Чупене на предните алуминиевите носачи на passat b5
Чупене на предните алуминиевите носачи на passat b5
Здравейте.Чупят ли се лесно алуминиевите носачи на vw passat b5?
Последна промяна от dimo69 на Съб 13 юни 2009 22:28, променено общо 1 път.
- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Чупене на предните алуминиевите предни носачи на passat b5
Колега ако знаеш колко теми има точно в този раздел относно въпроса ти...
Даже имаше една точно преди няколко дена.
Не не се чупят
Не е безбожно скъпо алуминиевото окачване. Е не става да караш кола 98-99 година и поддръжката да и е като на Б3, но цените не са чак толко фрапиращи или депрасиращи.
Даже имаше една точно преди няколко дена.
Не не се чупят

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: Чупене на предните алуминиевите предни носачи на passat b5
Не, не се чупят! 
Проблема е, че се скапват накрайниците, толкова, колкото и всички други накрайници, но в случая с това поколение автомобили те са пресовани в носачите и се сменят заедно.

Проблема е, че се скапват накрайниците, толкова, колкото и всички други накрайници, но в случая с това поколение автомобили те са пресовани в носачите и се сменят заедно.
- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Чупене на предните алуминиевите носачи на passat b5
Зависи ква марка са

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Според прочетеното в една тема малко по-надолу днес сутринта - около 400 лв в е-Bay.
- koby
- DarkSidE of The WorlD
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
носача не се чупи но шарнира ако се прецака се сменя цял носач защото е капсалован но тъмпоните се обслужват ако не ви се дават пари за носач който струва около 140-160 лева ходете да го рециклират
- koby
- DarkSidE of The WorlD
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
за пасат б5 обслужване масла всички видове филтри и смяна на големите носачи и ангренаж е 1000 лева
dimo69 написа:Мерси аз мислех че са около 1000
Правилно си мислил. Комплекта за първоначално вграждане в Автотрейд - Варна e 1450лв. без монтажа.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Чупят се. От една яма, ми се счупи ляв долен носач при шарнира. Майстора като го свали , каза че е оригинален, но не помня марка. Чисто нов ми струваше 189лв. Снимки ще кача утре да се види.
- ChimeyJimmey
- Автомобил: торанага
- Двигател: AXQ
Чупят се, я!
Много яко се чупят!
Като чаени бисквитки се чупят!
Забравете ги тия пасати В5/В5.5 скапани, вземете си МТЛБ най-добре!
А пък още по-добре - въздушна възглавница, при която нема кьорав носач, хеле па алуминиев...
Много яко се чупят!
Като чаени бисквитки се чупят!
Забравете ги тия пасати В5/В5.5 скапани, вземете си МТЛБ най-добре!
А пък още по-добре - въздушна възглавница, при която нема кьорав носач, хеле па алуминиев...

- dimmit
- Автомобил:
- Двигател:
носачите не са направени за прескачане на ями от наще пътища какво да очакваш но има носачи и носачи
Здравейте!
Карам такъв Пасат от малко повече от 2 години. Много съм доволен. По въпроса за окачването смятам, че носачите се разбиват толкова колкото и на останалите автомобили от този клас. Аз съм ги сменял почти всичките вече и цените им започват от 80 до около 180 (в зависимост от това кой точно сменят). Според мен проблема не е в това, че са много скъпи, а в това че са МНОГО. Имаш четири носача от ляво и четири от дясно. Подмяната на абсолютно всички части по предното окачване+амортисьори излиза около 1000-1200 лв (с части със задоволително качество). Някой от колегите беше казал, че не подлежат на ремонт накрайниците... аз съм от Ямбол и има майстор, който ги рециклира. На носач излиза по около 20-30 лв. Стават като нови, но не знам доколко са устойчиви.
Карам такъв Пасат от малко повече от 2 години. Много съм доволен. По въпроса за окачването смятам, че носачите се разбиват толкова колкото и на останалите автомобили от този клас. Аз съм ги сменял почти всичките вече и цените им започват от 80 до около 180 (в зависимост от това кой точно сменят). Според мен проблема не е в това, че са много скъпи, а в това че са МНОГО. Имаш четири носача от ляво и четири от дясно. Подмяната на абсолютно всички части по предното окачване+амортисьори излиза около 1000-1200 лв (с части със задоволително качество). Някой от колегите беше казал, че не подлежат на ремонт накрайниците... аз съм от Ямбол и има майстор, който ги рециклира. На носач излиза по около 20-30 лв. Стават като нови, но не знам доколко са устойчиви.
- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
То, че излиза 1000 лева излиза, но що трябва да се сменя всичко? Не вярвам някой да чака да се разбият всичките и чак тогава да ги сменя.
Аз за 3 години съм сменил 3 или 4 носача, не разбирам кви са тия митове където се носат, че алуминиевото окачване е много зле
Аз за 3 години съм сменил 3 или 4 носача, не разбирам кви са тия митове където се носат, че алуминиевото окачване е много зле