Нафталин в нафтата
- passat_1.6TdI
- Автомобил:
- Двигател:
Нафталин в нафтата
Здравейте, колеги ! Понеже когато много я напече слънцето мойта кола и като запаля и отзад пушиии много та един приятел ми каза да не е да имам запекли дюзи и ме посъветва в една чашка с нафта да сложа половин хапче нафталин да се разтвори и да го изсипа в резервоара и малко двутактово масло и добре действало за отпушване на дюзи, но аз се колебая дали да пробвам и за това искам да видя и вашите мнения.Благодаря предварително!
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Re: Нафталин в нафтата
Отиваш при някой дизелджия - сваля ги и ги чисти в ултразвукова вана.Тва с нафталина и аз съм го чувал ама що да си парвиш експерименти като може за половин - един час дюзите да станат чисти като децко дупе.
- djdaka
- Автомобил: VW Tiguan R-line
- Двигател: CUV 150hp
Здрасти, това с нафталин не бих рискувал, но специалистите в форума съветват добавяне на бензин към нафтата около 5-6 литра / 50 литра нафта.
Та ето и други теми в търсачката :http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=24&t=142006&hilit=%D0%BF%D0%BE%D1%87%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5+%D0%B4%D1%8E%D0%B7%D0%B8 и
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=24&t=2078&hilit=%D0%BF%D0%BE%D1%87%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5+%D0%B4%D1%8E%D0%B7%D0%B8
Поздрави.
Та ето и други теми в търсачката :http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=24&t=142006&hilit=%D0%BF%D0%BE%D1%87%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5+%D0%B4%D1%8E%D0%B7%D0%B8 и
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=24&t=2078&hilit=%D0%BF%D0%BE%D1%87%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5+%D0%B4%D1%8E%D0%B7%D0%B8
Поздрави.
- passat_1.6TdI
- Автомобил:
- Двигател:
А да не пиша нова тема искам да питам тук може ли на моята кола да и се направи диагностика, знам,че е с механична помпа,но питах един който прави диагностики и той ми каза помпата е механична диагностика неможе да се прави,защото аз изках да проверя дюзите и той каза също, че този мотор или се чупи или върви.Колата е пасат б3 1.6тд+и 82к.с. SB мотор нито духа,нито пръзка през капачката на маслото и на студен мотор въобще не пуши,не пръзка и не духа през щеката за маслото масло не гори много масло, пали при минус 17-18 и повече ако не замръзна нафтата и топъл пали от раз също,но ме притеснява ,че когато го напече жегата и като пална и отзад едно кълбо бел дим,а и не ми губи вода въобще.Благодаря предварително!!!
- passat_1.6TdI
- Автомобил:
- Двигател:
А забравих да кажа, че върви доста на скоро го пробвах 160-170 си ги удари без да се чуди и може и още малко,но по километраж иначе знам,че макс, скорост му е около 180.
-
- Автомобил:
- Двигател:
По-кокал мотор(SB) като кубатура,мощност и икономичност...поне според мен няма,не бъзикай без причина,масло и нафта от сигурен доставчик и така до поне 400к.Само след ръчка го оставяй да поработи на П.Х.няколко минути и тогава гаси.
A на колегата с "нафталина"-епа аз за сефте чувам,това не беше ли в гардероба..нещо да се слага..за молци.Има си добавки за целта,ма не действат мигновено(ако въобще действа)
А и да попитам за SB мотора,забелязал ли си при какви условия ти работи допълнителната ел.водна помпа,едно приятелче има такъв та поспорваме чат-пат
A на колегата с "нафталина"-епа аз за сефте чувам,това не беше ли в гардероба..нещо да се слага..за молци.Има си добавки за целта,ма не действат мигновено(ако въобще действа)
А и да попитам за SB мотора,забелязал ли си при какви условия ти работи допълнителната ел.водна помпа,едно приятелче има такъв та поспорваме чат-пат
- Rabbit_TDI
- Контакти:
На тоя майстор му кажи да си завре OBD буксата там дето не огрява слънце и да се самодиагностицира
Диагностика е имало и преди да има компютри
Истината е обаче /напук на доста теми в тоя форум/ ,че вече е по-лесно да намериш майстор да ти настрой електронната помпа отколкото механичната
Дюзите специално се свалят и се пробват на стенд з налягане и геометрия на факела.Помпата може да се свали също да се регулира/незнам подробности/,но на тия модели с времето им се износват гърбиците на центробежния авансатор на предварението.Ама ако е вярно тва дето пишеш сипи ена добавка и и давай повече ръчка
Тоя мотор ако го наблюдаваш да не прегрява е нечовешки добър /аз за по добър предкамерен дизел не се сещам/.

- passat_1.6TdI
- Автомобил:
- Двигател:
Колега emo-gar въобще несъм я забелязвал,смисъл несъм се интересувал да я наблюдавам.
- passat_1.6TdI
- Автомобил:
- Двигател:
А това дето пуши така бяло може ли да е от не добре регулирана помпа,че едно майсторче ми сменява смещите един ден и вика дай да ти оправа оборотите ,че са ниски ама ми се струва, че толко му разбира тиквата ниски ли са високи ли са.Благодаря предварително!
- Rabbit_TDI
- Контакти:
Белия пушек/ако е найстина бял а не сиво-синкав/ е признак на неизгоряла нафта/той и леко налютява ако астанеш зад аспуха/.Причини най-често са във пикаеща дюза или аванса.
- passat_1.6TdI
- Автомобил:
- Двигател:
Значи преди малко отидох и запалих колата последствията бяха,че излезна едно бяло кълбо и като обърнах колата да я изкарам от двора и спря да пуши бяло а започна си черно обаче,като я заплих и като излезнах от нея ауспуха отзад подскачаше.Благодаря предварително!
Колега а при dani_94 ходил ли си? Пробвал ли си с бензин (10% бензин в нафтата и каране на ръчка в извънградски условия) да отпушиш дюзите?
- passat_1.6TdI
- Автомобил:
- Двигател:
Несъм ходил при Дани аз дори не го познавам,но може ли да ми дадеш някакъв пример с бензина,колко бензин в колко нафта да сложа.А това, че изпушва бяло на студен мотор може ли да е от свещите или от аванса???Благодаря предварително!
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
На един резервоар към 5 литра.Или 10%от резервоара.Онзи ден бях свидетел как един колега с Г4 ТDIси наля 11литра бензнин без да иска,допълни си резервоара с нафта и си тръгна.
- passat_1.6TdI
- Автомобил:
- Двигател:
Примерно може ли на 30л. нафта 2л и половина или 3л.??
Върни се в “Дизелови агрегати”