В една друга тема един колега беше написал, че въпросната тапа е с цел да пази мотора докато той се разработва и после била ненужна ...
На моята кола забелязвам обаче, че към края на хода на педала колата вече спира да върви повече и е безмислено да се маха тази тапа. Аз лично смятам, че тя е сложена да не се къса жилото на газта.
Някой ако знае нещо по въпроса да се включи ...

За какво служи тапата под педала на газта ?
- freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
Re: За какво служи тапата под педала на газта ?
ми правилно мислиш, но може и да действа като ограничител , да не се отваря напълно дросела. В общия случай пази дросела и жилото , това е цялата философия ...
Ако си мераклия , отвори там при дросела , накарай някой да натисне педала до дъно и виж капачето дали стои перпендикулярно , ако е наклонено , значи може да се постегне жилото , при перпендикулярна клапа си на full trottle....
Ако си мераклия , отвори там при дросела , накарай някой да натисне педала до дъно и виж капачето дали стои перпендикулярно , ако е наклонено , значи може да се постегне жилото , при перпендикулярна клапа си на full trottle....
- mitakathvp
- Автомобил:
- Двигател:
Според мен е за да може да опре някъде педала не на мокета примерно! 

- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Колегата отгоре отговори правилно.На буса служебният махам тапата...настъпвам до долу 165км/ч.Слагам тапата...настъпвам пак 165км/ч.Освен да ти пази педала по-нагоре от мокета и да ти държи жилото по-охлабено,друго предназначение не намирам 

- BeckoTDI
- Автомобил: VW Touareg-Audi Coupe-VW Golf 3
- Двигател: BPE-ABK-AAZ
И аз имам "тапа", ама определено не пази жилото, защото съм с електронна газ. Остава варианта, като ритнеш педала със злоба да има къде да опре 

- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
BeckoTDI написа:И аз имам "тапа", ама определено не пази жилото, защото съм с електронна газ. Остава варианта, като ритнеш педала със злоба да има къде да опре
Ти знайш ли ква злоба щи дам само ми ела в Русе ше го бутна със VagCom повече от 50 да не вдига

- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
нещо като АТМ машина го дава
и ограничител на газта не е...
с него без него все мачкам макс
според мен е с цел при натискане педала на газта до край да не прилагаш всичкото усилие върху конзолата на педалите и от да се чупи.
просто подпира там педала и ти държи мокета изпънат

и ограничител на газта не е...
с него без него все мачкам макс

според мен е с цел при натискане педала на газта до край да не прилагаш всичкото усилие върху конзолата на педалите и от да се чупи.
просто подпира там педала и ти държи мокета изпънат

- theraven
- Автомобил: Golf Mk4 Sport Edition
- Двигател: SDI
- Контакти:
Не знам аз ама веднъж стелката ми се беше завряла върху тоя чеп и педала не стигаше до края. Брех кат се вкарах в едни филми що не мой да изпреварва тая кола само аз си знам...
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”