Проблем с антифриз при Голф 4
- dondidan
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем с антифриз при Голф 4
Здравеите колеги имам следния проблем в казанчето сам сипал вода антифриз на нормал и си карам така цял ден на сутринта обаче като запаля и светва лампата за водата отварям капака и в казанчето няма почти ништо а като развартя капачката се дига на нормалното от какво е това някои може ли да ми каже и какво трябва да се направи Благодаря
- MrLover
- Автомобил: Passat
- Двигател: AMX
Re: Проблем с антифриз при Голф 4
Колега може да е от много работи (водна помпа, спукан мъркуч, 0-пръстен, капачката на разширителния съд, гарнитура)! Отиди да ти проверят колата, че не е шега работа 
- ilkomotor
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
1-во виж дали не е пресекло маслото/на боза/ ..че ще стане беля, и после всичко останало се преглежда
по надлежния ред 

- dondidan
- Автомобил:
- Двигател:
еми смених троиника и няма ефект та маи гарнитура 
- dondidan
- Автомобил:
- Двигател:
а и един от маркучите ми е направо като камък което маи не трябва да е така някакви идеи ако сте имали такъв проблем
- sukito
- Автомобил: Golf mk4
- Двигател: AHF 2000
Аз имам същия проблем,няма никакви течове от маркучи и връзки,на обороти като маркучите не са надути,но като карам след 3000об/мин имам голяма загуба на течност и виждам че е от разширителното казанче(от задната му част,нещо като одушник)и се съмнявам в капачката. Провери дали е мокро под казанчето то е видимо.Колата е Г4 ТДИ
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
dondidan написа: в казанчето няма почти ништо а като развартя капачката се дига на нормалното
dondidan написа:а и един от маркучите ми е направо като камък което маи не трябва да е така някакви идеи ако сте имали такъв проблем
До тук все симптоми на надуване от двигателя в охладителната система.
Само дето... не един, а всички маркучи трябва да са 'на камък'.
Ако наистина е само един- кой е? И за какво време ти загрява колата като я запалиш студена?
Подобни симптоми наблюдавах при едно АУДИ с пробив в блока. Загряваше до 90* буквално за 30 секунди.
- Dorian
- Автомобил: Golf 4 TDI
- Двигател: AHF
Аз си мисля или капачката да се е прецакала,(но е малко вероятно) или гарнитура на главата и затова издува и мъркучите 
- dondidan
- Автомобил:
- Двигател:
еми колата загрява нормално само мъркуча като загрее почва да се надува и след като карам малко на 90 вече е на камък а течове няма никаде ни от казанче слагах някаква течност мислеха че ми е пробито радиаторчето на парното ама няма ефект и то друго маи не остана освен гарнитура троиник сам сменил незнам и аз вече
а маркуча е този като отвори капака до акомулатора един голям мога да пратя снимка ама незнам как се качва
- Dorian
- Автомобил: Golf 4 TDI
- Двигател: AHF
Пробвай да оставиш капачката на разширителния съд отворена докато загрее колата хубаво и виж дали пак надува мъркучите или просто антифриза ще излиза навън от казанчето.
Ако всичко е наред с гарнитурата трябва да не излиза водата от казанчето дори и след 90градса,а и гледай дали надува системата и дали излизан яко въздушни мехури
Ако всичко е наред с гарнитурата трябва да не излиза водата от казанчето дори и след 90градса,а и гледай дали надува системата и дали излизан яко въздушни мехури
- kgdim
- Автомобил: MK4 Black ...
- Двигател:
най вероятно е гарнитура
като загрее от танкото марку4е което влиза в казан4ето трябва да те4е платна струя антифриз ако не
като загрее от танкото марку4е което влиза в казан4ето трябва да те4е платна струя антифриз ако не
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”