по тампоните ми, които съм ги сменял скоро заедно с амортисьорите.
Нещо не е затегнато, а някой друг да каже какво точно
Нещо не е затегнато, а някой друг да каже какво точно
Вдигни колата на крик,и пробваи да вдигнеш гумата нагоре и ако има луфт като я дърпаш нагоре-надолу,свали отгоре гаиката,под нея има още една и пробваи да я стегнеш,ако е стегната и има луфт шапките са за смяна,ако не е стегната,пробваи да я стегнеш и виж дали пак ще ти тропа като караш.
- overapac
- Автомобил:
- Двигател:
а има ли голф дето да не му стърчат така тия неща?????????
смених тампоните на макферсоните и лежаха плътно точно два дни и после щръкнаха два пръста нагоре,като на снимката на колегата!!не мисля да ги сменям пак ,дали ще е проблем??

смених тампоните на макферсоните и лежаха плътно точно два дни и после щръкнаха два пръста нагоре,като на снимката на колегата!!не мисля да ги сменям пак ,дали ще е проблем??

Ако нямат луфт си караи с тях,не е проблем,но провери дали за здрави.
-
emo-gar
- Автомобил:
- Двигател:
А според мен по-горе се изписаха купища глупости от рода .."тате питал един колега,той имал познат на който един майстор му казал..."Бре колеги,запознайте се с особеностите на това "безобразие",наречено предно окачване на Голф3(яко е обсъждано)
Да,при вдигане се наблюдава тая гледка и е нормално,както е нормално в тая поза да се усеща луфт в макферсона.Често се използва факта от недобросъвестни сервизи за да ти гушнат някой лев за нови тампони и труд естествено
И още нещо:това "стърчене" си зависи от умората,смачкването,та ако щете и качеството на тампона(по подразбиране то е "ниско").Тропането е обикновено от аксиалния лагер в този тампон.Та стърчене в диапазон 1-1.5см е нормално.Я си представете какво ще стане ако тая "чинийка" е постоянно опряла до бомбето!
Да,при вдигане се наблюдава тая гледка и е нормално,както е нормално в тая поза да се усеща луфт в макферсона.Често се използва факта от недобросъвестни сервизи за да ти гушнат някой лев за нови тампони и труд естествено
И още нещо:това "стърчене" си зависи от умората,смачкването,та ако щете и качеството на тампона(по подразбиране то е "ниско").Тропането е обикновено от аксиалния лагер в този тампон.Та стърчене в диапазон 1-1.5см е нормално.Я си представете какво ще стане ако тая "чинийка" е постоянно опряла до бомбето!
Напълно нормално е. Моите стърчат по абсолютно същия начин. Скоро сменях окачването и след разглобяването, тампона и лагерчето си бяха в перфектно състояние.
Голфа си тропа и скърца, примирете се с това
Голфа си тропа и скърца, примирете се с това

-
andro_
- Автомобил:
- Двигател:
Има радиален луфт - сменяй.
Има аксиален луфт - конструкцията е такава.
Има аксиален луфт - конструкцията е такава.
- gsisport
- Автомобил:
- Двигател:
Дам когато колелото е на крик и като разклатя шапката се мести напред назад а и като го мърдам има лек луфт, значи са за смяна тогава, мерси за отговорите колеги 
- gsisport
- Автомобил:
- Двигател:
Сега само ако ми пропоръчате от къде да си купя сносни и сравнително качествени тампони, че чета из форума с ментета било пълно.
- webdude
- Автомобил: Ford Mondeo MK3
- Двигател:
emo-gar написа:А според мен по-горе се изписаха купища глупости от рода .."тате питал един колега,той имал познат на който един майстор му казал..."Бре колеги,запознайте се с особеностите на това "безобразие",наречено предно окачване на Голф3(яко е обсъждано)
Не, че нещо, но това не е голф 3 !

- gsisport
- Автомобил:
- Двигател:
До 94-5 година май са същите, конструкцията е същата има ли значение голф 2 или 3.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”