Една тема за велосипедистите и тяхното поведение на пътя.

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Една тема за велосипедистите и тяхното поведение на пътя.

Мнениеот rosen79 » Сря 17 юни 2009 8:53

Пускам тази тема,защото съм потресен от тези хора.Не знам защо си мисля,че са пешеходци,и трябва да се държим към тях като такива.Тази сутрин няколко такива ми изхвърчат пред колата,пресичайки големи булеварди.Велосипеда е пътно транспортно средство,и за тях важат всички правила за движение по пътищата указани в ЗДП,и правилника за прилагането му.Имам наблюдения,че повечето велосипедисти минават на червено,не подават сигнали за маневра,пресичат улици и булеварди както и където им падне,карат където им падне.Според мен трябва да има някви курсове за запознаване на тези водачи за движение по пътищата.Масово те не знаят и една запетая от правилника за движение по пътищата.Не знам за вас,но това е моето мнение,интересно ми е вашето.

Потребителски аватар
dermeister
Автомобил:
Двигател:

Re: Една тема за велосипедистите и тяхното поведение на пътя.

Мнениеот dermeister » Сря 17 юни 2009 8:56

В момента КАТ и всички чакат да блъснат велосипедист и случката да завърши с фатален край, след което ще се проведат 100 кампании да пазим колелата на пътя, всички да са с каски, да сме толерантни, куките ще почнат да глобавят, ако си без каска и т.н. Колкото и брутално и гнусно да звучи...

Потребителски аватар
airjohn
Автомобил: 2020 Skoda Karoq
Двигател:

Мнениеот airjohn » Сря 17 юни 2009 9:03

В цивилиованите държави това се преподава в началните училища,за да свикват от малки с правилата за движение.Освен това има специални велосипедни алеи и т.н.Много сме назад с матриала за съжаление :evil:

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Сря 17 юни 2009 9:04

Тук винаги се чака да стане нещо,и тогава се предприемат мерки.Да и ние го учехме това в училище ама беше доста отдавна,А сега какво учат?

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Сря 17 юни 2009 9:15

за какво говориш????
аз често след работа ставам велосипедист със столче и дете на колелото с мен

и примерно на пешеходната пътека на бул Черни връх до хладилника като застана и чакам да премина редовно се опитват да ме прегазят - няма таква свинщина и простотия
Един ми дава път - друго го заобикаля и ми свири и псува - имат късмет, че съм с малкия иначе като съм сам им се качвам с колелото отгоре и с педалите остават много красиви деруги по боята

това нащо племе не става за нищо - ни за пешеходец, ни за велосипедист ни за автомобилист

нещасници, селяци и комплексари
кофти матерял, мнооого кофти

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Сря 17 юни 2009 9:17

One написа:това нащо племе не става за нищо - ни за пешеходец, ни за велосипедист ни за автомобилист

нещасници, селяци и комплексари
кофти матерял, мнооого кофти

:arrow:

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Сря 17 юни 2009 9:20

One: Велосипеда е пътно превозно средство,и за него важът всички правила за вдвижение.Място за пресичне на улица или булевард не е на ПЕШЕХОДНАТА пътека.Велосипедиста НЕ Е ПЕШЕХОДЕЦ!!!А е участник в движението,като всички останали,с автомобили,мотори и други. :!:

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Сря 17 юни 2009 9:23

rosen79 написа:One: Велосипеда е пътно превозно средство,и за него важът всички правила за вдвижение.Място за пресичне на улица или булевард не е на ПЕШЕХОДНАТА пътека.Велосипедиста НЕ Е ПЕШЕХОДЕЦ!!!А е участник в движението,като всички останали,с автомобили,мотори и други. :!:

а като съм слязъл и го бутам за да пресека - какво е, аз пешеходец ли съм , къде да пресека ????????????
по товята логика дай да не го карам по тротоара, в градинки и паркове ми само по улици и магистрали

Последна промяна от One на Сря 17 юни 2009 9:24, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Nafta
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nafta » Сря 17 юни 2009 9:23

rosen79 написа:...Велосипедиста НЕ Е ПЕШЕХОДЕЦ!!!А е участник в движението,като всички останали,с автомобили,мотори и други. :!:

Айде един тъп пример:Велосипедиста какво да прави да речем на левия завой на Лъвов мост, посока гарата?Не е пешеходец, съгласен съм.Ама в безумния трафик не се вписва велосипед..
Освен да се моли да не бъде премазан за друго не се сещам. :)

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Сря 17 юни 2009 9:26

Когато го буташ е друг въпрос.Ти не го караш,и тогава си пешеходец!!!По принцип би трябвало,но само би трябвало да има вело алеи на всякъде.Но това блиските 10000000 години няма да стане,за жалост.

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Сря 17 юни 2009 9:27

велосипеда не е равен участник на другите превозни средства
статута му е повече на пешеходец - тоест трябва да се толерира и пази повече от другите ППС
ама както казах в нашата географкса ширина е важно какъв комплексра си, а всичко друго не е от значение

Потребителски аватар
jorkatacool23
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jorkatacool23 » Сря 17 юни 2009 9:28

Повечето които карат велосипеди не са и чували за закон на движение по пътищата.Познавам хора които си нямат и представа за правилника,а карат велосипеди,скутери,миксери,... и тн.Просто те се смятът към пешеходците,щом не са с кола и минават както и от където си поискат.Не казвам че всички са такива но направо изтръпвам всеки път когато минавам до някой криволичещ велосипедист,и ме е страх да не дойде върху или под колта ми :beat_butt2
Трябва да се вземат някакви мерки,но естествено някой трябва да пострада че да почнат пак с безмислените си кампании и тн... :screwy :beat_butt2

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Сря 17 юни 2009 9:29

Алеи за велосипедисти в БЪЛГАРИЯ има ли?

Atanas14
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Atanas14 » Сря 17 юни 2009 9:30

много ме е страх от велосипедисти, и то точно заради това което казва колегата, те сами не знаят с какъв статус са на пътя.
за последните 2 дни щях да сгазя няколко. на светофара на румънското, 2ка велосипедисти се движат посредата на моето платно, аз съм ОК, участници в движението ала бала, свети червено пускам ги да си карат пред мен, да ама не както си е червен свтофара, нашите хубостници си минават.

вчера карам по канала, от графа до оборище 3ма искаха да ми влезнат под гумите. заради недомислената алея която направиха по канала, вече можеш да очакваш велосипедист практически от всякъде.

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Сря 17 юни 2009 9:32

ChimeyJimmey написа:Алеи за велосипедисти в БЪЛГАРИЯ има ли?

Има ама са малко. По Борис сега я напарвиха супер. Иначе Росене с тези твои тези ще се лъзнеш. На пешеходна пътека се спира. Само като му видиш крака на пътеката спираш. Ако ше с колело да е, със скейтбор да е, с ролкови кънки да е, спираш пич. Така се прави е цивилизивания свят.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”