Здравейте,
В момента съм в етап на проучване и чудене, каква кола да си взема - да се върна на VW или да продължа с Ауди.
Изчетох доста теми и тук и в форума на Ауди.
Някой колега карал ли е и двата модела?
Имали съществена разлика м/у двете коли? Освен визията им?
И се чудя дали да е автоматик или не, казаха ми че новите автоматици, не били много читави и при повреда излизало над 10к еуро.
Благодаря предварително.

Питанка: Пасат Б6 2007г 2.0 ТДИ или А4 2007г 2.0ТДИ
- brabus
- R-циклопедист на VW
- Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
- Двигател: 1991 2003
- Контакти:
Re: Питанка: Пасат Б6 2007г 2.0 ТДИ или А4 2007г 2.0ТДИ
Най-съществената разлика е че при Пасат-а обърнаха мотора и сега там е напречен, а не надлъжен както е при Аудито.
При всички случаи този факт ще влияе на возията. При Ауди запазиха мултилинк окачването, а при Пасат то стана отново стоманено, както беше до Пасат В4. За малко само съм се возил на В6 и категорично няма онази комфортна возия като при В5 и В5.5. На мен лично ми допада ксолата да е малко тип лагерница, но при твоя случай зависи какво търсиш.
При всички случаи този факт ще влияе на возията. При Ауди запазиха мултилинк окачването, а при Пасат то стана отново стоманено, както беше до Пасат В4. За малко само съм се возил на В6 и категорично няма онази комфортна возия като при В5 и В5.5. На мен лично ми допада ксолата да е малко тип лагерница, но при твоя случай зависи какво търсиш.
Другото нещо е че при пасат Б6, окачването не е "алуминиево", а си е добре познатото от Г4 и Г5. DSG го водят за изключително добра кутия, вярно е че ако дефектира, струва скъпо, но 10к.... си е много за такава кутия 

- raziel
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
май ще се откажа напълно от VAG и ще мина на BMW...
Мерси за отговорите...
Мерси за отговорите...
- GodLike
- Автомобил: VW Touran
- Двигател: CRKB 7DSG Highline
- Контакти:
Я кажи кое те разочарова
Питам защото и на мен едни БМВ-та и едни Аудита ми мътят главата 

- Rakarov
- един обикновен Голфаджия
- Автомобил: Polo GTI
- Двигател: 1.8 Turbo
- Контакти:
Пък ако си мислиш колега, че с бмв-то ще ти е песен...същата кочина е брат...само дето разхода ще ти е с около 5-10 литра отгоре за нищо...
И аз към края на тая година октомври ноември смятам да си взема купенце 325 да се уча но ми е ясно, че ще е кочина и няма да вози така както голфа примерно, но си оставам твърдо VAG-сектант...а и аз ще я взема за друга цел баварията.
Просто всяко нещо си има +/-
Ако питаш мен колега аз ти казвам твърдо Ауди.Возията е много сила.Върви доста прилично, но пък за сметка на това консумативите и частите са главорези.

Rakarov написа:Пък ако си мислиш колега, че с бмв-то ще ти е песен...същата кочина е брат...само дето разхода ще ти е с около 5-10 литра отгоре за нищо...
Сподели какви наблЮдения имаш за дизелово БМВ от тия години,че направо ме изуми с тоя коментар.
че азмога да ти наговоря доста по-различни неща и то не дочути от тоя или оня.
Говорейки за разход на 320д 163 к.с. си мнооооого далеч от истината.
- Rakarov
- един обикновен Голфаджия
- Автомобил: Polo GTI
- Двигател: 1.8 Turbo
- Контакти:
jordanpar написа:Rakarov написа:Пък ако си мислиш колега, че с бмв-то ще ти е песен...същата кочина е брат...само дето разхода ще ти е с около 5-10 литра отгоре за нищо...
Сподели какви наблЮдения имаш за дизелово БМВ от тия години,че направо ме изуми с тоя коментар.
че азмога да ти наговоря доста по-различни неща и то не дочути от тоя или оня.
Говорейки за разход на 320д 163 к.с. си мнооооого далеч от истината.
Извинявам се колега.Грешката е в мен!Аз просто си мислех за е36-ца 320-ка (по енерция

Raziel-че, возил съм се в такова ауди и такъв пасат...и двете коли ми харесват страшно много.Колегата брабус се изказа много точно.Също така аудито е малко по "high" като интериор, но пък и цените също са "high".Комбито на аудито е уникално, за сметка на пасата.Но пък седана на пасата е адски, в сравнение със седана на аудито.Тук може би идва един момент на предпочитание към марката и на кое си по-фен макар и да са от един концерн.Другия момент е какви са твойте нужди

Съжалявам и се извинявам за офф-а ама...нека да не спамим в темата на колегата повече.
Поздрави

-
- Автомобил:
- Двигател:
Според мен в никакъв случай не си вземай автоматик
Един приятел си купи Пасат Б 5 с ръчни скорости и разход около 5.5 6 нафта с включен климатик на икономичен режим
След една година сестра му и тя си купи пасат Б 5.5 с автоматична скоростна кутия
Разхода на пасата на сестра му не пада под 10 на 100 градско с изключен климатик е след една година се счупи и скоростната кутия
Сам си направи извода да ли да си взимеш автоматик
Един приятел си купи Пасат Б 5 с ръчни скорости и разход около 5.5 6 нафта с включен климатик на икономичен режим
След една година сестра му и тя си купи пасат Б 5.5 с автоматична скоростна кутия
Разхода на пасата на сестра му не пада под 10 на 100 градско с изключен климатик е след една година се счупи и скоростната кутия

-
- Автомобил:
- Двигател:
passatcho_stz написа:Според мен в никакъв случай не си вземай автоматик
На един приятел сестра му. Аре стига глупости, първо сравняваш два различни модела (B5 и В5.5), второ не уточняваш за какви двигатели става дума и накрая стигаш до гениалния извод, че с ръчни харчело 6/100, а с автоматик 10/100? Аз също карам Б5.5 автоматик и цифрите изобщо не са такива, да не говорим, че това че на нея и се е счупила, не означава че се чупят по принцип. А и момчето пита за B6, а не за В5 и В5.5 и то модел 2007г., където скоростната кутия вече е DSG, а не типтроник.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Какво му е различното на Пасат Б5 и на ПАСАТ Б 5.5
Само един фейслифт на фаровете и стоповете
Двигателя е 1.9 ТДИ
Но за каквато и кола да става въпрос автоматика винаги харчи повече
Жив и здрав
Само един фейслифт на фаровете и стоповете
Двигателя е 1.9 ТДИ
Но за каквато и кола да става въпрос автоматика винаги харчи повече
Жив и здрав

- leavon
- Автомобил:
- Двигател:
[quote="passatcho_stz"]Но за каквато и кола да става въпрос автоматика винаги харчи повече [quote]
Много моля ти или някой друг да разясни на един неук и некомпетентен лаик като мен какви точно (ама точно!!) са причините за това! Може би по-добре на лични, ако прецените!
Много моля ти или някой друг да разясни на един неук и некомпетентен лаик като мен какви точно (ама точно!!) са причините за това! Може би по-добре на лични, ако прецените!
- quattro^^
- Автомобил: audi a6 c5
- Двигател: AJL
ми ако не си карал качи се само се повозиш малко и сам ще си отговориш
- leavon
- Автомобил:
- Двигател:
Имал съм, карал съм и имам преки впечатления! Затова питам!
leavon написа:Имал съм, карал съм и имам преки впечатления! Затова питам!
Искаш да кажеш, че автомата харчи по-малко?
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”