Проблем с парно/климатик на Голф 2

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Ugeorge
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Проблем с парно/климатик на Голф 2

Мнениеот Ugeorge » Сря 10 юни 2009 8:39

Здравейте колеги, имам следния проблем с парното/климатика на Голфа. Всички степени на вентилатора работят, но духат доста слабо, имам и друга голф 2ка която е без климатик и при нея духа много по-силно. Филтър за купето няма инсталиран. Какъв може да бъде проблема?
Прикачам и 2 снимки на климатика. На тях се вижда че има един потенциометър, но си нямам идея за какво е, ако някой знае ще съм благодарен ако сподели.
Климатика си мисля че е допълнително слаган в Италия.

Изображение

Изображение

jordanik
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с парно/климатик на Голф 2

Мнениеот jordanik » Сря 10 юни 2009 18:27

Причината да ти е по-слаба въздушната струя на колата с климатик е точно липсата на филтър на купето.При колите с климатик вентилатора на купето нагнетява въздуха през радиаторчето на климатика,което се намира непосредствено след него.Поради липса на филтър всички боклуци засмукани отвън с времето се наслагват върху питата на климатичното радиаторче и почти напълно я запушват.По този начин въздуха не може да преминава през въздуховодите и струята през решетките е много слаба.Според мен оттам ти е проблема и се налага да си почистиш всичко и да си сложиш филтър. :wink:

Потребителски аватар
Ugeorge
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ugeorge » Чет 11 юни 2009 6:35

За жалост и аз се опасявах от подобен проблем :(
Дали все пак има начин да проверя дали проблема е от климатичното радиаторче, че си е доста разглабяне, а и този климатик не е заводски и не знам какво да очаквам.

jordanik
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jordanik » Чет 11 юни 2009 14:52

По принцип на колите с фабричен климатик,достъп до радиаторчето на климатика се открива,след като си свалиш вентилатора на купето.През неговата дупка можеш да почистиш листата и другите боклуци по питата на изпарителя със мощна прахосмукачка.След това си правиш някакъв спиртен разтвор в пулверизатор и следва яко пръскане върху радиаторчето.Определено след такава интервениция нещата се подобряват в пъти,а и изчезва неприятната миризма от въздуховодите.Само не знам какво са творили при теб жабарите,но едва ли са направили нещо много по различно от оригиналната схема. :wink:

Потребителски аватар
Ugeorge
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ugeorge » Пет 12 юни 2009 11:53

Като ми се отдаде възможност на село ще го отворя и ще си покаже, за сега се кара даже не държа 3 непрекъснато, но ми се ще още лятото да изчистя проблема че зимате ще е кофти. Ще гледам и някоя снимка да направя да има материал и за другите.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”