Гласувахте ли ?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции

Гласувахте ли?

Да
108
52%
Не
98
48%

Общо гласове: 206
Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Гласувахте ли ?

Мнениеот dobrin » Пон 08 юни 2009 23:22

Дидо, намесваш неща, които нямат нищо общо.
Първо, протестите срещу горивата бяха борба с вятърни мелници. Иди протестирай в ОПЕК, те определят цените. Идеята изобщо държавата да намали, да не говорим да премахне акциза, е пълен абсурд.
Второ, едва ли е възможно да познаваш лично хората, за които гласуваш, освен в определени случаи. Не е това начинът за вземане на решение при гласуване.
Един пример - противникови адвокати си говорят във фоайето пред съдебната зала. Означава ли това, че са се разбрали как да се държат по време на делото и че играят за един и същи отбор :?: :roll:

Потребителски аватар
sportul
Автомобил: Passat B5 Peugeot 407 RHR BVM6
Двигател: RHR Delphi DCM

Мнениеот sportul » Пон 08 юни 2009 23:25

тази победа на герб е катастрофа , това показва че българите гласуваха мажоритарно тоест за Бойко не за герб , някой гледа ли по к1 дебата с бсп когато току що завършилите депутатчета на герб изложиха идеите си и бяха направени за смях пред цял народ от бсп(станишев , орешарски и др,) които бяха толкова хитри и лукави че ме побиха тръпки , само едно ще дам за пример ако герб бъдат на власт пенсиите ще се плащат от частен фонд :shock :shock :shock

това показва колко е разумен и умен и без всякаква мисъл българин, преценете следващите 27 дни и гласувайте

Последна промяна от dobrin на Пон 08 юни 2009 23:29, променено общо 1 път.
Причина: Не коментираме политически теми, просто дали сте гласували или не.

Потребителски аватар
StefanDragnev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот StefanDragnev » Пон 08 юни 2009 23:26

Виждали сме ги на живо, но не виждам какво значение има за гласа ми това.
Колкото и да си движат нещата, гласът винаги ще има малко или много значение.
Аз не се пратя на патриот, просто казвам че не оставям бъдещето си на произвола.
groznika написа: и от мен да знаете едно - ВСИЧКИ СА ЗАЕДНО!

Всички са заедно, но всеки си изиграва картите по различен начин.

Потребителски аватар
sportul
Автомобил: Passat B5 Peugeot 407 RHR BVM6
Двигател: RHR Delphi DCM

Мнениеот sportul » Пон 08 юни 2009 23:30

...

Последна промяна от dobrin на Пон 08 юни 2009 23:46, променено общо 1 път.
Причина: Още едно подобно мнение и ще ти бъде наложено наказание! Агитация не се допуска!

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Пон 08 юни 2009 23:30

dobrin написа:Дидо, намесваш неща, които нямат нищо общо.
Първо, протестите срещу горивата бяха борба с вятърни мелници. Иди протестирай в ОПЕК, те определят цените. Идеята изобщо държавата да намали, да не говорим да премахне акциза, е пълен абсурд.
Второ, едва ли е възможно да познаваш лично хората, за които гласуваш, освен в определени случаи. Не е това начинът за вземане на решение при гласуване.
Един пример - противникови адвокати си говорят във фоайето пред съдебната зала. Означава ли това, че са се разбрали как да се държат по време на делото и че играят за един и същи отбор :?: :roll:

Нямам това предвид. Работя с всички парламентарно представени, непредставени и новосъздадени партии, правителствени и неправителствени организации, асоциации, фонадации и въобще с всички които по пряк или не пряк път участват или възнамеряват да участват в управлението на страната. Това което съм видял, това което съм чул... вероятно няма и да ви го побере разума.
Важното е едно:
Независимо как тези хора и формации се представят в медийното и обществено пространство, вечер по тъмно, когато всичко утихне те заедно сядат на обща маса (и буквално и преносно и както искате). Ако не го бях видял с очите си нямаше да го повярвам за това и не очаквам да ме разберете.
Всичко е парлама и добре скроено театро за пред избирателите, а относно гласуването... Най-лесно се подправя пуснатата бюлетина. След като подписа ти стои в избирателния списък само ЦИК знае кое къде ще отиде. Помисли върху това ;)

jordanpar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jordanpar » Пон 08 юни 2009 23:45

dobrin написа:Първо, колкото повече хора гласуват, толкова по-трудно е да се манипулират резултатите и самите гласуващи.

АбсолЮтно вярно.
Нека не забравяме че гласовете на негласувалите също се разпределят,а всички знаем как стават нещата в БГ.Но колкото е по-голям броя на реално отишлите да гласуват,толкова възможностите за спекулации намалят.
Който няма желание да гласува или просто няма за кого бих го призовал да отиде и да пусне две различни бЮлетини заедно.По-добре голям брой недействителни гласове отколкото голям брой негласували.Разберете че политиците имат голям интерес изборната активност да е ниска.Така с по-малко организирани гласове печелят повече места.
За всички които се оплакват че политиците ни били маскари и сядали на една маса-първият проблем е че сме българи,всички останали проблеми са взаимосвързани с първия.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пон 08 юни 2009 23:48

Ако си достатъчно наясно запознат с начина на броене на гласовете, би трябвало да знаеш, че ЦИК няма никаква реална роля, освен да канализира резултатите, да приема жалбите и да ги решава. На място стават нещата, ако изобщо може да става нещо, в СИК и РИК.

