Ключ-Централно забравен ПОМОЩ =РЕШЕН

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
achodemo
Автомобил: GOLF IV
Двигател: AHF ASZ

Ключ-Централно забравен ПОМОЩ =РЕШЕН

Мнениеот achodemo » Пон 08 юни 2009 21:44

Колеги моля за помощ. Оригиналния ми ключ за голфа е с дистанционно ,но като купих колата не работеше и продавача ми каза че трябва да си сменя батерията. Занесох го на авто-ключар смени ми батерийте но ключа не работи(не мигва диодчето,нищо) и го оставих да видят дали може да се оправи макар че не ми дадоха големи надежди че ще стане. Днес се обадих да проверя и ми казаха че е проработил,взех го работиси(в смисал че си мига и излъчва сигнал но миказаха че е много вероятно да не го разпознае колата тъй като дълго е стоял без батерия и си е забравил убочението. Та изкам да питам някой знае ли дали не може да се "запознае" по някакъв начин с колата или трябва специялна техника за това!!?? :( Бях чел някаде за някакъв начин-сам да си го убуча ,но май за друга кола беше . Мойта е Голф4 . Ако някой знае нещо......благодаря :?

Последна промяна от achodemo на Нед 14 юни 2009 9:12, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
dokros
Автомобил: SEAT TOLEDO 2000
Двигател: 1.9 TDI ALH
Контакти:

Re: Ключ-Централно забравен ПОМОЩ

Мнениеот dokros » Вто 09 юни 2009 23:34

achodemo написа:...убочението... убуча...Ако някой знае нещо...благодаря :?

Приятелю, първо научи правописа ,второ-ОБУЧЕНИЕТО се извършва с компютър ,от някой, дето ги разбира тия неща,питай колегата Vladko ,само че е от София,ако ти се ходи до там.

Последна промяна от dokros на Сря 10 юни 2009 21:05, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
doaiena
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doaiena » Сря 10 юни 2009 3:10

achodemo написа:и ми казаха че е проработил,взех го работиси(в смисал че си мига и излъчва сигнал но миказаха че е много вероятно да не го разпознае колата тъй като дълго е стоял без батерия и си е забравил убочението.

Така както го казваш не се разбира пробвал ли си дали работи или само питаш?
Пич не е толкова страшно чак 'Помощ' oбучението на ново дистанционно струва 20/30лв в цената влиза и дистанционното!
Така, че споко!

Потребителски аватар
vwghost
Автомобил: VW GOLF IV
Двигател: 1.9 TDI ATD 2002
Контакти:

Мнениеот vwghost » Сря 10 юни 2009 10:31

achodemo написа:Колеги моля за помощ. Оригиналния ми ключ за голфа е с дистанционно ,но като купих колата не работеше и продавача ми каза че трябва да си сменя батерията. Занесох го на авто-ключар смени ми батерийте но ключа не работи(не мигва диодчето,нищо) и го оставих да видят дали може да се оправи макар че не ми дадоха големи надежди че ще стане. Днес се обадих да проверя и ми казаха че е проработил,взех го работиси(в смисал че си мига и излъчва сигнал но миказаха че е много вероятно да не го разпознае колата тъй като дълго е стоял без батерия и си е забравил убочението. Та изкам да питам някой знае ли дали не може да се "запознае" по някакъв начин с колата или трябва специялна техника за това!!?? :( Бях чел някаде за някакъв начин-сам да си го убуча ,но май за друга кола беше . Мойта е Голф4 . Ако някой знае нещо......благодаря :?

Колега гледам че си мераклия и скоро си купил колата.Ако искаш сам да се бориш с проблемите .Първо си изтегли Autodata,ETKA,някои сервизно за ремонт на колата.Едно кабелче VAG-COM от viewtopic.php?f=48&t=113655 dani_94 , точен е човека,ще ти обясни какво ти трябва.Това разбира се е занапред.
А за проблема ти ,ако този ключ е работил на тази кола и сам можеш да го регистрираш към колата -прочети прикачения фаил.За информация на doaiena ново дистанционно вградено в ключа с имобилаизер за GOLF 4 е към 500 лв. от представителството на VW .

