температурен датчик

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
passat4o cl
Автомобил: VW BORA 1J6
Двигател: 1 9 TDI 115hp AJM 2002

Re: температурен датчик

Мнениеот passat4o cl » Нед 31 май 2009 4:53

минах през диагностика но маисторите не можаха да открият буксата за компютъра на колата,провериха свещите,кабелите,свалиха и почистиха циалото моно но проблема продалжава,казаха ми че ако продалжава така трябва да сменя степ мотора,чудя се дали да го сменя или да хварля сумати пари за диагностика в някои оторизиран сервиз на VW :banghead:

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
Контакти:

Мнениеот doktora » Пон 01 юни 2009 7:58

Колега passat4o cl , така и не разбрах с каква кола си?
Колеги, отделете 5 минутки и си напишете в профила каква кола карате, мотор, дали сте на газ и т.н. и всичко това да се вижда като инфо под аватара. Така всеки колега ще може да вижда каква кола карате, а на вас няма да ви се налага да пишете всичката тази информация всеки път когато пускате нова тема. Погледнете например под моя аватар колко много инфо има!

Потребителски аватар
passat4o cl

Мнениеот passat4o cl » Пон 08 юни 2009 19:55

doktora написа:Колега passat4o cl , така и не разбрах с каква кола си?
Колеги, отделете 5 минутки и си напишете в профила каква кола карате, мотор, дали сте на газ и т.н. и всичко това да се вижда като инфо под аватара. Така всеки колега ще може да вижда каква кола карате, а на вас няма да ви се налага да пишете всичката тази информация всеки път когато пускате нова тема. Погледнете например под моя аватар колко много инфо има!

готово колега можеш да погледнеш за какво става вапрос,ще сам ти благодарен за отношението по темата :?:

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
Контакти:

Мнениеот doktora » Вто 09 юни 2009 7:45

Колега, пак не се вижда никакво инфо под аватара ти освен че си от Сливен :012:
Коя година ти е пасата?

Потребителски аватар
passat4o cl

Мнениеот passat4o cl » Нед 14 юни 2009 13:57

doktora написа:Колега, пак не се вижда никакво инфо под аватара ти освен че си от Сливен :012:
Коя година ти е пасата?

Е сега успях колега,надявам се да помогнеш,ще сам благодарен

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doktora » Пон 15 юни 2009 7:49

Така вече е добре инфото ти.
Ще дам 2 предположения къде може да ти е буксата за вкл към компир.
Първото - около скоростния лост, по точно пред него.Колегите които имат такива пасати да кажат точно как се стига до нея.Мисля че трябва да се вдигне нагоре кожения калъф на скоростния лост
И второто предположение - някъде в долния десен ъгъл на таблото , под ръчката за чистачките, около/над ключа за запалване. Трябва да имаш едно пластмасово капаче, което трябва да се махне внимателно.
А вие къде сте търсили буксата?

Потребителски аватар
passat4o cl

Мнениеот passat4o cl » Пон 15 юни 2009 11:47

doktora написа:Така вече е добре инфото ти.
Ще дам 2 предположения къде може да ти е буксата за вкл към компир.
Първото - около скоростния лост, по точно пред него.Колегите които имат такива пасати да кажат точно как се стига до нея.Мисля че трябва да се вдигне нагоре кожения калъф на скоростния лост
И второто предположение - някъде в долния десен ъгъл на таблото , под ръчката за чистачките, около/над ключа за запалване. Трябва да имаш едно пластмасово капаче, което трябва да се махне внимателно.
А вие къде сте търсили буксата?

в долния ляв ъгъл кадето са предпазителите,под предния капак каде ли не,дори ми казаха че може и да нямам вазможно ли е?аз си мисля че проблема е в стъпковия мотор,но не сам сигурен ,в момента като е топло проблема не се усеща дори оборотите ми са високи но зимата не е така,можеш ли да дадеш някакво предположение за проблема? :cry:

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doktora » Пон 15 юни 2009 14:12

Потърси буксата на местата които ти казах.
Относно какви може да са вероятните причини за оборотите ти. Може да са няколко и тъй като гледам че си нов в форума и тъй като всяка 4-5-та тема в форума е за оборотите, силно ти препоръчвам да ползваш търсачката и да седнеш да почетеш намерените резултати!
Относно вероятните причини - температурен датчик за охлаждащата течност за който вече някой колега ти беше казал ( намира се на тройника ); температурен датчик за въздуха (намира се в моното); и двата датчика се мерят с оммметър, като този за охлаждащата течност е желателно да го свалиш и да го нагряваш и мериш в домашни условия; стъпково моторче; TPS ( намира се на лявата страна на моното, т.е. от към страната на шофьора ) ; ламбда сонда ( намира се на мама си у ... :Mr Green Fun , т.е. на изпускателния колектор ).
Не разбрах - газифицирана ли ти е колата?
Но най-добре намери къде се намира буксата и да ти направят компютърна диагностика и то тогава, когато ти се появи проблема.
Успех!

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Чет 18 юни 2009 18:19

doktora написа:Потърси буксата на местата които ти казах.

Значи буксата на колегата е точно пред скоросния лост,като се махне кожения маншон се вижда....но не очаквай да ти даде подробна диагностика-показва ламбда,оборито и разпределителния вал......ами това е :)

mauka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mauka » Пон 22 юни 2009 0:26

PASSAT CL2 ли B3 1992г. Имам проблем с охлаждането. Решетката която завихря отдолу въздуха е нова. На няколко пъти прекалено много ми загравя и на индикацията отчита 110г., като перката на радиатора се включва на 106 градуса. Когато не е запален двигателя(след път), перката не ми е се включвала до сега. И имам чувството, че колата направо си ври. Може би да си направя прекъсвач за перката да си я влкючвам сам ли. Има ли някакво друго решение.

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doktora » Пон 22 юни 2009 14:28

Провери си терморелето на радиатора, което включва и изключва перката. Преди 106 градуса, перката трябва да включва някъде около 90-95.Върви в някоя морга, вземи си реленце за около 5 лв, извади сегашното, сложи го в тенджерка на котлона , пъхни един термометър и виж на колко градуса ти се затваря веригата. Ако ти се вижда трудно замерването, достатъчно ще е да покараш с релето от моргата, за да видиш дали имаш същия проблем. Ако се окаже че проблема не е от него, 5 лв не са много пари.
Забрави за подобни прекъсвачи на ръка а си намери проблема и го оправи!
И вземи прочети малко теми подобни на твоя проблем, ползвайки търсачката. Упсех :да:

Потребителски аватар
aliays
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aliays » Пон 20 юли 2009 19:25

Незнам дали го пропуснах някаде но не разбрах кой от трите дарчика на тройника на RP мотор е за показанията на таблото! има два отгоре и един отдолу!
А да и как да проверя дали е заминал датчика или е проблем в таблото! и бензиномерът ми работи добре!
благодаря ви предварително!

Върни се в “Passat”