Завишен разход на газ
- nikolai_an
- Автомобил:
- Двигател:
Завишен разход на газ
преди около година сложих НОВА газова ЛОВАТО на голф3 1,6 75 к.с ABU мотора и след мн. настроики с елкони смесения разхид неможе да ми падне под 12,7л/100км!по прицип карам с гуми 195 50 15 които идват малко тежки за тоз мотор,но..! откакто съм взел голфето не съм сменял нито кабели свещи капачка...,но пък мотора работи равномерни без прекъсване както на бензин така и на газю1струва ми се,че колата е малко мудна като динамика,но то за абу моторите не съм чул да са бързи!Та въпроса ми е ако сменя свещите капачката...дали ще ми бутне разхода,понеже тези неща не е ясно кога последно са сменяни.. 

Re: Завишен разход на газ
Аз не съм сменял свещи никога и си работи двигателя прилично.
Нямам газова - днес слагам, че тоя бензин гадовете пак го дигат, а като се заговори за намаляване на доставните цени на газа с 30% и тия с газ станциите и те увеличиха газта жмудите, та после да не свалят цената с много, а да си останат на същите цени!
Един познат1 година и нещо след като си сложи газова си смени свещите, щото казваше че не подават искра понякога - бяха се износили от газта казва ама за година и нещо такова износване
Бяха станали от кръгли триъгълни...
Та взе едни уж оригинални, ама оригинал тука НЕМА!!!
Та май пак си му работи колата както порано...
Нямам газова - днес слагам, че тоя бензин гадовете пак го дигат, а като се заговори за намаляване на доставните цени на газа с 30% и тия с газ станциите и те увеличиха газта жмудите, та после да не свалят цената с много, а да си останат на същите цени!
Един познат1 година и нещо след като си сложи газова си смени свещите, щото казваше че не подават искра понякога - бяха се износили от газта казва ама за година и нещо такова износване

- nikolai_an
- Автомобил:
- Двигател:
филтъра е на 3000км. за центровката прочети горенаписаното по-внимателно!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Уф! И при мене разхода е много висок
от известно време насам и се чудя от какво може да е?! Пасат 1995г. В4 1.8 ми 75 к.с. ААМ 

- nikolai_an
- Автомобил:
- Двигател:
колко ти дава колега?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Градско 16-16,5! Смесено 13!
- balamata
- Автомобил: Renault Laguna
- Двигател: F3P720
И като ходи на елкони и настройки,казаха ли ти на колко градуса предварение си,колега nikolai_an?
Според мен донякъде зависи и от стила на шофиране - все пак тоя разход и е голям и не е голям. Аз карам Пасат 1,8 ми 90к.с. (комби). Като сложих чисто новата газова ми гореше 13 на дълго без да го юркам
. И започна голямото чудене. Оказа се, че доста майстори на моя мотор (ABS) не знаят как се прави центровка
. Ама пари вземат мн лесно. Накрая аз си го нагласих и разходът ми се колебае м/у 8,9 и 9,6/100 в зависимост от климатика и скорост около 100-110. И не съм усетил да има значение от газстанцията. Свещи смених наистина, но ефекта е мин. Истината е добре рег изпарител, въздушен филтър сменям 2бр (5лв/бр) на едно масло (разходът падна с повече от 1л като изхвърлих немския) и клапата за студен/топъл въздух я изолирах в положение само студен въздух - ефекта при мен също беше около литър. Останалото е до номера на обувката, поне според мен де
.
А тия с елконите са мн добри ако знаят кво им говори уредът. Иначе няма да им дам даже и да я измият. Дано да не обидя някого, ама сори, аз патих от такива сервизи и то уж мн вървежни.
Доста хора ми бяха писали и тук, за което им благодаря.

А тия с елконите са мн добри ако знаят кво им говори уредът. Иначе няма да им дам даже и да я измият. Дано да не обидя някого, ама сори, аз патих от такива сервизи и то уж мн вървежни.
Доста хора ми бяха писали и тук, за което им благодаря.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Как така се изолира клапата?!
Та нали е важна при паленето сутрин на студен мотор
При мен тази клапа си работи много добре и вакуума,дето я управлява съм го проверил - като си направи градусите и си затваря клапата за топлия въздух иси смуче само студен през човката на филтъра - даже се усеща като си сложа ръката там.

Ми не знам, аз я проверявах при по-хладно време, но не беше и ужасен студ и все я виждах в положение топло. Някои колеги бяха писали при колко градуса отваря (затваря), но да си призная забравих, но тогава ми се стори висока темп. Ако не се лъжа беше от порядъка на 30 C. Ми то това означава само в жегите. А и това има значение при каране на бензин. Аз като запаля на бензин и след около 1-2 мин искам /не искам вече е обърнала на газ. Като е по-студен въздуха има повече кислород в него - по-добро изгаряне. Реших да пробвам и сега трудно ще се навия да я възстановя, макар че става за секунди - може би като стане -15 -25 С
.

-
- Автомобил:
- Двигател:
А центровката как си я направи сам? Без уред или...И не разбрах кой немски филтър си изхвърлил??? 

- passenger
- Автомобил:
- Двигател:
kalin_as написа:Аз не съм сменял свещи никога и си работи двигателя прилично.
Един познат1 година и нещо след като си сложи газова си смени свещите, щото казваше че не подават искра понякога - бяха се износили от газта казва ама за година и нещо такова износване![]()
Приципно цените на горивата се формират на база цените на световната борса от преди 6 месеца (при нас едва ли е точно толкова). Просто птоизводителите тогава си купуват суровината.
А пропан бутана е остатъчен продукт при производството на бензина ако петрола е бил скъп когато е купуван, то и бензина направен от него ще е скъп, респективно и пропан бутана.
Дали обача цените на двете горива растата/намаляват с еднакви проценти не съм проверявал.
Смених въздушния филтър. Написах немския щото с него дойде колата и не го знаех на кви км е. Центровката на запалването я правиха трима майстори един след друг ама се оказа, че така и не са успели да я променят (само в сервизен режим на компа) и предполагам че си е стандартната - около 6 градуса.
На клапата и бръкнах м/у очите като извадих тънкият маркуч за вакуума и го запуших с един нит (може и болт) около 5 мм. При това положение тя стои само на студен въздух.
На клапата и бръкнах м/у очите като извадих тънкият маркуч за вакуума и го запуших с един нит (може и болт) около 5 мм. При това положение тя стои само на студен въздух.
-
- Автомобил:
- Двигател:
И аз така направих и изключих вакума, но разхода си е висок!
Върни се в “Автогазови уредби”