Протече ми радиатора моля за съвет. Passat B4 2000 ADY клима

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Протече ми радиатора моля за съвет. Passat B4 2000 ADY клима

Мнениеот DoH_KuXoT » Съб 06 юни 2009 21:24

сълзи ми много леко през пластмасата. Точно долу където има едно ухо влизащо в предния мост. Пукнат е и се вижда.
Имам въпроси:
Радиаторджиите сменят ли само това казанче. Лепи ли се ? От всички пасати ли става. Има ли значение че е с клима и има два радиатора. Нов радиатор сигурно е много пари. Та най-ценната информация е от кои модели на VW става да знам какво да търся.
Благодаря Ви предварително.

Потребителски аватар
koby
DarkSidE of The WorlD
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Протече ми радиатора моля за съвет. Passat B4 2000 ADY клима

Мнениеот koby » Съб 06 юни 2009 21:37

по принцип не подлежи на ремонт нов няма да е повече от 200-250 лева незнам от кой др модел става и мисла че няма разлика това че е с клима но един съвет смениго по възможно най бързия начин защото ще си приебеш мотора

Потребителски аватар
valerius
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот valerius » Съб 06 юни 2009 23:23

за пасат Б5 е 130-150лв нов. за твоя ще е по малко.

bachest
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bachest » Съб 06 юни 2009 23:46

Здрвей колега. Радиатора, който ти трябва е 720х380ММ, като двата щуцера за горния и долния маркуч и датчика, трябва да са разположени на едната страна на радиатора. Такъв радиатор се монтира на всички пасати B4, които са с фабричен климатик. Щото тези, които са без климатик са с късия радиатор (525х380ММ). На ВР6-цата, без значение, дали е с клима или без, винаги са с дългия радиатор. На дизела с AAZ мотор, мисля, че и той винаги е с дългия радиатор. Като казах фабричен, има и такива, които са с италианската ч*кия давиа, или диавиа беше, като при тях си се използва късия радиатор, въпреки, че са с клима.

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Нед 07 юни 2009 1:08

колеги много Ви благодаря, до сега изчетох всички теми за радиатори и стигнах до извода , че най-добре да си купя нов Nissens на цена 115лв от Evro07, неделя имат работещи магазини. Ще пиша какво съм направил.

Потребителски аватар
koby
DarkSidE of The WorlD
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот koby » Нед 07 юни 2009 7:58

DoH_KuXoT написа:колеги много Ви благодаря, до сега изчетох всички теми за радиатори и стигнах до извода , че най-добре да си купя нов Nissens на цена 115лв от Evro07, неделя имат работещи магазини. Ще пиша какво съм направил.

колега не е много желателно да взимаш част от ЕВРО 07 аз си купих фар за голфа от там и след една седмица му изгоря инсталазията и се разпадна рефлектора

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Нед 07 юни 2009 9:14

Еврото - не става.Ауто - - не става.Варианта за радиатор е Елит Кар - или оригинален (BEHR или Valeo според системата) или неоиригнален на Vaico (или Vemo да беше).Това са вариантите...които си заслужават парите. От Ем комплект (Ем Дефект) не се коментира въобще...иначе там са най-ефтини.

Потребителски аватар
vladtod®
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот vladtod® » Пон 08 юни 2009 16:00

zfa159 написа:Еврото - не става.Ауто - - не става.Варианта за радиатор е Елит Кар - или оригинален (BEHR или Valeo според системата) или неоиригнален на Vaico (или Vemo да беше).Това са вариантите...които си заслужават парите. От Ем комплект (Ем Дефект) не се коментира въобще...иначе там са най-ефтини.

Оооо тука и аз искам да се включа,всичко което съм взел на Vaico и Vemo от Елит Кар ,е боклук.Датчик температура,накрайници,реле регулатор ..........нямам думи.А оферта от могра не направи ли?

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Пон 08 юни 2009 17:08

взех нов Nissens. Утре ако не вали ще го сменя. Гледах го днес ,май ще мога да го извадя без да разглабям цялата предница. Перките с стойката падат лесно, поселе двата болта дето го държат от горе и се надявам да може да се наклони към мотора и да излезе нагоре. Ако ли не почвам цялата процедура...брона,маска,фарове,и т.н...

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Вто 09 юни 2009 8:25

vladtod® написа:
zfa159 написа:Еврото - не става.Ауто - - не става.Варианта за радиатор е Елит Кар - или оригинален (BEHR или Valeo според системата) или неоиригнален на Vaico (или Vemo да беше).Това са вариантите...които си заслужават парите. От Ем комплект (Ем Дефект) не се коментира въобще...иначе там са най-ефтини.

Оооо тука и аз искам да се включа,всичко което съм взел на Vaico и Vemo от Елит Кар ,е боклук.Датчик температура,накрайници,реле регулатор ..........нямам думи.А оферта от могра не направи ли?

