Сивия Голф 3.5 изчистен тунинг New Face

Теми свързани с промени по външния вид и интериора на автомобила
Потребителски аватар
Mamaligar
Автомобил: VW Passat B5
Двигател: AFN

Сивия Голф 3.5 изчистен тунинг New Face

Мнениеот Mamaligar » Сря 10 юни 2009 22:41

Всичко започна през Ноември месец 2007 година когато една неделна утрин нищо неподозиращ двамата с баща ми за пореден път отидохме да пием кафе и да разгледаме пазара за коли.Решихме да поразгледаме и автокъщите дали има нещо интересно.След като разгледахме две три автокъщи се случи чудо видях нещо в което се влюбих на мига.Това беше тя
Изображение
Изображение
Изображение

Голф 3 1997-ма година 2.0 Gt Special 115 коня AGG двигател със почти всички екстри.
Купих я точно след 10 минути оглеждане.И тогава се започна всичко бензина беше скъп и реших да сложа газов инжекцион Tartarini. Смених всички светлини на бутоните и таблото в син цвят и сложих сини пури над предните крака(приготвил съм още две пури но се чудя къде да ги поставя).
Изображение
Естествено събрах си някой лев и си купих музика.Цд Пайнер 6900 Уб и усилвател пайнер гм 5300 т които си купих от Америка.Купих си и Херц среди и пищялки във вратите и на таблото.След малка преработка оригиналните пищялки бяха заменени с тези на херц
Изображение
А след няколко дена игра със ролетка молив и зеги багажника придоби ето този вид

Изображение
Направих си сам решетка без емблема боядисах капачките на огледалата купих си широкия нож и вежда на предния капак.Голфа придоби съвсем различен вид
Изображение

не след дълго си купих фарове и стопове на марката Сонар които определено допълниха картинката и голфа придоби почти завършен вид на това което исках да постигна. Бяха поръчани 2 комплекта ксенони Луксима 45 vata 5000к за късите и фарчетата за мъгла и диоди 9 вата за габарит и дневна светлина от колегата santo_trafficante

Изображение
Изображение

Знаех че и липсва едно спортно окачване и една хубава джанта.След 2 месеца събиране на кинти и окачването е на лице койловъри Raceland.
Изображение
Изображение

Поставени са амортисиорчета на предния капак.След много умуване се направиха 2 планки които поставихме в дупките на тампончетата на капака и поставиме амортисиорите.
Изображение

Последна промяна от Mamaligar на Пет 23 дек 2011 18:26, променено общо 9 пъти.

Потребителски аватар
Mamaligar

Re: Сивия Голф 3 'BASS MANIA"

Мнениеот Mamaligar » Сря 10 юни 2009 22:52

Естествено музиката ми стана слаба и реших да си експериментирам.Попадна ми втори басс сони експлойд 15 инчов и веднага направих кутия,купих кондензатор 2 фарада поради започващата липса на ток. Сложих втори акумулатор смених динамото със 120А и по-големи кабели.
Изображение

Но резултата беше далеч не задоволителен и след дълго четене на форуми изчисляване и рязане се получи това в което съм и до сега
Изображение
Със тази музика постигнах 137.2 децибела при надсвирването във Русе.

Единствената разлика е че вместо елипсите си направих кора за среди Обертони и пищялки еминемс
това е тя след смолата и кита и преди да я грундирам
Изображение
Изображение

Имам снимки в процеса на правене на кората мога да пусна снимки ако има интерес

Потребителски аватар
vw_manqk
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_manqk » Сря 10 юни 2009 23:35

Браво колега за постигнатото,голфа радва:само веждата и лепенката бас мания не ми харесват но това си е мое мнение,евала :bowdown

Потребителски аватар
boqnov_83
Автомобил: VW GOLF MK3

Мнениеот boqnov_83 » Сря 10 юни 2009 23:39

Не знам за останалите колеги но аз искам снимки и то много. :bowdown

Потребителски аватар
toman44o
Автомобил: VW VENTO
Двигател: ABS

Мнениеот toman44o » Чет 11 юни 2009 0:21

голфа е трепач, апък музиката като я видях малииии...иначе колата е станала добре колега :bowdown

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Чет 11 юни 2009 0:32

Колата вади вид,но пък музиката е в пъти по-яка от самата кола...всмисъл има повече любов налята в колони и пари,отколкото оптика.И все пак успех и дано чуем колата на някоя национална сбирка :applause: :да:

Потребителски аватар
Mamaligar

Мнениеот Mamaligar » Чет 11 юни 2009 6:40

Благодаря колеги днеска ще снимам кората в поставено положение че нямам снимки на нея.Довечера ще ги кача и ще продължа с подобренията ч не съм написал всичко.А за събора ще се видим на Елена другата седмица.

