Как се спира пръскалката на задната чистачка за Голф 3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
valka
Автомобил: поцинкован танк
Двигател:

Как се спира пръскалката на задната чистачка за Голф 3

Мнениеот valka » Съб 13 юни 2009 20:34

Доста теми изчетох за задни чистачки. Как се пускат отпред, отзад...отдавна знам. Обаче нямам пръскалката на задната чистачка и стрелям по тия зад мен. Миналата седмица така хубаво пронизах един рейс :Mr Green Fun . Пък и доста други коли 'дебнех'. Значи задържах лостчето малко повече без да искам, почна да пръска и всеки път като го бутна да чисти отзад, ми пръскаше на метър зад мен (при натиск и на 3м :lol: ). Исках да го спра да пръска, ама а де...Как става?

Колата е Голф 3, ABD. При мен лостчето за чистачките не се мърда надолу. Леко нагоре и се вкл. там уж като се програмира(при мен това не бачка), един път нагоре бавни обороти, втори бързи. Когато го дръпна към мен пръска на предното стъкло, когато бутна назад вкл. на задната чистачка. Още веднъж като го бутна спира отзад, като задържа малко лоста назад почва да пръска. Ама как спира нямам идея. :???
Има ли някакъв номер или и при мен лостчето е сдало багажа?

Потребителски аватар
koby
DarkSidE of The WorlD
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Как се спира пръскалката на задната чистачка за Голф 3

Мнениеот koby » Съб 13 юни 2009 21:39

колега буташ един път назад и задържаш тя пръска и чисти и си спира като бутнеш един път само за бърше те почва да бърше на интервал като е бутнеш още един път назад и тя спира

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Съб 13 юни 2009 22:43

Неее... той колегата е наясно как се пуска и спира чистачката.
Проблема, доколкото разбирам, е че му е счупена дюзичката и вместо да се насочи струята към стъклото, ако задържи без да иска лостчето- пръска колите зад себе си ;)

Потърси в Пассат-секцията. По-често се дискутира този проблем (не знам защо).
Сменя се лено- дърпаш и вадиш старата дюза, нанизваш с бутане новата и си готов... на теория!
След като при мен на 3 пъти не се получи заради силно окисляване на алумниевата тръбичка, в която трябва да влезе пластмасовата на самата дюзичка- взех, че си рших проблема кардинално!

Цицката в горната част на капака (двуструйна):

Изображение

http://images23.snimka.bg/005010927.jpg
http://images23.snimka.bg/005010928.jpg

Тапичката отвътре, на отвора, през който завих гайката на църкалката и надянах маркучлето ;)

Изображение

Уверявам ви- резултата е блестящ!
Мие много по-добре ;)

ЕДИТ:
Ето още 2 теми, в които го бях описвал ;)

viewtopic.php?f=6&t=121570&start=15&hilit=http%3A%2F%2Fimages23.snimka.bg%2F005010927.jpg
viewtopic.php?f=6&t=18962&start=0&hilit=http%3A%2F%2Fimages23.snimka.bg%2F005010927.jpg

Потребителски аватар
valka
Двигател:

Мнениеот valka » Съб 13 юни 2009 23:10

Благодаря колеги, но май не се изясних както трябва. Не знам за каква дюза става въпрос,но аз нямам самата пръскалка на задната чистачка. Рамото с чистачката да, но самата пръскалка, която насочва струята при мен липсва. Така купих колата преди време. Проблема ми е, че напоследък като без да искам задържа леко лостчето, почва да пръска (по тръбичката на рамото и хвърля назад) всеки път като минава задната чистачка. И просто искам да знам има ли начин за спиране на пръскането или имам проблем нещо. :wink:

Потребителски аватар
koby
DarkSidE of The WorlD
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот koby » Съб 13 юни 2009 23:14

ами виж някаде на зад да затапиш самия маркуч защото голфа е с една машинка за отпред и отзад и бушона мисла че е един

kurgan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kurgan » Нед 14 юни 2009 8:41

С побългаряване става.Една по дебела игла от система,ще я нагласиш там и си готов,аз така си правих моята,ако мога ще сложа снимки,сега е като лейка:)

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор

Мнениеот radotom » Нед 14 юни 2009 10:36

valka написа: Не знам за каква дюза става въпрос,но аз нямам самата пръскалка на задната чистачка.

Така, де! Точно за тази дюза става дума, дето насочва стуята.
kurgan написа:С побългаряване става.Една по дебела игла от система,ще я нагласиш там и си готов,

Цъ! :(
Не е далавера! :( Пада, а и не можеш да я насочиш като хората.
1 година го правих този опит! :lol:

Потребителски аватар
koby
DarkSidE of The WorlD
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот koby » Нед 14 юни 2009 10:38

пръскалката става и от ауди а3 по моргите колкото искаш има

Потребителски аватар
valka
Двигател:

Мнениеот valka » Нед 14 юни 2009 12:11

За пръскалката да, ако се поразтършувам из моргите ще си намеря сигурно. Ако трябва и цяло рамо ще си взема. Въпроса ми тук обаче е има ли начин за спиране на пръскането на задната чистачка или не. И ако има как става работата. Запушването на маркучи за мен не е вариант. По-добре да си взема пръскалото дето насочва струята. Ама и с него пак като вкл. да пръска и няма да има спиране.
Това ми е основното питане - как аджеба се спира. :wink:
Как е при вас, как спирате въпросното пръскане на задното стъкло?

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор

Мнениеот radotom » Пон 15 юни 2009 10:12

Амааа... искаш да кажеш, че ако случайно задържиш лостчето и пръскалката тръгне да пръска- след като го пуснеш пръскането на спира ли?!? :shock
Неееее.. не трябва да е така!
В момента, в който пуснеш лостчето- трябва да спре и помпичката за водата.
Огледай релетата.
Това, което отговаря за задната чистачка е на позиция 2, трябва да пише 72 в/у него.
Не съм сигурен дали няма някаква връзка и реле №19 (или №99, зависи кое ти е монтирано)

Потребителски аватар
svetlin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот svetlin » Пон 15 юни 2009 15:18

Не можеш да изключиш задната пръскалка и при мен е така като пусна няколко поредни пъти чистачката за задното стъкло и почвам да къпя тези отзад, но пък това си има и хубава страна когато кара някой твой познат зад теб или някой глух и сляп пешеходец седи зад колата и не можеш да излезеш заради него mhihi

Потребителски аватар
valka
Двигател:

Мнениеот valka » Пон 15 юни 2009 23:42

radotom написа:Амааа... искаш да кажеш, че ако случайно задържиш лостчето и пръскалката тръгне да пръска- след като го пуснеш пръскането на спира ли?!? :shock
Неееее.. не трябва да е така!
В момента, в който пуснеш лостчето- трябва да спре и помпичката за водата.
Огледай релетата.
Това, което отговаря за задната чистачка е на позиция 2, трябва да пише 72 в/у него.
Не съм сигурен дали няма някаква връзка и реле №19 (или №99, зависи кое ти е монтирано)

Аха, за това става въпрос. А с реле 99 май си имам проблеми, понеже не ми работи настройката за бавните обороти на предните чистачки, там дето се програмират нещо си. Ако това реле има няк'ва работа и по задната чистачка, нищо чудно то да е 'магарето'.
А относно колко е готино да си пръскам всеки път...При повечко дъждец си е чиста загуба на...течност за чистачки. Няма всеки ден да сипвам я. :dummy:
Благодаря на всички отзовали се. :wink:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”