колеги помагаите !! Спрял съм се на голф 4 1.6 SR
- nasko_ruse
- Автомобил:
- Двигател:
колеги помагаите !! Спрял съм се на голф 4 1.6 SR
доста време се чудех каква марка кола да си взема и стигнах до заключението че е най-добре голф 4.спрях се на 1.6 SR защото 1.4 16V ми се струва слабичко а 1.8 вече хваща големия данък.Вчера бях във варна и ходих да гледам коли по автокъщите но от няколко мнения за този двигател се оказа че имат проблеми със скоростната кутия в мобилето вече съм срещал няколко обяви на коли със спукана скоростна кутия.Та молбата ми е да споделите вашият опит мнение и препоръки относно този проблем и дали е само при
този двигател или като цяло за четворката. мерси предварително надявам се да споделите компетентните си мнения и коментари.
Re: колеги помагаите !! Спрял съм се на голф 4 1.6 SR
Добре дошъл във форума.
И да знаеш че темата ти скоро ще стане 2-3 страници,и пак никой от писалите няма да те е насочил към правилния избор.Порови се малко в търсачката,има много скорощни теми като тази.Скоростни кутии се чупят при всеки двигател,аз лично незнам Г4 1.6 да е с пословично слаба трансмисия.
Аз бих попитал само едно--ако само данъка го изтъкваш като предимство на единия двигател спрямо другия,и като се има впредвид че другите ти разходи ще са едни и същи и при единия и при другия двигател,защо това да те спира да вземеш 1.8???Дори и при 100 лева разлика годишен разход,на мен ми се струва нелогично.
И да знаеш че темата ти скоро ще стане 2-3 страници,и пак никой от писалите няма да те е насочил към правилния избор.Порови се малко в търсачката,има много скорощни теми като тази.Скоростни кутии се чупят при всеки двигател,аз лично незнам Г4 1.6 да е с пословично слаба трансмисия.
Аз бих попитал само едно--ако само данъка го изтъкваш като предимство на единия двигател спрямо другия,и като се има впредвид че другите ти разходи ще са едни и същи и при единия и при другия двигател,защо това да те спира да вземеш 1.8???Дори и при 100 лева разлика годишен разход,на мен ми се струва нелогично.
- nasko_ruse
- Автомобил:
- Двигател:
много съм избирал и засега съм се спрял твърдо на този двигател но искам да знам за тия скоростни кутий дали са проблем при него пък относно другите двигатели не ме интересуват и няма смисъл да обсъждаме разхода по подръжката и на бензина или пък на данъка без значение на по малкия и ли по-големия само този ме интересува
- chinadracon
- Автомобил: VW Golf MK4
- Двигател: AKL 1999
- Контакти:
Мисля, че колегата прави добър избор, ако не му трябва кола с толкова подчертана динамика. 1.8 20V и 1.8Т все пак дават с литър и нещо по-голям разход, освен ако не ги "осакатиш" с газова уредба. Това са моите разсъждения лично, защото сигурно ще се намерят сега хора да ме нападнат веднага. Аз от моята кола съм си доволен, всеки си има своите предпочитания естествено.
За скоростната кутия, както каза колегата по-горе, не е само проблем на 1.6 101 к.с., а и при други четворки. Най-често се появава проблема с превключването на скоростите /включително и при мен - на първа/, доколкото съм наясно от синхроните на кутията. Така че колега, качи се покарай и виж просто дали влизат леко всички скорости. Четворките имат и други капризи като цяло, но не е някаква чак толкова голяма трагедия. Аз лично от моя болезнен опит бих те посъветвал да си провериш всичко по ел.оборудването задължително! - ел.стъкла, ел.огледала, пръскалки на чистачките - на задното стъкло пръскалката конкретно, понеже много често се прецаква и т.н., за да не се ядосваш после за глупости. Стискам палци и да се похвалиш със снимки после
За скоростната кутия, както каза колегата по-горе, не е само проблем на 1.6 101 к.с., а и при други четворки. Най-често се появава проблема с превключването на скоростите /включително и при мен - на първа/, доколкото съм наясно от синхроните на кутията. Така че колега, качи се покарай и виж просто дали влизат леко всички скорости. Четворките имат и други капризи като цяло, но не е някаква чак толкова голяма трагедия. Аз лично от моя болезнен опит бих те посъветвал да си провериш всичко по ел.оборудването задължително! - ел.стъкла, ел.огледала, пръскалки на чистачките - на задното стъкло пръскалката конкретно, понеже много често се прецаква и т.н., за да не се ядосваш после за глупости. Стискам палци и да се похвалиш със снимки после
- archimedes
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
Голф 4 1.6 sr
аз съм с такава -на 5та си дърпа та пушек НЕ се вдига .аз съм доволен от този двигател засега.верно за скоростите малко си заяждат ама съвсем леко на 3та само
аз съм с такава -на 5та си дърпа та пушек НЕ се вдига .аз съм доволен от този двигател засега.верно за скоростите малко си заяждат ама съвсем леко на 3та само- Dorian
- Автомобил: Golf 4 TDI
- Двигател: AHF
nasko_ruse написа: споделите вашият опит мнение и препоръки относно този проблем и дали е само при този двигател или като цяло за четворката.