Потребителски аватар
moncho8920
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moncho8920 » Чет 11 юни 2009 9:09

Колега, някаква идея на колко нютона са ти амортесиорите на предня капак, и ако не те затруднява да провериш.
Иска ми се някакси да пригодя амортесиори от подматрачна рамка, че имам няколко в къщи, ама два по 1200 май ще дойдат множко.
Евала за музиката, а ако решиш и да ти подрусва, свали Голфи да се влачи по коремче, на някое окачване. Кефи ме ентусиазма ти. :beer

Потребителски аватар
miti_kamenov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот miti_kamenov » Чет 11 юни 2009 9:13

:applause:

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Чет 11 юни 2009 19:10

Колата е супер, но лепенката на предното стъкло нещо :37:

Потребителски аватар
Mamaligar

Мнениеот Mamaligar » Чет 11 юни 2009 21:00

И аз си мислех да махна надписа но ми се искаше да сложа някакъв друг надпис, приемам предложрния.Колега амортисиорчетата са 400 нютона и са от алеко 5-тата врата. И продължавам със снимките и джиджавките които съм си нправил.
Това е нещо което успях да направя за около 4 часа много търпение и ловкост на пръстите.
Това е то моето табло:
Изображение
Колегите които са го виждали могат да кажат каква е разликата да се види това на живо.
Стрелки от Голф 4 които паснаха перфектно само ги скъсих с около 4 милиметра 2 тройки сини диоди отгоре
4 смд диода под стрелките и хромирани рингове.Получи се нещо невероятно.
Ето и кората със средите и пищялките а също така и новата ми придобивка Alpin Usa 834 който напълно замени 2-та ми други усилвателя.Кората ще бъде тапицирана за събора в Елена.Профила на кората аз съм си я правил и мисля че се получи точно това което исках.
Изображение
Изображение
Изображение

Също така си играх един ден да прекарам кабели до задните врати и да сложа среди и пищялки със отделен филтър.И след половин година търсене си намерих оригинално надупчени решетки за задните врати.
Изображение
ето и още снимки от днес
Изображение
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
ReD_LiNe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ReD_LiNe » Чет 11 юни 2009 22:20

корлега даи снимки от изработката на кората много съм любопитен :shock

Потребителски аватар
saiman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот saiman » Пет 12 юни 2009 12:14

Мамалигарче , голфа ти е един от най-хубавите в нашия град , но на мене също не ми харесва сенника.Защо не сложиш сенник от черно фолио за стъкла?Според мен така ще е най-добре :wink:

Потребителски аватар
Mamaligar

Мнениеот Mamaligar » Пет 12 юни 2009 18:33

Да зарадвам колегите утре ще махна надписа на сенника и ще видим какво ще се получи.Ето желаните
снимки на кората в прцеса на правене и ще обясня

Първо направих кората и лицевата страна както на мене ми харесва
Изображение
Изображение
Намерих си дебелостенна хартиена тръба долу горе колкото средите и я изрязох и закрепих на кората,като тя щеше да се използва като основа и след като се излее смолата ще се отдели и махне тръбата за да остане само смолата като капак.За да може да се отдели смолата от основата между тях поставихме найлон което беше грешката ни защото после найлона направи реакция със смолата и се набръчка
Изображение
Изображение
Първия слой беше излят и с горещ въздух помагахме да изсъхне по-бързо.
Ето това е човека който ми помогна много Цанко Рейсинга духа с пистилета за горещ въздух
Изображение
Изображение
Смолата се набръчка и след като изсъхна запълнихме дупките и с един ламелен диск поизгладих смолата за да може да почна да я китвам.
Изображение
Изображение
Захванах смолата за кората с видии и запо4нах да китвам.За 6 часа се получи ето това което което грундирах и остана смо да тапицирам.
Изображение
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
kok12
Автомобил: Golf 4
Двигател: ASZ
Контакти:

Мнениеот kok12 » Пет 12 юни 2009 18:46

Човече,ако тва нещице засвири,ще си търсиш задни стъкла както и чифт уши

Върни се в “Оптичен тунинг”