Внимавайте с дупките ! ! !

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Вто 21 мар 2006 8:24

Exell написа: Те че няма да ми платят джантата и гумите ми е ясно , но и аз спирам да им плащам , даже много ме е яд че в началото на година си купих годишна винетка.

тука грешиш
плащат!!!
викаш кат те гледат какво е станало описват какво ти е заминало завеждаш дело и общината ти плаща всичко!
един познат проби картер на мерцедес в една яма - всичко си платиха тия...

а винетката не е за града тя е за републиканската мрежа
парите от нея въобще не стигат до общините...

Потребителски аватар
Exell
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Exell » Вто 21 мар 2006 8:42

DragoCL написа:
Exell написа: Те че няма да ми платят джантата и гумите ми е ясно , но и аз спирам да им плащам , даже много ме е яд че в началото на година си купих годишна винетка.

тука грешиш
плащат!!!
викаш кат те гледат какво е станало описват какво ти е заминало завеждаш дело и общината ти плаща всичко!
един познат проби картер на мерцедес в една яма - всичко си платиха тия...

а винетката не е за града тя е за републиканската мрежа
парите от нея въобще не стигат до общините...

DragoCL OK за винетката съм съгласен , но мислиш ли че се кефя на РЕПУБЛИКАНСКАТА мрежа повече на тая градската :?: .....примерно пътя през бистрица до Дупница....чуден е или пък тоя дето доскоро го затвориха през Студена??? Давам за пример тези двата , защото ми се налага да пътувам всяка седмица до Благоевград.

Ако бях викнал КАТ 100% щяха да ми пишат АКТ за НЕСЪОБРАЗЕНА СКОРОСТ....не мерси :arrow:

WDW нямам си представа ..... бяхме 2-ма човека в колата и да съм карал преди нея с максимум 30-40 км. , но в последния момент набих и спирачки.... данъка и аз не мисля да си го плащам. :evil:

Последна промяна от Exell на Вто 21 мар 2006 8:45, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Вто 21 мар 2006 8:44

не е така винаги...
може и да ти пишат може и да не ти пишат
зависи колко са разбрани..
и зависи кое е по-скъпо акта или ремотна..
ама за три гуми и джанта аз бих ги викнал...

Потребителски аватар
Exell
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Exell » Вто 21 мар 2006 8:47

OK няма смисъл да спорим, факт е че ми писна да карам и избягвам ямите като незнам какъв...и следва вторачване в пътя да търсиш поредната дупка , задръствания заради тяхното избягване и така вниманието ти докато шофираш е насочено към дупките :arrow:

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Вто 21 мар 2006 8:52

абсолютно съм съгласен с теб
надеждата ми е че с тази стратегия за преасфалтиране на цели улици
след няколко години това ще са лоши спомени от прехода...

Потребителски аватар
Exell
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Exell » Вто 21 мар 2006 8:54

DragoCL написа:абсолютно съм съгласен с теб
надеждата ми е че с тази стратегия за преасфалтиране на цели улици
след няколко години това ще са лоши спомени от прехода...

:да:
И едно уточнение... по - горе беше написал "..за 3 гуми и 1 джанта..". 2 гуми са , но от това не ми става по леко :evil:

Toledo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Toledo » Вто 21 мар 2006 8:57

Exell написа: Ако бях викнал КАТ 100% щяха да ми пишат АКТ за НЕСЪОБРАЗЕНА СКОРОСТ....не мерси :arrow:

Могат и да не ти пишат, ако си достатъчно убедителен. Виж това от форума на Алфа :
"Искам да ви напиша, примерно, как да оборите всеки един подобен акт за "несъобразена скорост", когато става въпрос за дупка . Внимателно го прочетете и го запомнете, сигурен съм, че ще ви е от полза .ПРИ ДВИЖЕНИЕ В ПРАВ УЧАСТЪК (В ЗАВОЙ) ПО ПОСОКА.........., СПАЗВАЙКИ ПОСОЧЕНОТО ОГРАНИЧЕНИЕ НА СКОРОСТТА, АВТОМОБИЛА ПОПАДНА В ДУПКА, НЕОБОЗНАЧЕНА И НЕОБЕЗОПАСЕНА, ПЪЛНА С ВОДА, РАЗПОЛОЖЕНА С ЦЯЛАТА СИ ПЛОЩ ВЪРХУ АКТИВНОТО ПЛАТНО ЗА ДВИЖЕНИЕ .ПОРАДИ ЛИПСАТА НА ВСЯКАКВИ ОБОЗНАЧИТЕЛНИ ЗНАЦИ И ОБЕЗОПАСИТЕЛНИ СЪОРЪЖЕНИЯ, И С ОГЛЕД НА НАРУШЕНАТА ВИДИМОСТ В РЕЗУЛТАТ НА НЕЗАВИСЕЩИ ОТ ВОДАЧА ФАКТОРИ (ВОДА), ПТП-то БЕ НЕИЗБЕЖНО И НЕПОВРАТИМО .
Преди да сте скокнали да ме борите, искам да кажа, че това ми го каза катаджия, защото му дадох 20лв. в стаичката за протоколи в КАТ "

Мисля, че е полезно инфо, щото много хора от страх заради такъв акт не викат КАТ и не могат да си вземат нищо от застрахователите без протокол.