Най-много се чупят на 1.6 SR ск.кутии,за другите двигатели несъм чувал да се е оплаквал някой.Доста колеги с 1.6 се оплакват от трудно превключване на скоростите.Други пък се оплакват от някакви болтове на ск. кутия който се късат и прецакват целия диференциал.Има писано по темата с проблемните кутии на 1.6 потурси с търсачката
Аз ти препоръчвам да забравиш тези 100 лв. повече за данака и да си вземеш 1.8 20V който е доста здрав и надежден двигател,а и си тегли много прилично купето на Г4.Досега не съм чел някой да се оплаче от този двигател като здравина,а и липсата на турбо(в сравнение с 1.8Т)го прави още по надежден и малко вероятно проблемен двигател от към скъпи ремонти.Разликата от 1-1.5л. повече на 100км. са нищо,но покарай и двата двигателя в комбинация с Г4 и сам ще се убедиш че 1.6 е слабичък

- skotis
- Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
- Двигател: AGU
Ох ти хубаво го съветваш, ама нали знаеме, че 1.8 без турбо харчи малко повече от 1.8Т...по тази логика...май 1.6 е всъщност един чудесен избор! Не всички хора са състезатели 
Към автора: Не гледай кола без климатик!
Към автора: Не гледай кола без климатик!
Аз имам приятел с 1.6 и няма проблеми със скоростите. Всяка кола си има слабо място, или имаш късмет или нямаш. Успех в покупката 
- xalerrelax
- Автомобил:
- Двигател:
щом се решил колега взимай този мотор има си + има си и - също важно е че тази кола е с доста по ниска стойност при закупуване в сравнение с 1.8 да не казвам с 1.8т
ако питаш мене лично наблегни на екстрите предимно а мотора винаги ще те закара е може би с 10 мин по късно от 1.8т но ще те закара
ако питаш мене лично наблегни на екстрите предимно а мотора винаги ще те закара е може би с 10 мин по късно от 1.8т но ще те закара
- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
Явно Наско от Русе доста е попрочел и се е информирал добре преди да пише тук. Избрал си е AKL и задава конкретни въпроси.
Насе, всичко, което си чул е вярно. Наистина слабото място на 1.6 е диференциала в скоростната кутия. Короната му е занитена и обикновено някой от тези нитове, дали защото е по-закален или е останал по-мек от другите се къса и през корпуса излиза навън. В следствие на това изтича маслото и първото нещо, което се прецаква е малкия лагер на вторичния вал. Ако покараш още малко всичко вътре става на сол. Има ремонтни китове от болтове и гайки, които се продават / днешната цена на комплеста е 148 лева без отстъпката / като заместител на нитовете и тогава кутията става вечна. Ако имаш кой да ти ги смени, съветвам те да го направиш още като закупиш колата. Ще те забави с три дни, но след това се качваш и само газ. Кутиите втора ръка са доста скъпи за модела, в пъти над стойността на ремонта, пък и те също са предразположени към авария. Този ремонт е нищо в сравнние с веселбата, която те очаква при автомобилите с другите двигатели. Имам прдвид, че всеки модел на Четворката си има характерни слабости. При другите определено не са скоростине кутии, а доста по-скпи неща.
Иначе предполагам си наяно, че AKL е прост и непретенциозен мотор, в който няма какво да се счупи. Притежава прилична динамика, като на светофар, разбира се, няма да можеш да отрежеш някой с турбо, но въпреки това баира на тунела Траянова врата на магистрала Тракия ще можеш да го качваш с 170.
Ето ти една тема за скорости:
viewtopic.php?f=5&t=125100&start=0
Насе, всичко, което си чул е вярно. Наистина слабото място на 1.6 е диференциала в скоростната кутия. Короната му е занитена и обикновено някой от тези нитове, дали защото е по-закален или е останал по-мек от другите се къса и през корпуса излиза навън. В следствие на това изтича маслото и първото нещо, което се прецаква е малкия лагер на вторичния вал. Ако покараш още малко всичко вътре става на сол. Има ремонтни китове от болтове и гайки, които се продават / днешната цена на комплеста е 148 лева без отстъпката / като заместител на нитовете и тогава кутията става вечна. Ако имаш кой да ти ги смени, съветвам те да го направиш още като закупиш колата. Ще те забави с три дни, но след това се качваш и само газ. Кутиите втора ръка са доста скъпи за модела, в пъти над стойността на ремонта, пък и те също са предразположени към авария. Този ремонт е нищо в сравнние с веселбата, която те очаква при автомобилите с другите двигатели. Имам прдвид, че всеки модел на Четворката си има характерни слабости. При другите определено не са скоростине кутии, а доста по-скпи неща.
Иначе предполагам си наяно, че AKL е прост и непретенциозен мотор, в който няма какво да се счупи. Притежава прилична динамика, като на светофар, разбира се, няма да можеш да отрежеш някой с турбо, но въпреки това баира на тунела Траянова врата на магистрала Тракия ще можеш да го качваш с 170.
Ето ти една тема за скорости:
viewtopic.php?f=5&t=125100&start=0
Последна промяна от pedalchobaba на Пон 08 юни 2009 19:22, променено общо 1 път.
- Dorian
Другото което е характерно за 1.6 AKL e задължително прецакания дебитомер 
- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
Тук вече въпроса е дискусионен. За да не кажа спорен.
- Dorian
pedalchobaba написа:Тук вече въпроса е дискусионен. За да не кажа спорен.
Няма да споря,но имам доста приятели с този двигател и просто виждам какво сменят
А и ще излезе че само плюя AKL -а
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”