Здравейте колеги,
от известно време насам се замислям за смяна на колата.
Мислите ли, че си струва да направя бартер на Пассат 1.8Т за Sharan - бензин или дизел - няма значение - засега.
Какв ще ме посъветвате.
Ако накой има и оферта - още по-добре.
Passat 1.8T vs Sharan
- masterdriver
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Passat 1.8T vs Sharan
Според мен не си заслужава да сменяш чистокръвно VW и то с чудесния 1.8 Т мотор за някакво полу VW,в което е замесен форд и общо взето е един от не особено сполучливите модели на VAG.Също така при Шаран ще ти е доста тесен избора на бензинов мотор-2.0 идва прекалено слаб за купето,а шестаците прекалено лакоми и скъпи за подръжка .Така ,че бензина го забрави .Остава ти избор между различните версии на 1.9 ТДИ които са оптимални като тяга и икономичност .Общо взето,ако няма да си ползваш колата за маршрутка и не си някакъв върл фен на вановете ,не виждам причини пасат вариант да не ти върши същата работа -да возиш теб и семейството си при далеч по-добър комфорт и динамика.
- masterdriver
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря за мнението колега.
Наистина съм по-склонен да избера дизелов, вместо бензинов, макар че, имам газов инжекцион, който бих сложил на бензиновия.
Просто, като че ли се надцених за разходите по поддръжкана на Пасата. Много са му слаби колената (окачването)
Иначе е страхотен. На газ минавам над 450 км с около 35л газ.
Просто ме притеснява окачването. Това е.
Наистина съм по-склонен да избера дизелов, вместо бензинов, макар че, имам газов инжекцион, който бих сложил на бензиновия.
Просто, като че ли се надцених за разходите по поддръжкана на Пасата. Много са му слаби колената (окачването)
Иначе е страхотен. На газ минавам над 450 км с около 35л газ.
Просто ме притеснява окачването. Това е.
Е то ако е само заради окачването ,няма какво толкова да му се притесняваш.Целия комплект /8 носача+биалетките и късите кормилни накрайници/от е-бей струва около 400 лв.,което не е някаква непосилна сума,а и няма да ги сменяш всеки ден я.Всичко друго ако му е наред карай си пасатчето и не се занимавай с глупости.
П.С.Карам А4 1.8 Т/същото окачване и всичко друго по техниката като на пасата/ ,взех си направо един комплект носачи и си сменям някой като се обади.Досега за около 30 хил. съм сменил три носача,което не е чак толкова много предвид пътищата по които карам.
П.С.Карам А4 1.8 Т/същото окачване и всичко друго по техниката като на пасата/ ,взех си направо един комплект носачи и си сменям някой като се обади.Досега за около 30 хил. съм сменил три носача,което не е чак толкова много предвид пътищата по които карам.
- masterdriver
- Автомобил:
- Двигател:
Мерси колега.
Ще се замисля.
Ще се замисля.
Здравейте,
и аз карам от скоро 1,8T APU Автоматик Пасат и ми стана интересно за разхода който спомена колегата:
450км. с 35л. Газ. Аз като гледам моя под 15-16л. Газ/100км. и нагоре не пада. С климатроника и само градско говориме, но.... все пак.
и аз карам от скоро 1,8T APU Автоматик Пасат и ми стана интересно за разхода който спомена колегата:
450км. с 35л. Газ. Аз като гледам моя под 15-16л. Газ/100км. и нагоре не пада. С климатроника и само градско говориме, но.... все пак.
- masterdriver
- Автомобил:
- Двигател:
Относно разхода:
Става въпрос за извънградско - по подбалканската линия - отиване и връщане с нормална за мен скорост - 100 км/ч
Бутилката събира 40л., не я чакам да се изпразни, така че.... Нормален си е разхода.
В града и с климатроник - не съм засичал. Мога да кажа, че сутрин, от Младост до Надежда, по компютър ми показва 7л/100
Като взема предвид, че на гза да харчи окол 20% повече, може би още 10% за некоректно калкулация от компютъра и стават:
7*1.1=7.7*1.2=9.24 л/100
Вечер: 10л*1.1*1.2=13.2 л
Колега, ти сигурно се състезаваш по сфетофарите с BMW или нещо друга, а...
Става въпрос за извънградско - по подбалканската линия - отиване и връщане с нормална за мен скорост - 100 км/ч
Бутилката събира 40л., не я чакам да се изпразни, така че.... Нормален си е разхода.
В града и с климатроник - не съм засичал. Мога да кажа, че сутрин, от Младост до Надежда, по компютър ми показва 7л/100
Като взема предвид, че на гза да харчи окол 20% повече, може би още 10% за некоректно калкулация от компютъра и стават:
7*1.1=7.7*1.2=9.24 л/100
Вечер: 10л*1.1*1.2=13.2 л
Колега, ти сигурно се състезаваш по сфетофарите с BMW или нещо друга, а...

ipget написа:Здравейте,
Ами автоматик,климатроник,градско,150 к.с.,газ ,ти какво очакваш 5 на сто ли няма как да стане,поне с два литра си нагоре от ръчка,тук таме климатроник, и без градско.Моторчето може да е много икономично,ама като не му ползваш 150 -то к.с. иначе гори бензин рядко талантливо,със същия мотор съм на 100 кг. по -леката А4 и ми върти около едни десятки средно и само веднъж в името на рекорда като проявих търпение да го засичам и се абстрахирах от останалите "бИгачки" в движението ми направи 7,2 на сто ,ма баси зора дето беше

П.С. Дръгливите смешни йески