Малко помощ.. WesternUnion.

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Малко помощ.. WesternUnion.

Мнениеот AmW » Съб 13 юни 2009 18:36

Здравейте колеги,
По принцип избягвам да пускам толко "офф" теми, но ми трябва малко инфо, и след едночасово четене не можах да стигна до отговор на въпроса ми :)
Пратили са ми сума пари от Италия, с westerunion и съм получил имейл в който пише, че трябва да платя половината от таксите за прехвърлянето който са около £65. Пише, че трябва да влезна в сайта им и да търся агента... но имам 2 еднакви писма в пощата само, че с различни имена на агентите :/. Никъде в сайтовете на WesternUnion не видях за подобни такси и понеже не познавам човека който ми праща парите ми е малко притеснено да си развявам банковите детайли наляво надясно :(.
Пробвах и да звъня на всички телефони на сайтовете им (Англииския, световния и сългарския. На италианския и испанския не съм званял щот няма се разбереме mhihi ) но или никой не вдига, или ми казва, че номера на работи или се свързвам с центъра за обслужване на клиенти на БМВ :screwy .
Та има ли някой който да е ползвал услугите на тези индивиди защото почвам да се вкарвам във филма mhihi

drmilendd
Автомобил: Opel Vectra
Двигател: 22ZE 2009
Контакти:

Re: Малко помощ.. WesternUnion.

Мнениеот drmilendd » Съб 13 юни 2009 19:11

нещо не разбрах - не познаваш човека, но той ти праща пари?
иначе онзи ден в банката, ми направи впечатление точно при тарифите на уестърн юнион, че изрично пише ПРИ ПОЛУЧАВАНЕ НА ПРЕВОДИ НЕ СЕ ДЪЛЖАТ ТАКСИ.
да не е нещо нефелна работата...

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Съб 13 юни 2009 19:20

Не го познавам да :/. Праща ми капаро за колата от Италия до Англия. И точно това, че не видях в сайта на WU да пише някъде за такъв вид такса. Може пък ид а греша, защото сумата която ми праща е голяма.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Съб 13 юни 2009 20:32

Нещо не е наред работата. Няма такси при пращане по ВЮ. До сега, независимо от това дали съм пращал или получавал, никога получателят не е плащал такси. Таксите принципно са за сметка на изпращача, това е философията. Имаш ли номер на трансфера? Ако имаш, отиваш с него в бюро на ВЮ и искаш да си получиш парите. Там ще ти кажат какво трябва да се направи, но преди да си видиш парите, демек капарото, не давай и стотинка. Ако ти искат предварително да превеждаш пари, за да ти направят превода, им кажи да го д***т.
Ако искат да си спестят парите за превода, им кажи да ти преведат с 65 евро по-малко. Малко ми мирише на партенка ...

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Съб 13 юни 2009 20:39

И на мен не ми харесва цялата работа...
Иска този пич да пратя пари аз на италянския агент за да пусне той сумата да се праща, което найстина е малко странно, а пък и той е купувача е платил половината от таксите. Ама защо точно половината!?
Писах му за номера на трансфера, и утре ще отида да питам и да видя как ще го измисля :).
То цялата работа намирисва още от началото де, но ще видим :), ще пиша как са се развили нещата.
:beer :beer :beer , мерси за мненията :).

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Съб 13 юни 2009 20:42

WU плаща изпращача, пращам съм много с тях :banghead: а ти си на пързалката :012:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”