Голф 4 1.6.SR - трудно запалване на топло

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
plamikcho
Автомобил: VW Passat B6
Двигател: BLS 2007

Голф 4 1.6.SR - трудно запалване на топло

Мнениеот plamikcho » Чет 11 юни 2009 16:25

Здравейте, колеги! Това ми е първият пост тук, извинявам се, ако не съм дочел правилата или дублирам някоя тема, нямах много време да търся. Проблема, по който търся съвет, е следния: миналата година си купих Голф 4, 1.6 SR, много запазен и съм много доволен от тази кола. Единствения проблем, който прави понякога е трудното запалване след кратък престой (15 - 30 мин) и повдигната предница ( например, качена върху тротоар). Паркирана обратно - с повдигната задница никога не е правила проблем с паленето... Стигал съм до 5 мин въртене на стартер и натиснат докрай педал на газта, докато запали. Със лятното затопляне това зачести доста. Допълнителна информация: няма висок разход, динамиката е добра, развива висока скорост, студена пали от раз. След малко четене на разни постове тук се записах на диагностика в един сервиз близо до моста "Чавдар" (от София съм), на който пишеше "BOSCH". Сложиха я хората на КТС-а и ми казаха, че ламбда сондата е за смяна, не работела добре( какво ли означава това?). Обясних, че колата ми харчи по-малко от 6/100 на дълъг път при средна скорост 120км/ч с включен климатик. И цената, която ми казаха, не беше малка - 240 лв. Явно моите колебания накараха човека там да продължи с диагностиката и намери повреден датчика за температурата на антифриза - показваше 120 градуса при реални 90. Това вече приех да сменят. Тъй като доверието ми в родните сервизи от известно време насам клони към 0, отворих аутодатата да видя какво пише за този проблем. За проблемно палене на топъл двигател нямаше написано за проверка ламбда сонда, а този датчик беше на 10-то място след горивната помпа и регулатора на налягане на горивото ( тези компоненти според мен могат да бъдат свързани с положението на колата при паркиране, а не само температурният сензор ). А за тези неща нищо не ми казаха. Та сега се опасявам да не ми направи пак същата мизерия. Очаквам мнения...

Потребителски аватар
plamikcho
Автомобил: VW Passat B6
Двигател: BLS 2007

Re: Голф 4 1.6.SR - трудно запалване на топло

Мнениеот plamikcho » Сря 17 юни 2009 14:21

Въпреки липсата на отговор, като информация ще напиша развитието на случая, може да е от полза за някого. Запалването се оправи след смяната на датчика. Но се появи леко колебание в оборотите - от 950 до 1200 с много бавна промяна в тези граници. Може би са прави от сервиза за ламбда сондата, така че ще отида да ми я сменят тези дни.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”