1.9 TDI или бензин с газова уредба за икономия в градско

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
pepone
Автомобил:
Двигател:

Re: 1.9 TDI или бензин с газова уредба за икономия в градско

Мнениеот pepone » Съб 06 юни 2009 4:34

115 коня на газ, яко ръчка в София 12/100 газ с ГИ (българска за мен доста добра) върви толкова пренебрежимо по слабо от бензин , че си нямаш на идея, който не вярва мога да го повозя. Прави си сметката дали дизела е по евтин, а там според мене като консумативи поне едно обслужване ти е по-скъпо . А някой като ми каже на бензин не слагам газ само мога да му се изсмея в лицето за заблудата mhihi но е важно да си гъзар нали така 8) Тествах я колата на газ от Пловдив до София съм карал 190 -200 (тоя опит няма да го повтарям)със свидетели ми изхарчи 13 газ, при нормално каране 90 -100 7-8 газ на бенз отива към 6

Потребителски аватар
krasio00o
Автомобил: Passat B5
Двигател: ADR 1998

Мнениеот krasio00o » Съб 06 юни 2009 17:38

Rabbit_TDI написа:
krasio00o написа:Сметнете и другия факт с ГИ докато незагрее до 30 градуса върви на бензин.Много зависи по колко ще се кара автомобила.В зимните месеци ако прави пробези от 2-3 км общо взето ще кара само на бензин.Така,че сам трябва да си прецени колегата колко ще я кара :D .

Ако минаваш 2-3 километра на ден и 20 на 100 да гори ти е през х....

Колега или аз не съм се изразил правилно или ти не ме разбра.Имах в предвид ,че ако на ден кара 10 км ,но го прави на пробези от по 2-3 км през час колата му ще върви само студена и ще я кара само на бенз.

Juiceman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Juiceman » Съб 06 юни 2009 21:18

Имаше една тема за едно момче в СФ, което доста сполучливо се справя с газовите, но немога да я намеря, и сериозно се замислям за газ-бензин, дизел също е ок, но трябва да попаднеш на кола, а на мен не ми се рискува

Потребителски аватар
doaiena
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doaiena » Съб 06 юни 2009 23:04

addrak написа:Вместо газов инжекцион ,напъни се още малко и шибни една метанова и си готов

За да му е по-скъпо ли?
1кг метан = 1.30/50лв
1л пропан бутан = 0.70/0.79лв
Съотношение на разход метан и пропан бутан е едно и също, защо по-дяволите да шибва набутвация???
Освен това колата става още по-мудна от колко на газ!
По-тежка заради нечовешките размери на бутилката за метан!
Минуси колкото искаш.
Плюсове май няма.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Нед 07 юни 2009 8:57

doaiena написа:
addrak написа:Вместо газов инжекцион ,напъни се още малко и шибни една метанова и си готов

За да му е по-скъпо ли?
1кг метан = 1.30/50лв
1л пропан бутан = 0.70/0.79лв
Съотношение на разход метан и пропан бутан е едно и също, защо по-дяволите да шибва набутвация???
Освен това колата става още по-мудна от колко на газ!
По-тежка заради нечовешките размери на бутилката за метан!
Минуси колкото искаш.
Плюсове май няма.

Именно

vento 1.8
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vento 1.8 » Нед 07 юни 2009 13:21

На дизела му е гадното че като ти се преебе платката на помпата даваш 1700 лева в Бош сервиз да ти я оправят или 500 кинта на момчетата пак ти я оправят ама без документи.Газта също преебава -наскоро на едно голфче 4ка му сложихме газчица и отиде на 700 кинта некви клапи и там какво още щото му изчезнаха ниските обороти.
Те хората са го казали евтиното излиза скъпо.
Затова на бензин ,газ ,дизел е едно и също стига колата да не се чупи че като тръгнеш да ремонтираш си е ебало мамата.
То си е до късмет как ша ти тръгне с новата придобивка а и зависи как я караш и поддържаш.
Ако човек за година минава 15 000 км чак голяма разлика невярвам да усети в разхода макарче аз съм карал бензин и дизел и турбодизел и газ и едно е ясно като караш на газчица по евтино няма.
Успех с избора и гледай на тебе да ти харесва защото вкусове всякакви а все пак ти ша си я караш...

Потребителски аватар
webdude
Автомобил: Ford Mondeo MK3
Двигател:

Мнениеот webdude » Нед 07 юни 2009 14:18

vento 1.8 написа:На дизела му е гадното че като ти се преебе платката на помпата даваш 1700 лева в Бош сервиз да ти я оправят или 500 кинта на момчетата пак ти я оправят ама без документи.Газта също преебава -наскоро на едно голфче 4ка му сложихме газчица и отиде на 700 кинта некви клапи и там какво още щото му изчезнаха ниските обороти.
Затова на бензин ,газ ,дизел е едно и също стига колата да не се чупи че като тръгнеш да ремонтираш си е ебало мамата.
То си е до късмет как ша ти тръгне с новата придобивка а и зависи как я караш и поддържаш.
Ако човек за година минава 15 000 км чак голяма разлика невярвам да усети в разхода макарче аз съм карал бензин и дизел и турбодизел и газ и едно е ясно като караш на газчица по евтино няма.
Успех с избора и гледай на тебе да ти харесва защото вкусове всякакви а все пак ти ша си я караш...

