Относно рязане, преправяне, ТНТМ е последния вариянт.
Интересувам се най-вече от готово решение, като разбира се и цената ме вълнува.
Това което намирам по сайтовете, като готови решения за 1303 е на цени като за Heavy Duty окачване за офроуд машина, което за мен не е нормално.
От това се породи и въпроса какво може да се напасне (с минимална намеса). Coilover за голф МК1 примерно или МК2 - за предния мост, за задния също се чудя, дай повечче информация за възглавниците. Проблема който имам в монмента със задния мост, е че болта за захващане на амортисьора към носача е с диаметър 14 мм, а ухото на оригиналния е 12 мм. (тук май стругар ще изработва преходна шпилка)
Хофман искат 1600 лева CSp - 1800 лева машине7 - около 2000 лв (е то е защото те взимат от kercher)
Ще се свържа и с L.A. Performance но там ще е от порядъка за 7-800 паунда.
Edit: От L.A.P ми дадоха цена 500 паунда без доставка за регулируемо окачване - предно - това за сега ми е фаворит въпреки, че 1200 лева за амове не са малко пари.
L.A.P обаче изработват амовете съобразно шенкела, в моя случай долу порше - горе 1303 и амовете на AVO "fully height adjustable and fully gas adjustable"
Окачванията поне от снимките ми приличат на такива от Голф, но пък на голфа предницата е много по-тежка от тази на 1303 и това ме притеснява.
Чудя се за по-евтин coilover кит за голфче, но дали ще успея да смъкна толкова много.
Питанката беше, ако някой вече се сблъскал с този въпрос да даде малко съвети, ако не ще тръгна на проба грешка и така.
bugman - дай да видим ВВТ какво предлагат.
Вариант, който ми се върти в главата за задния мост е това

Цената му е около 250 лв, но не е за 1303, а за 1300, не мисля, че е кой знае какъв проблем. Асен май беше закупил нещо такова да си каже веднага!