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Вто 21 мар 2006 11:06

Ами да
Казвате че сте карали със скорост съобразена със ограниченията обаче не е имало знак оказващ неравности по пътя. Пък ако искат да ви цитират в закона що за неравности се обозначават със знак!!!!
Човек не може да знае всички дупки в софия, щото ще сънува кошмари, а има дупки дето като се напълнят с вода е достатъчно с три километра в час да минеш през тях за да си останеш завинаги

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Вто 21 мар 2006 11:48

проблема решен

закачане на маркучите към водната помпа,пълнене с антифриз и колата вече е ОК.

Внимавайте с вашите коли! ! !

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Вто 21 мар 2006 14:38

Колеги писах 1 път ама хайде пак .
Значи по въпроса когато си потрошите колата в някоя ямя на пътя и от кат ви излязат с номера да ви пишат акт на Вас за несъобразяване с пътната обстановка, скороста и т.н. Много моля запомнете и цитирайте следните параграфи от Закона за Движение по Пътищата и не се оставяйте да ви будалкат куките. Защото сте си в пълното право, а тях ги мързи да пишат и да си навличат разправии...

Чл. 178. (1) (Предишен текст на чл. 178 - ДВ, бр. 43 от 2002 г.) Наказва се с глоба от 100 до 1000 лв.:
7. (нова - ДВ, бр. 43 от 2002 г.) длъжностно лице, което не е взело своевременно мерки за отстраняване или сигнализиране по установения начин на препятствие на пътя или неизправност на пътните принадлежности, които могат да застрашат безопасността на движението.

Ако дупката (препядствието) в която се треснали е сигнализирано/обозначено ОК - вие сте виновни в противен случай АКТ се пише на Кмета - ако е в града проишествието.
Научете си правата бе хора и най-вече си ги отстоявайте.

Toledo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Toledo » Вто 21 мар 2006 16:00

Пак във връзка с този закон едно питане към адвокатите от форума - ако подам прилежно по реда си жалба/сигнал/писмо или квото и там да е в общината или КАТ, че на ул.Едикояси има огромна дупка, която застрашава безопасността на движението, съгласно този Чл.178 ще бъде ли наказан някой без да има случило се конкретно произшествие ? Т.е. има сигнал, но и след някакъв период от време никой нищо не е направил ? Щото ако отговорът е "ДА", мисля че много хора с удоволствие ще пуснат такива сигнали. И някой ще трябва или да плаща глоби или да си размърда шиб@ния задник ...

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Вто 21 мар 2006 16:42

Toledo написа:Пак във връзка с този закон едно питане към адвокатите от форума - ако подам прилежно по реда си жалба/сигнал/писмо или квото и там да е в общината или КАТ, че на ул.Едикояси има огромна дупка, която застрашава безопасността на движението, съгласно този Чл.178 ще бъде ли наказан някой без да има случило се конкретно произшествие ? Т.е. има сигнал, но и след някакъв период от време никой нищо не е направил ? Щото ако отговорът е "ДА", мисля че много хора с удоволствие ще пуснат такива сигнали. И някой ще трябва или да плаща глоби или да си размърда шиб@ния задник ...

въпроси от тоя род към оня ББ :twisted:
без съд няма наказани, сигнали се пускат бая всеки си свирка, нищо не става, само танк си требе или ще си купя УАЗ-ка

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Вто 21 мар 2006 17:12

Toledo написа:..... съгласно този Чл.178 ще бъде ли наказан някой без да има случило се конкретно произшествие ...

Нормално е да има наказани
Нормално обаче в нормална държава.
Тия момчетата с фуражките и хранилките би трябвало където видят такива "препядствия" по пътищата да сигнализират за тях и съотвените органи да ги обезопасят (не смея и да си помисля да ги поправят) ама поне да ги оградят с флагчета знаменца лампички....(мечтиии). Нормано е да е така И по закон е така. Но не забравяйте къде живеете...
Единствено можете да се възползвате от Чл.178 когато КАТ не искат да ви пишат протокол с който да си вземета парите от застрахователите и ви излизат с номера , че ще Ви пишат АКТ на Вас...Тогава не се оставяйте да Ви будалкат, а настовайте и отстоявайте правото си

Потребителски аватар
kotse_botse
Спортист - антипияница
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kotse_botse » Вто 21 мар 2006 17:16

One написа: ама поне да ги оградят с флагчета знаменца лампички....

То тогава трябва да караме по тротоарите :-)

Потребителски аватар
Kingpin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kingpin » Вто 21 мар 2006 18:14

Абе не знам за гумите и джантите ама предната ми броня на какво прилича...... :twisted:

Върни се в “Пътеводител”