Привет на всички !
Имам едно такова питане - някой минал ли е през тази процедура да сподели вЧепатления ?
И има ли възможност да се пребори човек на вътрешна защита с тенденциозно лошите настроения ?
Какво се прави ако искаш да заобиколиш вътрешните ?

Защита на Дисертационен труд?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- VW-fenka
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Защита на Дисертационен труд?
А този дисертационен труд на каква тематика е ?
В коя сфера е... ? Все пак има разлика.
Университет.. ?
Аз съм запозната с дисертации по химия....
Последните два въпроса не успях да ги разбера.
"заобиколиш вътрешните" , "тенденциозно лошите настроения"
В коя сфера е... ? Все пак има разлика.

Университет.. ?
Аз съм запозната с дисертации по химия....
Последните два въпроса не успях да ги разбера.

- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
VW-fenka написа:Последните два въпроса не успях да ги разбера.![]()
Гласува се първо вътре в катедрата преди да мине към ВАК. Съответно и рецензенти от катедрата и т.н. Не го бъркай с дипломна работа:-)
Към автора - ако искаш пусни ми на ЛС някакъв конкретен въпрос по процедурата ако имаш, за да питам майка ми. Щото така "не ме харесват" е твърде общо. Също и за кой университет става дума. Анонимността е гарантирана

- VW-fenka
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
maxpayne написа:VW-fenka написа:Последните два въпроса не успях да ги разбера.![]()
Гласува се първо вътре в катедрата преди да мине към ВАК. Съответно и рецензенти от катедрата и т.н. Не го бъркай с дипломна работа:-)
Знам, че има вътрешно гласуване и т.н Не бъркам с дипломна работа

Не успях да разбера какво е това заобикаляне.. не мисля, че вътрешните могат да се "заобиколят"
"тенденциозно лошите настроения" ... това , ако е така си е много лошо

- leavon
- Автомобил:
- Двигател:
Нали знаеш, че много зависи от рецензентите, от подсилката на катедрения съвет, от отзивите, които ти можеш да си организираш, от хора в залата, които да се изкажат в полза на темата, която ще се защитава. Но все пак зависи много и от това, на какво ниво са враговете!
- WDW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
leavon написа:Нали знаеш, че много зависи от рецензентите, от подсилката на катедрения съвет, от отзивите, които ти можеш да си организираш, от хора в залата, които да се изкажат в полза на темата, която ще се защитава. Но все пак зависи много и от това, на какво ниво са враговете!
За съжаление нивото им е високо вече е обявено в прав текст, че няма да стане !
Някой дали има представа какви са държавните такси за защита? Казаха ми че били около 3к лв.
- leavon
- Автомобил:
- Двигател:
Високи са таксите, но доколкото знам са различни за различните специалности. По принцип те се плащат от учебното заведение, в което работи дисертанта, но, ако се минава по каналния ред. Тъй като ти се съмняваш дали ще успееш да минеш по него, можеш да прескочиш вътрешната защита и да отидеш направо на специализиран съвет към ВАК, но трябва да плащаш таксите, а предполагам и на рецензенти и т.н.
- WDW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
leavon написа:Високи са таксите, но доколкото знам са различни за различните специалности. По принцип те се плащат от учебното заведение, в което работи дисертанта, но, ако се минава по каналния ред. Тъй като ти се съмняваш дали ще успееш да минеш по него, можеш да прескочиш вътрешната защита и да отидеш направо на специализиран съвет към ВАК, но трябва да плащаш таксите, а предполагам и на рецензенти и т.н.
Да наистина ще минавам натам ! Нещата са се закучили и тук се гласува само тенденциозно !
Лошото е че като се отиде на ВАК и там ще кажат -- ооо ти не си минал на вътрешна , не ставаш....
Грубата ми грешка беше,че опитах да се защитя и да опонирам на нападките .... И всичко живо се настрои срещу мен ...
- leavon
- Автомобил:
- Двигател:
Зависи твоите "врагове" какво влияние могат да окажат на ВАК. Много често специализираните съвети взимат коренно противоположно решение на това на катедрата или Президиума взима решение напук на специализирания съвет. Игрички разни! Но и работата трябва да има качества. Иначе е много уязвима! Успех! Може и да изчакаш да се уталожат нещата и догодина пак! И дипломацията не е излишна...
- biol
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Трудно, но не е невъзможно. Трябва добре да го помислиш.
Вътрешната защита, показва мнението на колегите и хората с които работиш, и те би трябвало да познават най-добре тематиката по която работш и дали ти, и как си работил. Членовете на съвета винаги ще имат предвид тяхното мнение за работата.
И ако казват че не става, много трудно можеш да убедиш свъвета.
Единсвен варянт е да се подготвиш много добре. Дисертацията да е написана много добре, и да имаш добри стати в хубави списания, на защтита да покажеш убедително че ти си ги изработил.
Колко стати имаш и с какъв импакт са, Ако имаш 4-5 стати с висок имапкт , няма съвет който да те върне.
Вътрешната защита, показва мнението на колегите и хората с които работиш, и те би трябвало да познават най-добре тематиката по която работш и дали ти, и как си работил. Членовете на съвета винаги ще имат предвид тяхното мнение за работата.
И ако казват че не става, много трудно можеш да убедиш свъвета.
Единсвен варянт е да се подготвиш много добре. Дисертацията да е написана много добре, и да имаш добри стати в хубави списания, на защтита да покажеш убедително че ти си ги изработил.
Колко стати имаш и с какъв импакт са, Ако имаш 4-5 стати с висок имапкт , няма съвет който да те върне.
- WDW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Може би този вариант няма да стане! За съжаление ще трябва да се търси някаква дипломация.
А тук изобщо не става въпрос за качествата на работата. Такива просто не се дискутират - добра ли е лоша ли е. Всичко е в сверите на влияние. Кой на кой човек е и ко с по голям е - за съжаление!
А тук изобщо не става въпрос за качествата на работата. Такива просто не се дискутират - добра ли е лоша ли е. Всичко е в сверите на влияние. Кой на кой човек е и ко с по голям е - за съжаление!

- borracho
- Автомобил:
- Двигател:
не можеш да прескочиш вътрешната. в пакета с много документи които трябва да занесеш в СНС трябва да имаш протокол от вътрешната защита. един съвет - примири се. не се прави че си открил велики неща, извини се ако трябва на катедрения съвет и кажи че приемаш направените бележки и ще се съобразиш с тях. на тях това ще им подейства и ще минеш вътрешна, дори и в протокола да има някой забележки важно е да ти дадат ход. оттам нататък отиваш в СНС с сички документи - дисертацията, проект за автореферат, форма Сирена, всички документи за зачисляване, продължаване, и отчисляване, молба и автобиография (си-ви), документ за разходите по защитата май това бяха. успех и се приготви за голямото чакане оттук нататък
Върни се в “ОФФ-Топик - други”