Лампа Check Engine на Голф 4?
- MK4
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARY 2003
Оказа се че тази лампа не свети при мен, колата имаше дребен проблем като я купих, но беше трудно откриваем и се съмнявам че в Италия нарочно са изолирали тази лампа защото не светва и при контакт, а пък ми и казаха че тези лампи не можели да изгорят. Интересуваме на крушка ли са или на диод тези лампи, и как точно се достига до тях?
- vwghost
- Автомобил: VW GOLF IV
- Двигател: 1.9 TDI ATD 2002
- Контакти:
Re: Лампа Check Engine на Голф 4?
MK4 таблото ти е явно без MFA .Крушки не се използват в таблото на GOLF4 ,светодиоди са .Виж по-долу снимките и ако решиш дали са на мястото си светодиодите погледни руснаците http://volkswagen.msk.ru/forum/index.ph ... =93655&hl= .
- MK4
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARY 2003
с half FIS е таблото ако има значение..
-
XmUrF
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Някой може ли да ми каже как точно изглежда лампата, защот аз нямам спомен при мен да свети такава. Аз обаче съм без MFA, може би за това.
- dokros
- Автомобил: SEAT TOLEDO 2000
- Двигател: 1.9 TDI ALH
- Контакти:
Здравейте, колеги! Имам въпрос свързан с лампата Check Engine на VW Bora 2,0 1999 APK двигател. При контакт същата трябва ли да светва. Питам, защото до сега не съм обръщал внимание. Преди да запаля чакам всички лампи да изгаснат, но онзи ден се загледах и Check Engine не светеше. Има ли начин с VAG да се проверят лампите.
Благодаря предварително за помощта.
Благодаря предварително за помощта.
Странно не бях се замислял(заглеждал)за тази лампа.Имам Голф 4 1.6sr 2000г. и на мен не ми свети лампата като дам на контакт(сега се загледах)Дали си е така или пък джамбазина е правил нещо?Имам и сеат ибиза 1.2 2008г.на него си свети лампата когато е наконтакт.нека и другите колеги да погледнат и да споделят как е при тях,че тожа май си е за притеснение.
Пробвах през 17ти канал, но мога да проверя само лампите на мигачите и АБС-а, Check Engine не става, поне при мен.
За колегите с бенз.мотори AKL и AGU: прочетете viewtopic.php?f=5&t=241212. Въпросните мотори са с 1 ламбда сонда и нямат Check Engine лампа, т.е. имат, но не е свързана.
За бенз.мотори с 2 ламбда сонди тази лампа в таблото е свързана с ЕКУ и би трябвало да работи.
Ето и символите/лампите на едно стандартно табло за AKL:

За бенз.мотори с 2 ламбда сонди тази лампа в таблото е свързана с ЕКУ и би трябвало да работи.

@Tony[quote="tonyM"]За колегите с бенз.мотори AKL и AGU: прочетете viewtopic.php?f=5&t=241212. Въпросните мотори са с 1 ламбда сонда и нямат Check Engine лампа, т.е. имат, но не е свързана.
При четене на живи данни на мен ми излизат две ламбда сонди, едната си чертае графика, докато другата си е права линия. Сигурно ли е това за AKL двигателите? Защо тогава по магазините за този модел кола със същия код на двигателя се продават ламбди за пред и след катализатора?
При четене на живи данни на мен ми излизат две ламбда сонди, едната си чертае графика, докато другата си е права линия. Сигурно ли е това за AKL двигателите? Защо тогава по магазините за този модел кола със същия код на двигателя се продават ламбди за пред и след катализатора?
deju написа:При четене на живи данни на мен ми излизат две ламбда сонди, едната си чертае графика, докато другата си е права линия. Сигурно ли е това за AKL двигателите?
Да, със сигурност AKL е с 1 ламбда сонда.
ЕКУ-то на AKL се вижда като 06А906019хх (VAG PN) при четене на адрес/модул 01 с ВАГ-КОМ. Ако излиза нещо друго, значи мотора не е AKL. Поне по това може да се разбере какъв е мотора със сигурност.
tonyM написа:deju написа:При четене на живи данни на мен ми излизат две ламбда сонди, едната си чертае графика, докато другата си е права линия. Сигурно ли е това за AKL двигателите?
Да, със сигурност AKL е с 1 ламбда сонда.
ЕКУ-то на AKL се вижда като 06А906019хх (VAG PN) при четене на адрес/модул 01 с ВАГ-КОМ. Ако излиза нещо друго, значи мотора не е AKL. Поне по това може да се разбере какъв е мотора със сигурност.
Колега моля за извинение
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”