Лупи във фаровете на Мк2 - Готови !!!

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
jonn_krissy
Автомобил:
Двигател:

Re: Лупи във фаровете на Мк2 - Готови !!!

Мнениеот jonn_krissy » Нед 07 юни 2009 21:11

Голфа се е получил добре но ако беше боядисал черно тази сивата пластмаса щеше да заспи направо :beer

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Вто 09 юни 2009 18:22

Да не забравяме ... че ако сложиш един ксенон Н7 ще е перфектно ... няма да заслепяваш .. лупата е страхотна! :)

Драсни ми едно ЛС отностно фаровете донори ... от къде ги намери .. какви парички и дали мога и аз да намеря ... че съм замислил същото!! :))
Благодаря предварително!

Потребителски аватар
toman44o
Автомобил: VW VENTO
Двигател: ABS

Мнениеот toman44o » Вто 09 юни 2009 18:51

пффф браво,ефекта е много добър :да:

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Вто 09 юни 2009 19:30

ако махнеш емблемата от решетка според мен ще стане още по-добре :)
пп. а ве много познати са ми тия лциа от снимката :gruebel

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 10 юни 2009 17:34

Фаровете-донори са от Мерцедес S-клас последен модел. Аз мисля, че го бях споменал още в първото си мнение. Относно цената - свършиха ми услуга и ги взех за малко пари от катастрофирала кола. Само отпред бяха малко напукани "стъклата" им. Намирането им е доста трудно, понеже не всеки ден катастрофират такива коли :Mr Green Fun
Относно ксенона - така е, сигурен съм. Но на този етап ще са с халогенки. Причината скоро ще я видите в друг раздел придружена със снимки mhihi
За емблемата - на моменти наистина ми харесва с емблема, в други ми се струва, че ще седи по-яко без. Не знам, не ме е срам да се вижда каква кола карам mhihi Може и занапред да взема такава решетка, но не ми се дават пари за такива глупости, по-добре да ги инвестирам в спирачки например.
Парно - може и да сме се засичали, гледам от един град сме, а той е малък :roll:

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Сря 10 юни 2009 18:51

точно за този тип решетка с тънките ребра мога да ти дам за донор :) :wink:

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Мнениеот kaiser666 » Сря 10 юни 2009 23:04

Не барай решетката,пък и почти е невъзможно да я направиш както трябва отделно,че ще ти изелзне колкото да си купиш без емблема,но така си е чук,само го смъкваш и заспива.

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 11 юни 2009 6:12

Според мен решетката иска едно освежаване със спрей. В магазините има черен мат за пластмаса с основа в едно на спрейче. Струва много малко пари, но сега се готвя за други големи събития и ще почака малко колата. Предстои ми да пръсна и броните за да станат по-свежи и като цяло да стане една не толкоз вехта кола, каквато е в момента. Между другото половинката ми никак не харесва колата с тези фарове. "Как можа тез грозни фарове да й сложиш със старите си беше добре колата"...ж :Mr Green Fun А мнението на нашите, понеже и те видяха трансформацията е почти същото, но може би ги е яд, че освен седалките ми, вече и фаровете ми са по-добри от на техния Пассат 5.5 mhihi

Потребителски аватар
Ugeorge
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ugeorge » Чет 11 юни 2009 8:45

Голямо браво и от мен!
Единственото което аз бих променил е стъклото на фара да си остане старото само ако може кудето е лупата да се изглади. Ще се получи нещо от сорта BMW E30 заводските фарове с лупа са а изглеждат като без и по този начин си запазваш старата визия и перфектното осветяване. Това разбира се е въпрос на вкус не на всеки му харесва как стоят оригиналните фарове.
Още веднъж браво и аз искам лупи, но за сега нямам време и кураж да започна.

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 11 юни 2009 8:54

Честно да ти кажа за този вариант и аз мислих. Добре стои на БМВ-тата, но... има едно НО. За да се шлифова това стъкло трябвало да се иде до Пазарджик или Панагюрище, нямам спомен кое от двете, там имало завод за стъкла доколкото разбрах. Ползват се някакви специални рубини ли не знам си там какви благородни камъни за това шлифоване, също така машината е доста скъпа и реално само завод може да я има или някоя много богата оптика. Оттук насетне е ясно, че цената на това удоволствие, ако изобщо този завод се хване да шлифова стъклата няма да е никак евтино.
Ако някой иска да му направим такива и на него, баджанакът е безработен в момента и се чуди как да изкара нЕкой лев, така че... И лупи също могат да се намерят предполагам, макар и не от българските автоморги.
Между другото обмисляме вариант да направим калъпи на фарове за неговата кола (Ситроен ZX) и да започнем да работим по нея. С тези калъпи може да се направи "стъкло" от нещо като пластмаса със специална вакуум преса. Само трябва да го тестваме дали ще държи на температура (за тези, които карат с халогени, а не с ксенон). В момента сме на етап обмисляне какво да правим по-напред :Mr Green Fun

Потребителски аватар
okokore
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот okokore » Чет 11 юни 2009 9:32

видях те вчера.. екстра е станало.
Прав е колегата
само го смъкваш и заспива
- доста стърчи :beer

Потребителски аватар
Deo88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Deo88 » Чет 11 юни 2009 18:25

Колега , и аз бях замислял такова нещо за фаровете , понеже имах два фара ( строшени ) от Голф 4 и понеже лупите бяха здрави , и се чудех дали няма да стане :?: Браво за положения труд , не вярвах , че някои до сега е правил такова нещо :shock найстина съм изненадан ( нищо чудно , неможе аз да съм първият които да се сети за подобно нещо ) :Mr Green Fun Остависиго така както тие сега , не слагаи никакви очи ( и без кръстачки мисля че ще е по-добре ) :beer

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 11 юни 2009 20:09

Не, съвсем не съм първият !!! Официално май се водя трети :Mr Green Fun Другите двама са 1. Илиян с Мк1-чката (който ми намери фаровете :drunk и ме зариби), а другото момче скоро беше постнал темата си). Но за сметка на това съм първи с такива фарове на Джета mhihi . Кръстачки, ейнджъли и други подобни "якости" мисля да ги прескоча. Това ще е окончателният вид на фаровете.

Потребителски аватар
Deo88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Deo88 » Чет 11 юни 2009 22:14

:да: ще ги претрупаш ако им сложиш ангели и кръст както казах , така са си направо великолепни

Потребителски аватар
passat123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat123 » Пет 12 юни 2009 18:28

Нямам думи Отличен !

Върни се в “Направи си сам!”