Потребителски аватар
groznika

Мнениеот groznika » Пон 08 юни 2009 23:49

jordanpar написа:
dobrin написа:Първо, колкото повече хора гласуват, толкова по-трудно е да се манипулират резултатите и самите гласуващи.

АбсолЮтно вярно.
Нека не забравяме че гласовете на негласувалите също се разпределят,а всички знаем как стават нещата в БГ.Но колкото е по-голям броя на реално отишлите да гласуват,толкова възможностите за спекулации намалят.
Който няма желание да гласува или просто няма за кого бих го призовал да отиде и да пусне две различни бЮлетини заедно.По-добре голям брой недействителни гласове отколкото голям брой негласували.
За всички които се оплакват че политиците ни били маскари и сядали на една маса-първият проблем е че сме българи,всички останали проблеми са взаимосвързани с първия.

Личното ми мнение пък е точно обратното. Колкото повече негласували - толкова по-трудно подправяне на вота. Гласовете на негласувалите не се разпределят просто защото ги няма, а и дори някаква част да се разпределят то тя е минимална на фона на огромния пакет редовни гласоподаватели с чиито бюлетини се прави каквото и както им скимне.

Твърдо отказвам да гласувам и до урните ще ида само след много бой. Ако някой жела да се пробва моля на среща съм :)
Относно правото на реване и на нереване за негласувалите... Не знам на ВАС кой ви даде правото вие да определяте кой какви права има ;)

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Пон 08 юни 2009 23:54

groznika написа:
jordanpar написа:

АбсолЮтно вярно.
Който няма желание да гласува или просто няма за кого бих го призовал да отиде и да пусне две различни бЮлетини заедно.По-добре голям брой недействителни гласове отколкото голям брой негласували.

Личното ми мнение пък е точно обратното. Колкото повече негласували - толкова по-трудно подправяне на вота. Гласовете на негласувалите не се разпределят просто защото ги няма, а и дори някаква част да се разпределят то тя е минимална на фона на огромния пакет редовни гласоподаватели с чиито бюлетини се прави каквото и както им скимне.

Твърдо отказвам да гласувам и до урните ще ида само след много бой. Ако някой жела да се пробва моля на среща съм :)
Относно правото на реване и на нереване за негласувалите... Не знам на ВАС кой ви даде правото вие да определяте кой какви права има ;)

да , може и така да е , но има една партия , която си докарва автобуси с гласоподаватели всяка година ...
по малко гласували , повече проценти за тях , по голяма власт , сигурен съм че не искаш това да стане...

ПП: предишния ми пост щеше да е последен ама не се сдържах :oops:

Потребителски аватар
groznika

Мнениеот groznika » Пон 08 юни 2009 23:58

hooligans написа:да , може и така да е , но има една партия , която си докарва автобуси с гласоподаватели всяка година ...
по малко гласували , повече проценти за тях , по голяма власт , сигурен съм че не искаш това да стане...

Така е. Това може би е единственото нещо което е в състояние да ме накара да размисля и все пак да гласувам въпреки, че отново не виждам смисъл в цялата работа.
Твърдо вярвам, че пилците вече са преброени, а скандалите за докарани автобуси, осквернени гробища и църкви и тн. целят само и единствено разединение на народа и внасяне на етническа ненавист.

Щом смятате, че гласувайки ще спите по-спокойно - добре.
Аз за себе си смятам, че ще спя по-добре без да съм участвал в този панаир наречен избори :)

Това е :)

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Вто 09 юни 2009 0:02

groznika написа:Гласовете на негласувалите не се разпределят просто защото ги няма

Е това го каза щото може би си ядосан, иначе би осъзнал колко нелепо звучи.

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Вто 09 юни 2009 0:10

groznika написа:
hooligans написа:да , може и така да е , но има една партия , която си докарва автобуси с гласоподаватели всяка година ...

Така е. Това може би е единственото нещо което е в състояние да ме накара да размисля и все пак да гласувам въпреки, че отново не виждам смисъл в цялата работа.
Твърдо вярвам, че пилците вече са преброени, а скандалите за докарани автобуси, осквернени гробища и църкви и тн. целят само и единствено разединение на народа и внасяне на етническа ненавист.

Щом смятате, че гласувайки ще спите по-спокойно - добре.
Аз за себе си смятам, че ще спя по-добре без да съм участвал в този панаир наречен избори :)

Това е :)

Аз гласувам точно заради това , за да се противопоставя на тази партия , вярвам че и ти ще го направиш защото знам че и ти искаш да се противопоставиш на тях :bowdown
ебаси , мразя политиката , мразя депутатите , ебаси ...

Потребителски аватар
arrougance
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот arrougance » Вто 09 юни 2009 1:00

Аз гласувам точно заради това , за да се противопоставя на тази партия , вярвам че и ти ще го направиш защото знам че и ти искаш да се противопоставиш на тях :bowdown
ебаси , мразя политиката , мразя депутатите , ебаси ...[/quote]

Колко си прав,по същата логика ще отида на парламентарните избори да гласувам ! ГЛАСУВАЙТЕ !!!

Потребителски аватар
Viktor_99
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Viktor_99 » Вто 09 юни 2009 7:19

Гласувах сега, ще гласувам и на другите избори.

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Вто 09 юни 2009 7:55

Аз не успях да ида,защото бях на работа,и се занимавах точно с изборите.Не знам на другите места как е било,но в студентски град беше нещо страшно.Опашки се виеха пред секциите.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”