Ъ?...не е невъзможно ама при мен охл.радиатор е такъв - 2 години вече без проблем.Температурните датчици за охладителната течност и на двигателя и на перките - пак такива,и двата пластмасови щуцера на главата - без проблем вече 3 години...аз съм изключително доволен и от двете марки...при теб защо се е получило така нямам обяснение...но както и да е,може да се поръча оригинален на Valeo или Behr ама и цената му е друга. А за накрайници и т.н. - само Lemforder пак оттам ;) иначе Moog,Febi-Billstein,само Bilsstein - отиват си бързичко.
Проблема с радиатора 2-ра ръка е,че е седял празен и се е засъхнал целия...като го напълниш не е ясно какво ще се случи...иначе ако виншно не е загнил (както моя в долния десен край примерно) може и да е в ред и да работи известно време без проблем...иначе се намират принципно доста радиатори 2-ра употреба.

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Пет 12 юни 2009 14:15

смених го, няма течове, единствената ралика е , че сега перката като ми се пусне на около 92-93 градуса работи много по-кратко от преди. Малко ми падна температурата. Преди държеше 90 и малко над 90 сега е някъде 88. Понеже имам климатик, свалях бронята, фаровете ,маската, гредата между двата калника... можеше да се мине и без броня но като я свалих всичко стана много бързо и удобно, не си струва да пестиш 10минути сваляне на броня и да се мъчиш като грешен...
При всичко свалено, смених и гарнитурата на датчика и ремъка на перките.
Равносметка:
Радиатор 100лв
Ремък 8лв
Гарнитури-без пари ми отсече майстора на симеон :)
Труд 4 часа с чакането на ремъка

Потребителски аватар
ivanov3
Автомобил: VENTO 06.94g. 1.8 MONO 90K.S
Двигател: ABS

Мнениеот ivanov3 » Съб 17 окт 2009 7:42

DoH_KuXoT написа:сълзи ми много леко през пластмасата. Точно долу където има едно ухо влизащо в предния мост. Пукнат е и се вижда.
Имам въпроси:
Радиаторджиите сменят ли само това казанче. Лепи ли се ? От всички пасати ли става. Има ли значение че е с клима и има два радиатора. Нов радиатор сигурно е много пари. Та най-ценната информация е от кои модели на VW става да знам какво да търся.

сложи добавка за радиатор.

Последна промяна от ivanov3 на Чет 25 ное 2021 20:37, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
ivanov3
Автомобил: VENTO 06.94g. 1.8 MONO 90K.S
Двигател: ABS

Мнениеот ivanov3 » Съб 17 окт 2009 7:44

DoH_KuXoT написа:сълзи ми много леко през пластмасата. Точно долу където има едно ухо влизащо в предния мост. Пукнат е и се вижда.
Имам въпроси:

Последна промяна от ivanov3 на Чет 25 ное 2021 20:38, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Съб 17 окт 2009 10:29

ти изобщо четеш ли какво съм написал или просто трябваше да си пуснеш обява за радиатор и добавка ?

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Нед 18 окт 2009 21:08

Ами..принцино се занимавам с отоплителни радиатори и климатици и троници и въобще охладителни системи...та наблюденията ми за разните марки радиатори са много сериозни и то не от едно или две.
Понеже впечатленията ми са предимно от радиаторчета на парно ще споделя за тях - предстои ми повторно разглобяване на таблото на кола на колега от форма точно с радиаторче на Vemo...съответно не желае да топли въобще - та имам за какво да се съмнявам в тях.Вече спрях и да ги слагам.Иначе моето на Пасат-а ми е такова и вече 2-ра година няма грижи и работи безупречно...ама явно са занижили качеството стабилно.
Сериозно се замислям да започна да си поръчвам само оригинални и да мога да предлагам и тях...имам разни отстъпки и ще гледам да дойдат на по-нормална цена...понеже ако оригиналното е 100 или 120лв за колеги от форума защо да си слагат такова от 30 или 40 което не е ясно колко ще работи.Да,вярно,че е 4 пъти по-ефтино ама...си направих експеримент - претеглих колко тежи оригиналното радиаторче на Valeo от Пасат В3 и новото,което щях да слагам - разликата е около 1кг....явно има защо.Причината беше,че още кто ги хванах двете ми се стори,че новите на Vemo са доста лекички спрямо по-старите им и спрямо оригиналните.
Старото (не течеше ама други нещша наложиха смяната му) вадеше на духалките около 80 градуса при темп. на колата 90 градуса.Новото - 60-тина с мъка.Явно има сериозно разлики в радиаторите и още идната седмица ще видя какво мога да договоря за цена на оригиналните радиатори понеже определено са много по-добрия избор.Мисля дори експериментално да монтирам такова на някой колега от форума или на моята кола (без да му взимам повече от за обикновеното от 40-тина лв) за да видя какво ще стане и дали ще има по-добро парно,както е с оригиналния радиатор.
Понейе темата е за радиатори по принцип - взех си от Елит Кар преден (най-дългия за Пасат понеже съм с климатроник) на GERI за около 150 или 160лв да беше...не помня точната цена.

Върни се в “Passat”