Перка на радиатор не спира
Перка на радиатор не спира
Колеги имам следния проблем.Когато е жега навън в градски условия ми загрява колата и се включва перката за охлаждане за 1-2 мин.и температурата пада.Това е добре но като угася мотора и перката се включва и върти 15-20мин.поне и после ток за стартера няма.Къде да търся проблема.Колата ми е пасат Б3 1.6 бензин.МОЛЯ ЗА СЪВЕТ.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Перка на радиатор не спира
моята кола е абсолютно същата.Проблема и той.даже при мен се включва и изключва по наколко пъти!!!
-
- Автомобил:
- Двигател:
VPV написа:Колеги имам следния проблем.Когато е жега навън в градски условия ми загрява колата и се включва перката за охлаждане за 1-2 мин.и температурата пада.Това е добре но като угася мотора и перката се включва и върти 15-20мин.поне и после ток за стартера няма.Къде да търся проблема.Колата ми е пасат Б3 1.6 бензин.МОЛЯ ЗА СЪВЕТ.
И моя Пасат бе същия.Внос от Италия.Изчисти буксата на вентилатора и смени,ако вече не си,термостата.Надявам се да има полза.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Термостата.
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
VPV написа:Колеги имам следния проблем.Когато е жега навън в градски условия ми загрява колата и се включва перката за охлаждане за 1-2 мин.и температурата пада.Това е добре но като угася мотора и перката се включва и върти 15-20мин.поне и после ток за стартера няма.Къде да търся проблема.Колата ми е пасат Б3 1.6 бензин.МОЛЯ ЗА СЪВЕТ.
Твоята с карбуртор ли е?Сменявал ли си датчика на радиатора?
-
- Автомобил:
- Двигател:
С карбурато е.Какъв е този датчик?
- pas1.8mi
niketza4063 написа:С карбурато е.Какъв е този датчик?
Този ти включва вентилатора!Намира се на радиатора долу в дясно/срещу колата/!Към него отиват три дебели проводника!
П.П Цена-около 15-20лв е!
-
- Автомобил:
- Двигател:
milmar_ffc написа:Термостата.
термостта е сменен явно не е от него а и не виждама каква е връзката между нещата
-
- Автомобил:
- Двигател:
pas1.8mi написа:niketza4063 написа:С карбурато е.Какъв е този датчик?
Този ти включва вентилатора!Намира се на радиатора долу в дясно/срещу колата/!Към него отиват три дебели проводника!
П.П Цена-около 15-20лв е!
Намерих го!ще го сменя да видим дали ще има подобрение!Благодаря!!!
Този датчик-реле 85-95 градуса ли трябва да бъде.Показаха ми в магазина 2 вида с 2 и 3 крачета.Дали има за различни температури?
- pas1.8mi
За Пасат датчика/а и вентилатора/ е дву-скоростен!Това означава,че ти трябва с три крачета!
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
На пасата е: или 84*-95* или 91*-102* така излиза по етос
- Savatage
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
znainainai написа:На пасата е: или 84*-95* или 91*-102* така излиза по етос
Е моя е б3 1.8 моно инжекция и съм към вторите явно

- Freak_in_VW
- Автомобил: Sharan
- Двигател: Ady
Колеги онзи угасих колата към 18:00и към 2:30 като се качих нема грам ток.вдигнах капака гледм перката върти(едва-едва).Та за 6 часа не е спряла и беше изтощила целия акумолатор.Съдейки по горните постове да считам ли че проблема е в датчика на радиатора?Питам щото смятам че има реле което я управлява.Колата е Пасат(
)1.8 с RP мотор без климатик.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Като ми го направи тоя номер и хлъцнах централно.Къде да търся ток в 2:30 нощеска.Излових едни полицаи да ме дърпат,обаче ток няма.Нито бензиновата помпа може да завърти,нито газовия клапан да отвори.Ходих да търся бензиностанция да купувам кабели.Като се върнах полицайте го няма,изчезнали по задачи.Добре че се върнаха по някое време,дадоха ми ток и се прибрах благопулучно.
Мойте най-искрени благодарности към тея хора!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Като ми го направи тоя номер и хлъцнах централно.Къде да търся ток в 2:30 нощеска.Излових едни полицаи да ме дърпат,обаче ток няма.Нито бензиновата помпа може да завърти,нито газовия клапан да отвори.Ходих да търся бензиностанция да купувам кабели.Като се върнах полицайте го няма,изчезнали по задачи.Добре че се върнаха по някое време,дадоха ми ток и се прибрах благопулучно.
Мойте най-искрени благодарности към тея хора!

- Pav3l
- Автомобил: bmw
- Двигател: 1998
- Контакти:
Определено си смени датчика, щото явно като включи и забравя да изключи... Докато ти събори акумулатора