Колко масло?
Колко масло?
Колеги,нов съм и за пръв път ще сменям двигателното масло на Passat 5 1,9tdi.Не е помпа дюза.Реших да сложа 5w40 но не знам колко литра побира.Моля, да ми кажете за да знам колко да купя.Благодаря.
- bangobango
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN
Re: Колко масло?
Относно количеството някой друг колега да каже точните цифри, но само да те питам защо не му сложиш 10W40 ?
1.9 ТДИ събира 4л. с филтъра заедно и нивото на маслото е малко под максимума, което е нормално.
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
morfei1 написа:1.9 ТДИ събира 4л. с филтъра заедно и нивото на маслото е малко под максимума, което е нормално.

- bangobango
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN
Аз като смених маслото сложих 10W40 - гъстичко е и в самото начало беше на максимума буквално на щеката даже малко и отгоре и идваше, но сега след 8500 километра е с 2-3 милиметра на долу. Трябва ли да считам, че е изгорена тази разлика или просто маслото си е намерило от къде да излезне заради налягане едно друго. Понеже съм чувал, че когато е на максимума маслото си излиза и се установява на някакво ниво.
bangobango написа:Аз като смених маслото сложих 10W40 - гъстичко е и в самото начало беше на максимума буквално на щеката даже малко и отгоре и идваше, но сега след 8500 километра е с 2-3 милиметра на долу. Трябва ли да считам, че е изгорена тази разлика или просто маслото си е намерило от къде да излезне заради налягане едно друго. Понеже съм чувал, че когато е на максимума маслото си излиза и се установява на някакво ниво.
Колега, ако няма видими течове, спокойно може да си мислиш, че е изгорено или се е изпарило от отдушника.
2 ~ 3мм от щеката е равно на не повече от 80 ~ 100грама масло. Аз на 5000км доливам по 100грама, но си я ръчкам и доста де

10W40 полусинтетика си е напълно нормално масло за старите ТДИ-ки

Върни се в “Дизелови агрегати”