Та... Мотора на голфа започва с RP. Гледайки таблицата в сайта отговаря на 1.8 карбуратор, 90 кончета. По документация обаче е 1.6, 75 коня. Като купувах скоростна кутия взех от 1.8 GTI и пасна. Карал съм и друга 2ка 1.6 и ми се струва, че моята е по-пъргава и по-мощна. Аз ли се заблуждавам или... Не че е нещо фатално, но все пак ако може да се стигне до истината.
Голфа е в БГ от 1996 година. Не е сменян мотора, нито блока. Правен му е ремонт на двигателя и като се купуваха бутала и сегменти ходих с едно от старите такива. Така че незнам за кой модел са ми дали.
Несъответствие двигател Голф 2!
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: Несъответствие двигател Голф 2!
Регистриран е с по-малка кубатура за по-ниски данъци и застраховки.
Докато не стане някаква беля с по-наблюдателен застрахователен агент- на далавера си!
Докато не стане някаква беля с по-наблюдателен застрахователен агент- на далавера си!
- Pavcho2
- Автомобил: Golf Mk4 GTI
- Двигател: 1798 Т AGU custom intake
- Контакти:
radotom написа:Регистриран е с по-малка кубатура за по-ниски данъци и застраховки.
По- скоро е проблем при положение че тръгнеш да я прехвърляш - вероятно в КАТ са спали като са гледали щом има номер на двигателя.
Колко да е наблюдателен тоз агент няма да разглоби въздушният филтър за да види с 2е2 или с 2е3 ли е ... те на такива коли рядко обръщат внимание.
И колко да са по- ниски данъци и застраховки ... все е тая - под 101к.с. е
Но
те подкрепям прав си
.- alex929
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
С такава скоростна кутия и куците магарета подскачат като полудели.Кутия 9А на МК3 1.8 75к.с. и напрво собственика на колата неповярва какво е станало.Много доволен от резолтата остана човека.
- Fripon_X
- Автомобил:
- Двигател:
На блока някъде под испусквателните колектори си пише кубатурата такаче там можеш да погледнеш. По добре че е регистрирана на по малка кубатура щотот както казаха колегите по малко разходи. А и ако отидеш в кат нямаш гричи щом ми регистрираха колата без номера на двигателя сметни за какво иде реч.

С друга скоростна кутия полудяват голфчетата!!!Зависи каква е де.Едийн приятел,който имаше 1.8 автоматик и му сложихме мех. кутия и онова полудя!!!
- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Fripon_X написа:На блока някъде под испусквателните колектори си пише кубатурата такаче там можеш да погледнеш. По добре че е регистрирана на по малка кубатура щотот както казаха колегите по малко разходи. А и ако отидеш в кат нямаш гричи щом ми регистрираха колата без номера на двигателя сметни за какво иде реч.![]()
Скоро няма да мога да погледна там...
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”