ремъци ролки и водна помпа Golf 4 1.9 TDI AGR и AFN
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: ремъци ролки и водна помпа Golf 4 1.9 TDI AGR и AFN
На AFN е в багажника на тези, които са я сменили на другите е на пистовия ремък.
- sasho_mf
- Автомобил: Toyota Corolla Verso
- Двигател:
Сега поглеждам темата и виждам че е писано от мое име.
Извинявам се на колегите и уточнявам ,че юзера ,който ползвам се ползва и от друг човек,мой приятел и колега,който си е позволил коментар от мое име без да ме пита.Той и не е запознат с спецификата на моя мотор.
Занапред това няма да се повтаря.
Колкото до мен аз също съм с пасат Б5 AFN и също не съм сменял водната помпа при смяната на ангренажа, защото просто не се налагаше.
Извинявам се на колегите и уточнявам ,че юзера ,който ползвам се ползва и от друг човек,мой приятел и колега,който си е позволил коментар от мое име без да ме пита.Той и не е запознат с спецификата на моя мотор.
Колкото до мен аз също съм с пасат Б5 AFN и също не съм сменял водната помпа при смяната на ангренажа, защото просто не се налагаше.
sasho_mf написа:Сега поглеждам темата и виждам че е писано от мое име.

Благодаря момчета! Доно информацията да е полезна за другите от форума понеже купи Поло бензинка по-нова година! Просто всички голфове 4 TDI в Дупница бяха смачкани от каране, а и в буквалния смисъл на думата Смачкани! от поне 14 които изглеждаха добре имаше 2 дето да не са удряни
Благодаря ви за отзива!

- drago_doikov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Здравейте,скоро си закупих Голф 4 1,9 TDI AFH.Предстои ми смяна на всички консумативи но ми казаха че са мн скапи ремък и ролките.Може ли да ме ориентирате какви ще бадат цифрите.Благодаря предварително.Те парва ще трупам опит в голямото семеиство на WW.
Аз невиждам каква е разликата дали на ангренажен или на пистов.... и в двато случая спре ли да върти има опастност да си прегеете мотора. Просто на пистовия ремък се сменя малко по-лесно, т'ва е разликата.
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
morfei1 написа:Аз невиждам каква е разликата дали на ангренажен или на пистов.... и в двато случая спре ли да върти има опастност да си прегеете мотора. Просто на пистовия ремък се сменя малко по-лесно, т'ва е разликата.
да ама не е задължително да спре да се върти,мойта оста се клатеше яко и всичкото ремък играе

drago_doikov написа:Здравейте,скоро си закупих Голф 4 1,9 TDI AFH.Предстои ми смяна на всички консумативи но ми казаха че са мн скапи ремък и ролките.Може ли да ме ориентирате какви ще бадат цифрите.Благодаря предварително.Те парва ще трупам опит в голямото семеиство на WW.
няма ли някой с този мотор да каже колко горе доло ще му струва. аз мога да ти кажа за AJM мотора. масло, ремъци, ролки,водна помпа,филтри, накладки и някакъв тампон, маншон с работата ми излезе 978 лева

fox_vt написа:
да ама не е задължително да спре да се върти,мойта оста се клатеше яко и всичкото ремък играено не течеше
.А като стигнеш с ангренажа до момента всичкото ремък да играе
Е това е правилния отговор на въпроса. И да добавя само - за да смениш водна помпа на AFN се сваля и ангренажа. Тоест по тънко излиза да се смени докато се сменя ангренажа.
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
и на AHU се сваля ангренажа капака под него и паразитната ролка за да се стигне до прослолутата помпа чиято смяна е за 10 мин ама с всичкото друго разглабяне отива доста h 

- drago_doikov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
здравеите.
По темата,излезе ми 720 лв.смяната на ремъка,ролките,филтара,горивния филтар,маслото и още някаква ролкана пистовия ремък и поленов филтр на купето.въпроса ми е че ми каза че имам четири ролки на ангренажа на 1.9 ТДИ 99г.AFN 110 k.s.Попитах го каде е водната помпа.Отговора е на ангренажния ремък при AFN мотора но не е консуматив моята спецялно е эдрава.Приятно прекарване на всички на банкета
По темата,излезе ми 720 лв.смяната на ремъка,ролките,филтара,горивния филтар,маслото и още някаква ролкана пистовия ремък и поленов филтр на купето.въпроса ми е че ми каза че имам четири ролки на ангренажа на 1.9 ТДИ 99г.AFN 110 k.s.Попитах го каде е водната помпа.Отговора е на ангренажния ремък при AFN мотора но не е консуматив моята спецялно е эдрава.Приятно прекарване на всички на банкета

И да не се объркаме:
Голф 3 AFN - на пистовия
Голф 4 AFN(може и да са заводски но са ужасно малка бройка) - на ангренажа
Голф 3 AFN - на пистовия
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
bdemona написа:И да не се объркаме:
Голф 3 AFN - на пистовия
Заводски може да са само ако вярваш на някой джамбазин според които има и тройки с "четворков" мотор

Stivi написа:bdemona написа:И да не се объркаме:
Голф 3 AFN - на пистовия
Заводски може да са само ако вярваш на някой джамбазин според които има и тройки с "четворков" мотор
Ок бате и тоя "джамбазин" турил водна помпа на ангренажа за да е по убедителен като те лъже

Върни се в “Дизелови агрегати”