Въпрос за климатик

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANNIHILATOR » Сря 22 мар 2006 8:03

Ами там са ти сигурно предпазителите и релетата.Отваряш и почистваш туй то.

Потребителски аватар
kokovanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokovanev » Сря 22 мар 2006 13:47

Дано е само почистване. Понякога трябва добър доктор. В едно от релетата ми беше заминал диод и първата степен на вентилатора на радиатора не тръгваше с климатика. Върху релето (Siemens) предвидливите немци бяха залепили схема. Да са ми живи и здрави. Майсторчето дублира диода с друг външно - с кабелчета на съответните контакти на релето. Хоп - 7 градуса на духалките в купето за няма 2-3 минути. Провери налягането - нямаше проблем. Цялата работа - 20 минути. Цена - 20 лв.

Bary
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bary » Сря 22 мар 2006 16:18

налягането го бях проверявал и бе6е ок.но тая кутика незнам как 6е я отворя?не е маи направена за отваряне :D но дове4ера я зимам с мен и я мятам:)дано сте online ако изникнат проблеми:)))

Потребителски аватар
dexter
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dexter » Съб 25 мар 2006 20:05

Четох днес темата и реших да видя и моя климатик как е.
ами същатата работа - натискам копчелъка и нищо! Преди като го натисна се чуваше едно "ттрррр" и започваше да духа студено! Сега все едно към копчето не са свързани жици. Двигателя е AEK'95 ,1.6 ,101hp, климатикът е DIAVIA допълнително поставен.
Boko* разкажи после как е минало при маисторите!

Потребителски аватар
Boko*
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Boko* » Съб 25 мар 2006 21:13

Отидох при най-добрия майстор за хладилници в града, дойде с вакуум помпата вакуумира системата ( изчакахме дали ше се задържи вакуума ) Напълнихме с Фреон 134а , и всичко заспа. Включи си веднага електромагнита, задуха студено, въпроса е докога ше е така. Единствео ме притеснява че този Фреон е заминал някъде , т.е. значи някъде пропуска , но дано ме изкара поне лятото а догодина ше видим. Засега съм доволен, но не смея да се радвам много. Само се моля да не испуска отнякъде, че ми се струва ремонта , много сложен като гледам каква система е кл. инсталация. Според мен нищо няма да навреди да направиш като мен в най лошия случай ще се набуташ с 50 тина лв.

Потребителски аватар
bobcho
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: AFN 1997

Мнениеот bobcho » Съб 25 мар 2006 22:16

Ремонтите не са чак толкова гадни, но са скъпи.Иначе всичко се поправя или сменя и пак ще работи.

Трябвало е поне на свръзките и снадките на мъркучите и тръбите да сте проверили.Става като се надуе климатика на някакво налягане и после с гъбичка и яко пяна и гледаш за балончета.

Потребителски аватар
slav
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот slav » Съб 15 апр 2006 17:42

Да питам за климатиците тук за да не отварям тема за такова нещо. Някой да каже дали може да се замери температурата от климатика с обикновен стаен термометър. Щото разбрах че в сервизите ги замерват на изхода на духалките но дали е нещо специално термометъра. Аз днес моя го пуснах и си работи но ми се струва че духа по слабо студеното от миналата година, но може би защото днес е 20 градуса и не го усещам така както е при 35 да речем. Но взех стайния термометър и го лепнах на духалките и показа 5 градуса, което ще рече че си е наред. Въпроса е дали има поне малко вярно в това аматьорско замерване?

Потребителски аватар
bobcho
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: AFN 1997

Мнениеот bobcho » Нед 16 апр 2006 10:22

Точно така се мери и по сервизите(на изхода на духалките).Меренето става с електронен термометър със сонда или с мултиметър с термодвойка.
И в твоя случай пак са коректни данните.

Потребителски аватар
nero
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nero » Нед 16 апр 2006 13:41

Извинявам се че ползвам темата на колегата но искам да попитам къде в Пловдив има добър майстор или сервиз за климатици щото иде лято и моят нещо не ще да работи както преди. Ако някой знае нека пише, ако трябва и на ЛС за да не пълним темата излишно. Благодаря предварително.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”