Омасляване след турбината!!!

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
achodemo
Автомобил: GOLF IV
Двигател: AHF ASZ

Омасляване след турбината!!!

Мнениеот achodemo » Пон 15 юни 2009 0:01

Колеги кажете ми моля , много лошо ли е да има масло по стените на гумената връзка посочена на снимката !?? :( Изображение Откачих я от едната страна за да проверя като си пъхнах пръста отвътре по стените и целия ми се омаза ,но иначе гледам че маслото на щеката си стои все на ниво,сигурно бута но по малко ,а аз все пак я имам от една седмица. Според мен си варви, има ускорение(турбото работи явно все още :? ) но не съм карал друга тъкава и не мога да направя сръвнение дали варви по слабо от нормалното !Не съм я карал още на VAG-COM,но скоро ще ида. Въпросът ми на кратко е да ли може да се съди по този признък (омасляването в тръбата) къкво е състоянието на турбината и колко живот и остава или не!? :roll: Мисля че няма връзка ,но искам да попитам и друго ,когато угася двигателя и след около 1 сек. или по малко се чува един звук от към двигателя като (незнам как да го опиша) все едно се разтоварва въздушно налягане от някаква клапа ,савсем кратко изпукване.Не мога да го опиша по точно дано някой се сети за какво става въпрос, та това нормално ли е ?? :roll: Чувам само когато е отворвен капака на двигателя и наоколо е сръвнително тихо :? Знам че повечето от вас ще ми кажат логичното нещо-първо да отида на диагностика и ще го направя разбирасе тези дни ,но жсе пак исках да попитам предварително за тези две неща ! По няколко часа на ден все чета из форума но не разбрах това което ме интерисува ! :oops: :oops: :oops: Дано някой има нещо предвид . Благодаря предварително.... :|

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Омасляване след турбината!!!

Мнениеот morfei1 » Пон 15 юни 2009 0:03

Не колега не е лошо всички ТДИ-ки са така. Въпроса е колко масло ти пипа за 10000км.

Потребителски аватар
achodemo

Мнениеот achodemo » Пон 15 юни 2009 0:04

ако това е вярно колега много ми олекна ,дано е така :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown благодаря

Потребителски аватар
achodemo

Мнениеот achodemo » Пон 15 юни 2009 0:09

А нещо по втория ми въпрос някой да знае нещо :oops: :oops: :oops:

Потребителски аватар
bangobango
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Мнениеот bangobango » Пон 15 юни 2009 0:32

Това цъткане го има и при мене, но го приемам за нормално. Ходил съм на диагностика при човек, който разбира от турбо и не откри никакви проблеми. Но от тогава мина време де сега може да е друго дередже. Но все пак съм с чип и за сега да чукам на дърво съм предоволен. И аз имам омасляване на тръбата на кулера и го установих преди 2 дни като подменях един дебел преходник. Но и при мен маслото си стои стабилно над средата и не мърда.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пон 15 юни 2009 5:55

На Октавията точно там беше омацало доста с масло наоколо - сменяха един пръстен за да спре да маца отвън - предполагам, че е нормално да омаслява доста отвътре.

Потребителски аватар
sukito
Автомобил: Golf mk4
Двигател: AHF 2000

Мнениеот sukito » Вто 16 юни 2009 15:25

Аз съм със същия двигател и при мен е омаслено и както всички казват е нормално. :Mr Green Fun

Потребителски аватар
naiturseniq
Автомобил: VW Passat 2016
Двигател: 2000 TDI 150hp

Мнениеот naiturseniq » Сря 17 юни 2009 9:43

Офтопик :
А аз си мислех че моя двигател е чист ;) Този направо е промазан като обувки с вакса :applause:

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Сря 17 юни 2009 10:47

naiturseniq написа:Офтопик :
А аз си мислех че моя двигател е чист ;) Този направо е промазан като обувки с вакса :applause:

Това си мислех и аз,това със сигурност ще е някой нов внос от автокъща-само там ги пудрят така да се радват клиентите :))

Потребителски аватар
bangobango
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Мнениеот bangobango » Сря 17 юни 2009 10:55

Като се купува кола двигателя трябва да е мръсен, чисти до блясък са само двигателите на колите по изложенията и в магазините.

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Сря 17 юни 2009 10:57

bangobango написа:Като се купува кола двигателя трябва да е мръсен, чисти до блясък са само двигателите на колите по изложенията и в магазините.

...и на Горубляне, но те там са си едно голямо изложение, като се замисля :Mr Green Fun

Потребителски аватар
achodemo

Мнениеот achodemo » Сря 17 юни 2009 19:01

Колеги благодаря за отговорите ви. Само да кажа ,без да има значение по темата ,че тази снимка съм я копирал от обява в мобиле-то ,не е на моята кола ,просто нямах моя в момента и сложих тази за да се вижда за къкво става дума , благодаря пак :D

Върни се в “Дизелови агрегати”