Почистване на нагара в двигателя

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
Mapoka
Автомобил: 1992 VW Vento
Двигател: 1.8 ABS

Re: Почистване на нагара в двигателя

Мнениеот Mapoka » Вто 02 юни 2009 21:48

Познайте в кой цилиндър е влизала вода mhihi

Изображение
Изображение

Снимките са на колега от москвич клуба

Потребителски аватар
Tiran
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tiran » Нед 14 юни 2009 11:17

Здавейте,да попитам само при инжекционите как стои въпроса с водопоя много ми е интересно.Готина тема бравос :beer

Потребителски аватар
batececo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот batececo » Пон 15 юни 2009 11:31

Tiran написа:Здавейте,да попитам само при инжекционите как стои въпроса с водопоя много ми е интересно.Готина тема бравос :beer

И мен ме вълнува същото :) А ако се кара на газ - не е ли подобен ефекта, чул съм, че двигателите които се карат на газ били много изчистени отвътре... :roll:

gogothebee
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gogothebee » Пон 15 юни 2009 11:58

Отговорът на въпроса е на предната страница.

nepreklonniq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nepreklonniq » Пон 15 юни 2009 14:13

Ами правете си такива извращения с колите, щом си имате пари за ремонти и за даване по майстори!!!! :screwy

gogothebee
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gogothebee » Пон 15 юни 2009 14:50

Същото е като да се напише "ами пишете си така по форумите без да знаете за какво става въпрос, неразбирайки проблемите и техните решения", но ние опиталите и намерилите смисъл не го пишем, нали така?

nepreklonniq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nepreklonniq » Пон 15 юни 2009 20:52

Не, не е точно така! Виждал съм дизел БМВ 3000 к.с. с воден удар, виждал съм и Деу 2000к.с 136коня с избила гарнитура между 2 и 3 цилиндър! И оттам и крива глава и шлайф и смяна на клапани гарнитури и водачи и то от мундарлък :screwy А в цилиндрите какво имаше - просто грозна картина :horror: маслото е като боза...И без сами да си поите колиците те по бензиностанциите достатъчно гадни горива наливат и после хоп в сервиза...Абе ваша си работа, но не подвеждайте хората дето не знаят за какво става въпрос :twisted: Нали????!!!!!

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Мнениеот kaiser666 » Пон 15 юни 2009 20:56

Хубаво е че осветли за водните удари и издухалите гарнитури,но какво общо имат те с темата?Защо не я прочетеш? :talk:

nepreklonniq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nepreklonniq » Пон 15 юни 2009 21:31

Четох я и редовно ви следя писанките, но ако трябваше да се прави това което вие правите и си съкращавате живота на двигателите, то пройзводителя щеше да го препоръчва като е препоръчал да се сменя маслото например! :Mr Green Fun Защо ние българите се изкарваме винаги по-майстори и разбирачи от хората дето са с традиции в автомобилостроенето, пък ние нямаме нито една собствена разработка на автомобил?
Не се зяждам, но ставате смешни с такива приумици :D
Нагара се чисти едва когато се прави основен ремонт на мотора, просто по рано е излишно!
Успех с вашите занимания и много безаварийни :обичам ви

Потребителски аватар
Ivaile
Автомобил: Touran
Двигател: BSE 2008

Мнениеот Ivaile » Пон 15 юни 2009 22:12

Страхотен принос е тоз водопой!Що някой от вас не сподели мъдрата идея с немските инженери-на страниците на сп AUTO BILD например?Ще ги засрамите всичките!P.S.Лошото е, че има наивни млади люде, :horror: които приемат всички писания във форума за абсолютна истина!

nepreklonniq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nepreklonniq » Пон 15 юни 2009 22:18

Ivaile написа:Страхотен принос е тоз водопой!Що някой от вас не сподели мъдрата идея с немските инженери-на страниците на сп AUTO BILD например?Ще ги засрамите всичките!P.S.Лошото е, че има наивни млади люде, :horror: които приемат всички писания във форума за абсолютна истина!

+1 :да:

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Пон 15 юни 2009 22:24

димов, мисля че и ти и ивайле е време да се спрете.
еле пък ти.
разбрахме вече-ти си против.
никой не те кара насила да правиш и да вярваш в каквото и да било.
каза вече-прочетохме.

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Пон 15 юни 2009 22:40

Аз откакто минах на газ забелязвам едно продухване..карам си на газ спокойно до 2000-2500 на предавка и акто включа на бензин колата подивява.Преди не беше така....отделно и аз мисля да сервизирам колата по този начин малко.Вземе да се оправи още mhihi

nepreklonniq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nepreklonniq » Вто 16 юни 2009 14:31

Искам да се извиня на всички, които се чувстват засегнати :bowdown :kissy:

mladeja
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladeja » Вто 16 юни 2009 18:58

За двигател дето е на пропан бутан е ясно що става изчистване па макар и не пълнокачествено.Октаните на "газта" са над 100 та за да изгори тая "газ" в цилиндъра и съвсем малко в изпускателната част на главата е необходима доста по висока степен на сгъстяване на моторя.Това е лично мнение и наблюдение.Не мога да се заангажирам с конкретни стойности.Та тая "газ" така или иначе въпреки поставено предварение там където е възможно в плюс повече от бензина, гори в изпускателния тракт и така загрява главата в повече от колкото да си караш на горивото дето е предписано на мотора.От там и по доброто му почистване.Като иключим това, че в газта няма гадориите дето ги има в бензина естествено е двигателя да си е по чист.Ама кво печелим от това.Ако се кара само или предимно в града ефекта на замърсяване и нагари ще се появи доста бързо.Фатката е мотора да си е в номинални обороти и температура за да се самопочисти - свещи, клапани, цилинрова глава.Аз също съм от противниците на вмешателството на вода в това почистване особенно на работещ мотор.Дано поне дейонизирана вода да се позва са манипулацията.

Върни се в “Направи си сам!”