Охлаждане пасат Б3

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Охлаждане пасат Б3

Мнениеот Koksan » Пон 15 юни 2009 12:07

boi4eto написа:
Koksan написа:Ако искаш имам един нож .. от оригинална броня е свалян (двете части) да ти го дам поне малко да върнеш визията на колата а и той си насочва въздух към радиатора! :)

Благодаря колега,но това упражнение съм го правил няколко пъти вече!

Ти си знаеш .... знаеш къде да ме намериш ако размислиш! :)

Потребителски аватар
kr1s0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kr1s0 » Пон 15 юни 2009 15:45

Този нов колега няма да може да го сложи , заради това , че няма една греда , която минава в долната част на бронята , за която се закача ножа :talk:

Потребителски аватар
passat_1.6TdI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat_1.6TdI » Сря 17 юни 2009 21:06

Колега съжелявам,че ти го казвам,но ти си развалил визията на колата доста.Поне,като толко го чупиш този въздуховод си сложи предна броня от пасат б4 както е направил колегата miti_kamenov.Аз моят пасат го имам от 5 години и когато ми го докараха от Австрия беше със счупен въздуховод аз си купих нов за 30 или 40лв. беше и досега съм нямал проблеми а отпред карам с доста ниски гуми, а зимата карам в сериозни снегове.

boi4eto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boi4eto » Сря 17 юни 2009 21:18

passat_1.6TdI написа:Колега съжелявам,че ти го казвам,но ти си развалил визията на колата доста.Поне,като толко го чупиш този въздуховод си сложи предна броня от пасат б4 както е направил колегата miti_kamenov.Аз моят пасат го имам от 5 години и когато ми го докараха от Австрия беше със счупен въздуховод аз си купих нов за 30 или 40лв. беше и досега съм нямал проблеми а отпред карам с доста ниски гуми, а зимата карам в сериозни снегове.

Колега,при теб в Монтана,снегът е по-малко явно или чистят по- добре.Тази зима при нас падна 60см сняг,аз трабваше да пътувам сутринта рано и докъто стигнах до главната въздуховода го смлях.Да маската ще я сменя,но това отдолу никога.При нашите пътища и подръжка,просто няма смисъл.

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Сря 17 юни 2009 21:38

Като спукаш радиатора заради някое камъче пак ще възстановиш визията на колата че и радиатор нов ше има :shock Тая решетка освен че насочва въздуха пази до някаква степен и от камъчета :idea:

Потребителски аватар
dandan
Автомобил: Passat B5-5
Двигател: AHA 2003

Мнениеот dandan » Чет 18 юни 2009 1:41

Ей колеги , защо толкова сте се хванали за тази визия. Човека си е намерил практично решение на проблема. Този автомобил и без това няма добра визия(според много хора, на мен лично ми харесва) какво толкова като го е махнал, грозна била- няма да спи с нея я. Ще взема да снимам автомобили тука да видите как се движат и на никой не му пука.
Ако все пак има технически съвети пишете, като колегата по-горе, може и да е прав за камъчетата. Идеята не е да стане по-красива, а по-издържлива. За красотите има други теми...
Колега карай така и оглеждай за удари от камъчета наистина, ако се появят ще трябва да вземеш някакви мерки. Може и някоя "грозна" мрежа да се наложи да сложиш отдолу.
Успех

boi4eto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boi4eto » Чет 18 юни 2009 7:15

dandan написа:Ей колеги , защо толкова сте се хванали за тази визия. Човека си е намерил практично решение на проблема. Този автомобил и без това няма добра визия(според много хора, на мен лично ми харесва) какво толкова като го е махнал, грозна била- няма да спи с нея я. Ще взема да снимам автомобили тука да видите как се движат и на никой не му пука.
Ако все пак има технически съвети пишете, като колегата по-горе, може и да е прав за камъчетата. Идеята не е да стане по-красива, а по-издържлива. За красотите има други теми...
Колега карай така и оглеждай за удари от камъчета наистина, ако се появят ще трябва да вземеш някакви мерки. Може и някоя "грозна" мрежа да се наложи да сложиш отдолу.
Успех

Да за камъчета не съм се замислял.Може да сложа още една ламарина над тази под същия ъгъл и така да предпазя радиатора от камъчета.Когато го направя ще кача снимка.

Потребителски аватар
passat_1.6TdI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat_1.6TdI » Чет 18 юни 2009 8:08

Колега boi4eto като става въпрос за голям сняг аз почти секи петък си хода на селото ми,че майка ми си е сама горе и там може и снеговете да са по големи от Чипровци и не разриват,вътре във селото ами разриват само главната,та из такива снегове дето карам и до сега от както съм я сложил тази решетка това са 5 години вече несъм имал проблеми.А забравих да кажа селото е Говежда,ако си го чувал.

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Съб 20 юни 2009 9:11

Колега има много вариянти,но точно този който ти си избрал е най-грозния......
Първо както беше писал един колега-дори да махнеш цялата маска охлаждането няма да се подобри(на теб ти се охлажда защото половината радиатор от долу е "гол",а и да те питам знаеш ли по принцип въздушния филтър откъде взима въздух???Виздам че трърдо си решил да е твоя вариянт за това ще ти дам един съвет-Вместо да дупчиш с дрелката и да стане като сито или да слагаш от тея решетки от филтър на камион :)-можеш да вградиш решетка от Поло(96-97г)става хубаво сравнено с другите вариянти,това за маската....
а за бронята както е казал колегата по горе-сложи от Б4.....успех :)

boi4eto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boi4eto » Съб 20 юни 2009 11:39

kristianatanasov написа:Колега има много вариянти,но точно този който ти си избрал е най-грозния......
Първо както беше писал един колега-дори да махнеш цялата маска охлаждането няма да се подобри(на теб ти се охлажда защото половината радиатор от долу е "гол",а и да те питам знаеш ли по принцип въздушния филтър откъде взима въздух???Виздам че трърдо си решил да е твоя вариянт за това ще ти дам един съвет-Вместо да дупчиш с дрелката и да стане като сито или да слагаш от тея решетки от филтър на камион :)-можеш да вградиш решетка от Поло(96-97г)става хубаво сравнено с другите вариянти,това за маската....
а за бронята както е казал колегата по горе-сложи от Б4.....успех :)

Въздушния филтър взима въздух от тук:

Изображение

Изображение

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Съб 20 юни 2009 22:16

boi4eto написа:Въздушния филтър взима въздух от тук:

При теб да ,но фабрично взима въздух от емблемата на маската!!! А ти този въдуховод си го "изкорубил".

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Нед 21 юни 2009 20:53

kristianatanasov написа:

При теб да ,но фабрично взима въздух от емблемата на маската!!! А ти този въдуховод си го "изкорубил".

Това изобщо не му пречи, аз отдавна съм извадил и двата от кутията, тоя за топлия и тоя за студения въздух, демек въздух взима не от на майната си, а около нея.

Потребителски аватар
miti_kamenov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот miti_kamenov » Нед 21 юни 2009 23:51

К.Одаджийски написа:
kristianatanasov написа:

Това изобщо не му пречи, аз отдавна съм извадил и двата от кутията, тоя за топлия и тоя за студения въздух, демек въздух взима не от на майната си, а около нея.
и при мен е така :да:

Върни се в “Направи си сам!”