Антена на Passat 5

Техническа и сервизна информация за Passat
valter1968
Автомобил:
Двигател:

Антена на Passat 5

Мнениеот valter1968 » Пет 12 юни 2009 16:44

Колеги скъса ми се гуменото уплатнение на антената което седи в основата на антената веднага над купето -представлява нещо като гумен пръстен които от слънцето е изгорял и не смея да си измия колата да не влезе в купето вода и да батиша тавана може ли да ми каже някой без това гумено уплатнение ще пуска ли в купето вода при миене и откъде евентуално мога да си купя само такова уплътнение защото антената си ми е здрава и хубава а заради тая гума да купувам нова антена която струва 60-70 лв хич не ми се ще. Мерси.

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Антена на Passat 5

Мнениеот Peteff » Съб 13 юни 2009 7:10

освен да облепиш с черен силикон мястото за да не пуска вода . иначе само гума мисля че не се продава . другия вариянт е втора употреба , ти си реши . аз лично не съм фен на втора употреба неща

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Съб 13 юни 2009 7:36

при мене не тече вече една година откак е без уплътнение, но никога не е късно

Потребителски аватар
soto73
Автомобил: VW Passat B8 SPORT 2TDI BMT
Двигател: CRLB 2015
Контакти:

Мнениеот soto73 » Пон 15 юни 2009 20:46

madmen написа:при мене не тече вече една година откак е без уплътнение, но никога не е късно

При мен също.Моят е Б 5,5

shark16
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shark16 » Съб 29 авг 2009 16:00

valter1968 написа:Колеги скъса ми се гуменото уплатнение на антената което седи в основата на антената веднага над купето -представлява нещо като гумен пръстен които от слънцето е изгорял и не смея да си измия колата да не влезе в купето вода и да батиша тавана може ли да ми каже някой без това гумено уплатнение ще пуска ли в купето вода при миене и откъде евентуално мога да си купя само такова уплътнение защото антената си ми е здрава и хубава а заради тая гума да купувам нова антена която струва 60-70 лв хич не ми се ще. Мерси.

60 - 70 звучи добре, но оригиналната е в пъти по-скъпа. Намери си едно гумено уплътнение и си готов. Аз така направих с моя Голф 4. Ако се затрудняваш обади се :wink:

Eprom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Eprom » Вто 01 сеп 2009 0:16

Колега, варианти за отстраняване на проблема бол, но го направи бързо, защото на баща ми на пасата ( същият като твоят) е влизала вода от там и п/з вграденият усилвател на антената му даде доста проблеми по инсталацията на колата ( отказ в централното заключване, отказ на климатроника и т.н.).

Върни се в “Passat”