toni62 написа:преди да сложиш корковата гарнитура
за ABU аз не съм виждал някъде да предлагат коркова гарнитура...
цитат от тема:
"Доколкото знам за 1.6 ABU са само гумени. Освен това капака е хванат по средата с 3 /три/ болта /ляво, средата и дясно/ и толкоз. Имат различен диаметър като ограничител след резбата и не можеш да ги пренатегнеш. Между главите на болтовете и капака има едни уплътняващи гумено-метални шайби - да не би да са се смазали или да липсват? Тогава и да навиваш болтовете до упор няма да стегнат плътно. Мойта гарнитура я смених с Ajusa - испанска май беше, за 6-7 лв. Имаше преди това мнооого леко омасляване от към делкото. Делкото е хоризонтално, отстрани в дясно на главата, като на 1.4 ABD. Оказа се, че и старата гарнитура си е била наред, а минималното омасляване е било от О-пръстена /уплътнението/ на делкото. В нашия прекрасен град точно този О-пръстен го нямаше. Предложиха ми да доставят оригинален /за 3.50 лв.?!?/ след 5 до 7 дена! Обезмаслих, намазах червен силикон /не му помня марката/, поизчаках и монтирах делкото обратно. Не е мръднало вече 2000 км.
П.П. Когато си почистих вентилацията на картера имах същия проблем с О-пръстен. Монтирах със стария /без да мажа силикон/ и се появи леееко омасляване долу. Поръчах нов О-пръстен, дойде след 1 седмица! Два пъти трябва да разглобяваш... Провинция, какво да се прави..."
kokovanev пост от тази тема...
viewtopic.php?f=5&t=23497&hilit=%D0%BA%D0%B0%D0%BF%D0%B0%D0%BA%D0%B0+%D0%BD%D0%B0+%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D0%BF%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5&start=15