Потребителски аватар
doaiena
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doaiena » Сря 10 юни 2009 14:52

Колега 'vwghost' нова аларма с всички екстри която превъзхожда заводската, струва от 130 до 200лв с монтажа!

Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vladko » Сря 10 юни 2009 15:12

doaiena написа:... нова аларма с всички екстри...

О вече освен колите и алармите са с всички екстри. :D
doaiena написа:...която превъзхожда заводската..

Тук не съм съгласен колега.Има неща в които допълнителната превъзхожда оригиналната,но като цяло от оригиналното по хубаво няма-с леки преработки оригиналната става бетон,докато и най хубавите допълнителни си имат слабости които не могат да се премахнат :wink:
П.С. иначе за цената си са супер.

Потребителски аватар
vwghost
Контакти:

Мнениеот vwghost » Сря 10 юни 2009 15:26

Колега doaiena тук говорим за оригинална аларма управлявана от ключа с вграден имобилаизер.Незнам какво има общо темата с другите аларми ,по-горе така беше го написал :
-цитат-
"Пич не е толкова страшно чак 'Помощ' oбучението на ново дистанционно струва 20/30лв в цената влиза и дистанционното!Така, че споко!".
Някои може да си помисли че нов оригинален ключ с управление на алармата е на цена 20 лв . :063: Явно не си уточнил че по-добре е да не се занимава с оригиналната аларма ,а направо да си монтира някоя китаиска или турска аларма.Честно казано всеки си преценява за себе си :roll: -аз съм за оригиналната .И като стана въпрос за неоригинални аларми-я кажете някоя която управлява по can шината бравите и прозорците на GOLF 4.

Потребителски аватар
doaiena
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doaiena » Сря 10 юни 2009 17:32

Независимо каква марка е колата алармата ще управлява и врати и прозорци и огледала и много други функции!
Какво се правиш на разбирач 'да управлява по CAN' брей, брей!
На пазара има само Китайски и Турски аларми :Mr Green Fun

Има Български които се ползват с голямо уважение http://www.aval-bg.com/catalog/display. ... tyle_id=78

Потребителски аватар
vwghost
Контакти:

Мнениеот vwghost » Сря 10 юни 2009 21:47

doaiena написа:Независимо каква марка е колата алармата ще управлява и врати и прозорци и огледала и много други функции!
Какво се правиш на разбирач 'да управлява по CAN' брей, брей!
На пазара има само Китайски и Турски аларми :Mr Green Fun

Има Български които се ползват с голямо уважение http://www.aval-bg.com/catalog/display. ... tyle_id=78

Не се правя на разбирач,doaiena може ли повече информация коя от всичките аларми от
http://www.aval-bg.com/catalog/display. ... tyle_id=78 може да управлява по can-шината .До колкото видях от саита в характеристики на алармите нищо не се споменава,явно и те не знаят дали стават .И тъи като виждам че ти знаеш повече от този саит те моля да споделиш тази таина информация-коя от алармите управлява по can-шината.Интересувам се тъи като на времето търсих такава аларма но никои не знаеше дали ще управлява GOLF 4 2002 г.Ако успееш да ми отговориш на този въпрос ще бъдеш реално полезен в темата поне с един смислен пост.

Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vladko » Сря 10 юни 2009 22:58

Аз ще ти отговоря :wink: От посочения сайт само една аларма е интерфейсна,но цената й е прекалено висока-на места я има на по ниска цена с включен монтаж.
По въпроса за КАН шината,тази аларма не е такава.
П.С. Ако алармата я търсиш за Голф 4 2002 тогава ще ти свърщи работа,тъй като при Голф 4 управлението на интерфейсната аларма не е по КАН шината.Ако не си запознат как се монтира интерфейсна аларма изискай от прдавача/производителя инструкция за монтаж :wink:

Потребителски аватар
vwghost
Контакти:

Мнениеот vwghost » Чет 11 юни 2009 0:09

Vladko написа:Аз ще ти отговоря :wink: От посочения сайт само една аларма е интерфейсна,но цената й е прекалено висока-на места я има на по ниска цена с включен монтаж.
По въпроса за КАН шината,тази аларма не е такава.
П.С. Ако алармата я търсиш за Голф 4 2002 тогава ще ти свърщи работа,тъй като при Голф 4 управлението на интерфейсната аларма не е по КАН шината.Ако не си запознат как се монтира интерфейсна аларма изискай от прдавача/производителя инструкция за монтаж :wink:

Име няма ли си алармата-може на някои да се наложи да си монтира такава аларма.И колега да те уведомя ,колата ми е произведена 02.10.2002 и за съжаление комфорт модула ползва can-шината да приема данните от датчиците.За съжаление и аз се надявах да не с can ама като седнах да монтирам допълнителната аларма и се видях в чудо :horror: .Тук давам препратка как се монтира аларма на GOLF 4 до 1998 г.-2002г http://volkswagen.msk.ru/electro/alarm/820x-(m)g-vw-golf%20iv-(fl+,tl+)-98.pdf
и от 2002г. нататък
http://volkswagen.msk.ru/electro/alarm/can-(m)g-vw-golf-el.window-02.pdf
Затова за темата за алармите ми е болна тема .Нищо лично колеги :beer

Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vladko » Чет 11 юни 2009 6:49

Радвам се колега че всичко ви е ясно по алармите,само не разбирам защо искате помощ тогава?Аз не разбирам от аларми,но досега с Голф 4 не сме имали проблеми независимо коя година е. :wink:

Потребителски аватар
vwghost
Контакти:

Мнениеот vwghost » Чет 11 юни 2009 8:31

Vladko написа:Радвам се колега че всичко ви е ясно по алармите,само не разбирам защо искате помощ тогава?Аз не разбирам от аларми,но досега с Голф 4 не сме имали проблеми независимо коя година е. :wink:

Колега Vladko ,аз лично бих искал да ми се посочат кои аларми имат вход can тъи като мисля в скоро време да сменям неоригинална си аларма ,тъи като тя няма такъв вход.Саит ,модел на алармата някоя препоръка . :drunk

Потребителски аватар
CCC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CCC » Чет 11 юни 2009 8:46

vwghost написа:
achodemo написа:Колеги моля за помощ. Оригиналния ми ключ за голфа е с дистанционно ,но като купих колата не работеше и продавача ми каза че трябва да си сменя батерията. Занесох го на авто-ключар смени ми батерийте но ключа не работи(не мигва диодчето,нищо) и го оставих да видят дали може да се оправи макар че не ми дадоха големи надежди че ще стане. Днес се обадих да проверя и ми казаха че е проработил,взех го работиси(в смисал че си мига и излъчва сигнал но миказаха че е много вероятно да не го разпознае колата тъй като дълго е стоял без батерия и си е забравил убочението. Та изкам да питам някой знае ли дали не може да се "запознае" по някакъв начин с колата или трябва специялна техника за това!!?? :( Бях чел някаде за някакъв начин-сам да си го убуча ,но май за друга кола беше . Мойта е Голф4 . Ако някой знае нещо......благодаря :?

Колега гледам че си мераклия и скоро си купил колата.Ако искаш сам да се бориш с проблемите .Първо си изтегли Autodata,ETKA,някои сервизно за ремонт на колата.Едно кабелче VAG-COM от viewtopic.php?f=48&t=113655 dani_94 , точен е човека,ще ти обясни какво ти трябва.Това разбира се е занапред.
А за проблема ти ,ако този ключ е работил на тази кола и сам можеш да го регистрираш към колата -прочети прикачения фаил.За информация на doaiena ново дистанционно вградено в ключа с имобилаизер за GOLF 4 е към 500 лв. от представителството на VW .

Здравейте,
Трика от картинката дали става за Passat 97 година?

Потребителски аватар
vwghost
Контакти:

Мнениеот vwghost » Чет 11 юни 2009 9:21

За пасат 97 г. погледни прикачения фаил .Да уточня това е за ключове които са регистрирани преди в комфорт модула .

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”