Какви клапи ве колега какви чудеса ... ако сте сложили обикновена газова на Г4 това вече си е ваш проблем!
Г.И дюзите се поставят обикновено непосредствено (и в близост до бензиновите такива) в края на всмукателния колектор (там където вече няма никакви клапи)

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Нед 07 юни 2009 15:55

vento 1.8 написа:На дизела му е гадното че като ти се преебе платката на помпата даваш 1700 лева в Бош сервиз да ти я оправят или 500 кинта на момчетата пак ти я оправят ама без документи.Газта също преебава -наскоро на едно голфче 4ка му сложихме газчица и отиде на 700 кинта некви клапи и там какво още щото му изчезнаха ниските обороти.

Слушал си и ти лафове.Платката на ТДИ-то ремонта струва 50-150 лева .То за 1700 лева цели мотори продават хората :lol: За газта не мога да кажа от личен опит - ама отдавна се слага масово газов инжекцион и никой не реве от него.

Потребителски аватар
addrak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот addrak » Вто 09 юни 2009 18:45

За първи път чувам че метана е по-скъп от газта.

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Вто 09 юни 2009 18:48

качествена метанова уредба е много скъпа

Потребителски аватар
toman44o
Автомобил: VW VENTO
Двигател: ABS

Мнениеот toman44o » Вто 09 юни 2009 18:54

аз съм за газта,в момента това е най-удачния вариант :)

Потребителски аватар
Ицку®
Автомобил: 2xTouran TDI
Двигател: CAYC 2014 и CFHF 2015

Мнениеот Ицку® » Вто 09 юни 2009 19:50

Juiceman написа:Някои има ли опит с газифицирането на 1.8 Т и какви впечатления имате

Нали целта е икономия на гориво, а не бегачка. 1.8Т с газ си е просто гавра с двигателя.

Потребителски аватар
ivdims
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivdims » Сря 10 юни 2009 17:41

Значи аз съм карал голф 2 на газ сега карам голф 4 TDI и смело мога да кажа че на нафта съм по доволен защо:
1.Кола на газ е най-голямата мъка която може да преживее човек(не е само от мой опит),зимата пак си гори яко за мотор 1.6 градско 10-11 по каквато и газова да е.
2.Не даваш излишни пари за газови и т.н. и забравяш за сякакви проблеми с гадната газ казвам отново.
3.Колата става адски спъната и куца и какото си избереш.
И накрая ще ти дам един съвет намери си някой да ти бута нафта на черно и си ти в момента върви 1.25-1.30лв.
не прави тъпа грешка с газ.
И все пак ти си знаеш най-добре,успех. :да:

Потребителски аватар
webdude
Автомобил: Ford Mondeo MK3
Двигател:

Мнениеот webdude » Сря 10 юни 2009 21:10

ivdims написа:Значи аз съм карал голф 2 на газ сега карам голф 4 TDI и смело мога да кажа че на нафта съм по доволен защо:
1.Кола на газ е най-голямата мъка която може да преживее човек(не е само от мой опит),зимата пак си гори яко за мотор 1.6 градско 10-11 по каквато и газова да е.
2.Не даваш излишни пари за газови и т.н. и забравяш за сякакви проблеми с гадната газ казвам отново.
3.Колата става адски спъната и куца и какото си избереш.
И накрая ще ти дам един съвет намери си някой да ти бута нафта на черно и си ти в момента върви 1.25-1.30лв.
не прави тъпа грешка с газ.
И все пак ти си знаеш най-добре,успех. :да:

Карал си кола със старо поколение газова на карбуратор...
Дизелите обикновено са по скъпи като първоначална инвестиция от бензина ...
Така, че като пари Бензин + Газ = Дизел :)

А тва за тубата ... е не всеки може да си намери, а колата като я запалиш сама си иска - "туба-туба-туба-туба" :)

Потребителски аватар
Mega
Автомобил: VW Bora 1.8 - 4Motion
Двигател: AGN - 125
Контакти:

Мнениеот Mega » Чет 11 юни 2009 9:00

Ицку® написа:
Juiceman написа:Някои има ли опит с газифицирането на 1.8 Т и какви впечатления имате

Нали целта е икономия на гориво, а не бегачка. 1.8Т с газ си е просто гавра с двигателя.

Напротив 1.8Т е най-лесния и сполучлив двигател за газифициране (разбира се газов инжекцион само). Лично съм правил проучване, няма проблеми става супер този мотор! Разлика не се усеща!

Аз съм с 1.8 атмосферен и няма разлика, супер се държи колата. Приятел е с 1.8Т също, върви като бесна!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”