Нещо съска

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
mazda_fan
Автомобил:
Двигател:

Нещо съска

Мнениеот mazda_fan » Нед 07 юни 2009 0:10

Здравейте,от скоро съм собственик на лупо,и имам само 1 проблем с него.Когато натисна спирачка се чува едно тс-тс-тс-тс ,чува се също и на десен завой.Съскането се забавя със скороста,чуве се както и на включена предавка,така и на свободна.Когато си вдигна стъклата,се чува по скоро като триене,но на свалени стъкла си е съскане,идващо от предната лява гума.От какво може да е

Потребителски аватар
ogata
Автомобил:
Двигател:

Re: Нещо съска

Мнениеот ogata » Нед 07 юни 2009 8:29

Във феродото има едни малки частици метал , със употребата , феродото намаля и се показва по някоя частица , която задира във диска - не е нищо опасно , но е малко дразнещо и стряскащо . Ако не е това , виж за всеки случай диска дали не е крив ;)

mazda_fan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mazda_fan » Нед 07 юни 2009 10:28

Забелязъл съм че когато е още студена колата (скоро съм я запалил и съм тръгнал) това не се чува,а след спиране няколко пъти се започва.Дано найстина да е това,и да не се занимавам с карета и лагери.За диска не съм забелязал да е крив,поне педала не ми играе когато спирам

mazda_fan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mazda_fan » Пет 12 юни 2009 16:11

Здравейте отново,
Днес закарах колата на майстор.При оглед нищо необичайно нямаше,освен това че лявата гума при завит волан не се върти лесно,и при всеки оборот на колелото (лявото) скоростната кутия леко се помества.Можеби и от там някъде идва скърцането.Тези майстори обаче неможаха да ми кажат вътрешно каре ли е,външно ли е,и изобщо каре ли е.....Не искам да използвам метода "сменяй докато не се оправи"!Някой имал ли е такъв проблем?И колко е приблизителната цена на вътрешно и външно каре?Препоръчайте сервиз във София,в който могат да ми направят колата без да ходя предварително на врачка!

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”