Въпрос за спирачките на пасат Б4
-
- Автомобил:
- Двигател:
Въпрос за спирачките на пасат Б4
Здравейте колеги. Имам следното питане относно спирачната система на Пасат Б4. Прави ми впечатление, че на моменти при натискане на педала на спирачката педала е много твърд, а в друг момент педала е мек и потъва целия до края. И в двата случая колата си спира, но защо се получава това нещо? На моменти когато педала е мек да трбява да го натисна до края за да спра а друг път като е твърд съвсем леко натискане и колата спира. Също така на няколко пъти /много рядко/ ми се е случвало при натискане на педала на спирачката педала е твърд и колата запова да спира и изведнъж той да потъне целия до края. Само да вметна, че не съм голям специалист и не съм наясно проблем ли е това, за което питам и ако да, то да ме посъветвате какво да предприема. Предварително благодаря на отзовалите се.
- mafiota_a4
- Автомобил: VW Passat B5
- Двигател: AFN 09.1998
Re: Въпрос за спирачките на пасат Б4
Колега да не би да имаш някъде по системата малка дупчица и да испуска от там.Я вземи накарай някой да натиска бавно педала а ти легни отдолу и гледай за капане или пръскане.На моя се скъса тръбичката на задно дясно колело точно там където се съединява с едно ес образно мъркуче и понеже намам сега време да го правя развих тази тръба отпред от серво апарата,на нейно място завих един болт и така карам сега.Успех на теб!
- KA60NA
- Автомобил: VW Passat B5
- Двигател: 1.9 TDI AFN
Здравей,колега.Възможно е да са ти заминали гумичките на спирачната помпа.Аз карам B3,но и аз имах този проблем ту потъваше,ту беше твърд.Но все пак провери всички варианти,дано дае някой по лек.
- 1z
- Автомобил: seat ibiza
- Двигател: atd
dodo2000 написа:Здравейте колеги. Имам следното питане относно спирачната система на Пасат Б4. Прави ми впечатление, че на моменти при натискане на педала на спирачката педала е много твърд, а в друг момент педала е мек и потъва целия до края. И в двата случая колата си спира, но защо се получава това нещо? На моменти когато педала е мек да трбява да го натисна до края за да спра а друг път като е твърд съвсем леко натискане и колата спира. Също така на няколко пъти /много рядко/ ми се е случвало при натискане на педала на спирачката педала е твърд и колата запова да спира и изведнъж той да потъне целия до края. Само да вметна, че не съм голям специалист и не съм наясно проблем ли е това, за което питам и ако да, то да ме посъветвате какво да предприема. Предварително благодаря на отзовалите се.
Ако имаш абс и не работи в момента(развален датчик например)става така.След като си оправих абс-а всичко се оправи.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колата няма ABS, така, че този вариянт отпада.
- suba
- Автомобил: AUDI А6
- Двигател: APS
Със сигурност имаш проблем по спирачките.
Първо виж дали ти е спаднало нивото на спирачната течност и го следи дали спада.
Хубаво е да се дигне колата на крик или канал и да се огледат всички връзки и маркучета за омасляване.Най често избиват цилиндърчетата на задните спирачки (барабанни).Виж дали има омасляване отзад на ламарината.
Ако не можеш да се справиш сам отиди на сервиз защото са сирачки това и е не приятно да ти потъне педала в кофти момент.
Друга вероятност е да е сменяно нещо по системата и да не е обезвъздушена добре.
Напиши какъв ти е двигателя за да се ориантираме по-добре.
Първо виж дали ти е спаднало нивото на спирачната течност и го следи дали спада.
Хубаво е да се дигне колата на крик или канал и да се огледат всички връзки и маркучета за омасляване.Най често избиват цилиндърчетата на задните спирачки (барабанни).Виж дали има омасляване отзад на ламарината.
Ако не можеш да се справиш сам отиди на сервиз защото са сирачки това и е не приятно да ти потъне педала в кофти момент.
Друга вероятност е да е сменяно нещо по системата и да не е обезвъздушена добре.
Напиши какъв ти е двигателя за да се ориантираме по-добре.
- Savatage
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Щом нямаш АБС се улесняват нещата ... пробвай чрез напомпване на педала когато е мек , напомпяй го рязко и виж дали ще се втвърди ... ако се втвърди значи проблема ти е в спирачната попмпа или както каза по-горе колегата - гумичките
нищо страшно няма да я закараш на сервиз ... евтини са тези КОНСУМАТИВИ
наслука колега и да кажеш после какво е било

-
- Автомобил:
- Двигател:
Относно въпроса за двигателя - той е 1.8, 90 к.с. 94 год. Нивото на спирачната течност от доста време го гледам, че е малко под минимума, но не се променя. До колкото знам то варира в зависимост от това колко са износени накладките. Онзи ден гледах в Кауфланд спирачна течност Лики Мори за 6 лв. и си мислех да си взема за да долея но не знам дали е правилно да смесвам течноста по този начин, още повече, че не знам спирачното масло с което съм в момента какво е и дали изобщо е сменяно някога. А относно течове от задните колела предполагам, че трябва да се свалят гумите и да се отворят барабаните за да се види дали има омасляване.
- Vasseto
- Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
- Двигател: CFFB AVF BXE
Така както си го описал май само вакуума ти се губи чат пат.Като за начало си провери маркучетата за вакуум и най вече този дебелия дето е колекторните тръби.Те се скапват с годинките и може да се базикат когато си поискат.
- fena_vd
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, ако при напомпване на педала се втвърдява ти е помпата - при условие че не губи спирачна течност разбира се. Аз имах същия проблем на Б3 смених му помпата преди година беше около 80 лева с работата. Може да минеш и по тънко ако помпата ти е разглобяема ще смениш само гумички. Успех.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
проблема ти е в спирачната попмпа 

Колега,проблема е в помпата.До вчера бях със същия проблем,смених помпата и няма помен от потъващ педал на спирачките.Успех posting.php?mode=reply&=6&t=149097#
- onion
- R.I.P
- Автомобил: Passat B3 1800 mono
- Двигател: ABS 92
В събота и аз направих упражнението със смяна на спирачна помпа и цялата спирачна течност на Пасат Б3, 1.8mi АБС двигател.
Педала ми потъваше когато го натискам плавно.
След смяната вече всичко е наред и имам спирачки
Помпата я взех втора употреба - читава се оказа.
Спирачната течност сложих DOT4 на Лукойл. Не знам колко е читава , ама каквото - такова.
Педала ми потъваше когато го натискам плавно.
След смяната вече всичко е наред и имам спирачки

Помпата я взех втора употреба - читава се оказа.
Спирачната течност сложих DOT4 на Лукойл. Не знам колко е читава , ама каквото - такова.