10л на 100км смесено безнзин... за Golf2 1.6 карбуратор?
10л на 100км смесено безнзин... за Golf2 1.6 карбуратор?
На скоро се опитах да си засека разхода на бензин на колата и изпаднах в ужас - даде ми разход колкото на газ. Зимата почти не я карах. Обаче сега като се затопли и напълних резервоара до дупка карах из Плевен и после си тръгнах към София. В София на ОМВ-то му казах на пича да напълни пак до горе и той ми сипа 20л бензин - бях минал 200км и по магистралата карах 120-130.
По принцип на газ съм засичал при такова каране и ми дава 10л на 100км, та дори когато повече съм настъпвал. Един колега ми вика, че бенза от зимата е изветрял и за това. Друг ми казва, че е от бензиностаницията. То вярно, че беше една куча марка
. Трети ми казва, че пищовите по различните бензиностанции спират на различно ниво "до горе". А какъв проблем може да има ако колата дава голям разход на бензин?
- vw_golf_2_Memphis
- Автомобил:
- Двигател:
...
Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Съб 22 яну 2011 17:11, променено общо 1 път.
- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
бензинова помпа...
за разлика от твоята.. тази струва 60 кинта хубава, и имат неприятното свойство да им се къса платното, и понеже тя е закачена на разпр. вал, започва да набива бенз у маслото..
А как да го провери..
Ми смърди кат копиле.. и може да му се е вдигнало нивото на маслото..
Друга причина нема..
може и клапана дето прекъсва бенза към карба...
или пробит резервоар...
друго не се сещам
за разлика от твоята.. тази струва 60 кинта хубава, и имат неприятното свойство да им се къса платното, и понеже тя е закачена на разпр. вал, започва да набива бенз у маслото..
А как да го провери..
Ми смърди кат копиле.. и може да му се е вдигнало нивото на маслото..
Друга причина нема..
може и клапана дето прекъсва бенза към карба...
или пробит резервоар...
друго не се сещам
- Li4o
- Аватар:
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
vw_golf_2_Memphis написа:може да има хиляди проблеми!еле па с тоя карбуратор...
Как пък разбра с какъв карбуратор е...
По темата:
Проблемите може да са най-различни: по карбуратора, по тоците....най-добре мини на една диагностика
Последна промяна от Li4o на Сря 22 мар 2006 17:54, променено общо 1 път.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”