Passat B5 рейка от Passat B5.5 - проблеми

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
coolboy_
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Passat B5 рейка от Passat B5.5 - проблеми

Мнениеот coolboy_ » Сря 17 юни 2009 11:10

Наскоро сменях хидравличната рейка и с моя късмет "ударих" една по-новичка от следващия модел на пасата Б5.5.
Дотук добре викам си по-нова - по-добре. Сложихме я и какво да стане - оказва се че е по-дълга. Навихме накрайниците докрая но пак резултата беше около 8% сходимост на колелата.
И така с моя изобретателски акъл реших да "скъся" единия накрайник на рейката (десният) с около 2 см. - резултата - повече от задоволителен. Отивам на реглаж всичко точно. И в следващия момент на един светофар правя ляв обратен завой (там по принцип си го взимам без проблем ) и кво да видя колата се изнася като 20 метров прицеп. Възможно ли е да съм нарушил нещо градусите на завоя - защото като стоя на място и навъртя волана на пълен ляв ми се струва че е с по=малък градус отколкото на пълен десен).
Ако някой имам мнение нека да сподели как да стане работата ...

Потребителски аватар
dimmit
Автомобил:
Двигател:

Re: Рейка от Passat B5.5 на Passat B5 - проблеми

Мнениеот dimmit » Сря 17 юни 2009 12:18

абе на вас маи каквото ви попадне това слагате и започва едно рязане къртене и после не става оставаше и да стане следващия път пробвай от б6 това че двата пасата са сходни не значи че частите са им еднакви :screwy

Потребителски аватар
besnia7
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот besnia7 » Сря 17 юни 2009 15:44

dimmit написа:абе на вас маи каквото ви попадне това слагате и започва едно рязане къртене и после не става оставаше и да стане следващия път пробвай от б6 това че двата пасата са сходни не значи че частите са им еднакви :screwy

Подкрепам колегата.
То между различните двигатели на един и същи модел има разлики в някои части, даже зависи коя година от един и същи модел, понякога за 1 година и на другата са сменили нещо, та остана да няма разлика в различните модели. Ако Б5 = Б5.5 то тогава VW са имали за шеф някой българин. Щото тая простотия само ние можем да я измислим. Немога да разбера с какъв акъл си оправяте колите. Утре тая кола ще отиде при друг собственик и токувиш утрепал 10 човека на спирка щото не могъл да завие заради твойте модификаций.
Проблема е: в България всеки гледа да си купи до последната стотинка кола и въобще не мисли може ли да я потдържа или не.
Все едно питаш: Абе пишката ми е малка и аз си купих голям презерватив, що не ми става презерватива ?
Иди си купи за твоя модел часта и не дей се занимава с глупости. :beat_butt2

sklimoto
Автомобил: Passat 9 Elegance
Двигател:

Мнениеот sklimoto » Сря 17 юни 2009 18:27

Гледам темата и не мога да повярвам че изобщо може човек да си прави такива експерименти с ходовата част на автомобила.То всичко евтино излиза скъпо-май и с теб ще стане така.Колегата по-горе правилно е писал че почти всички дават и последното си песо за закупуване на колата и после като му кажат 1000лв за обслужване започват да плачат и правят яки компромиси относно качеството на частите че даже и някои работи не ги сменят.А недай си боже да сменяш съединител или турбо-сигурно без тях ще караш.Успех.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Сря 17 юни 2009 18:39

е вие как му сипахте-не е верно!
колега-поне гладен няма да си легнеш... mhihi mhihi mhihi
човека пише тема-претаковал се е-да не се претаковате и вие. откъде да знае че не са хич същите. нали затва сме тука събрани отбор юнаци?
сега ше му виси една рейка на ушето за вбъдеще и толкова.
няма какво да го храните повече. :applause:

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Сря 17 юни 2009 18:41

Аз аз почвам да си мисля, че това е "обръщан" пасат... mhihi mhihi

Последна промяна от vaskoto1 на Сря 17 юни 2009 18:43, променено общо 1 път.
Причина: защо трябва да заекваш само не разбрах...

Потребителски аватар
ittso
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ittso » Сря 17 юни 2009 22:41

coolboy_ написа:Наскоро сменях хидравличната рейка и с моя късмет "ударих" една по-новичка от следващия модел на пасата Б5.5....

Логично е, да завива различно в двете посоки. Заради разликата в накрайниците (нормален и скъсен) когато автомобилът се движи направо, рейката не е в средно положение. Съответно имаш различен ход на рейката в двете посоки. Срежи и другия накрайник (каквото и да имаш предвид) или виж дали с накрайници от Б5.5 няма да стане работата.
Успех.

Потребителски аватар
coolboy_
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот coolboy_ » Чет 18 юни 2009 1:15

ВИЖТЕ СЕГА ПИЧОВИ ... аз все повече се убеждавам че тука акъл дават единствено само теоретиците (чули недочули за какво става въпрос) ... проблема е вече решен накрайниците ги изравних на струга и работата стана перфектна ... хахаха ... за вас - ако можеше щях да сложа и от пасат 6 ама не става) ако имате 2 избора:
1. рейка от пасат 5 - 97,98,99 г. максимум и
2. рейка от пасат 5.5 - 2001,02,03 с амортисьорче за успокояване на трептенията, кое щяхте да предпочетете...
по-новото и запазено или старото но лесно (има се впредвид че рейката е втора ръка)
Както и да е ако имаш малко акъл ще се оправиш, ако не стане си носиш кръста и това е.
Благодаря ви , че все пак ме направихте на най-злето тука ама аз си оправих колата и ми дреме на ... :banana
Важното е , че след като накрайниците се изравнят свичко си идва на мястото и незнам дали конструкторите на VW са българи, но определено не им се е проектирала нова рейка (с изключение на накрайниците и амортсьорчето)... и са взели "старата" 1:1 ... така че, който иска да си слага рейка от пасат 5.5 на пасат 5 няма проблеми и това е ...
единственото което трябва да направи е да скъси двата накрайника с по 10мм. ... после реглаж и готово.
На въпроса с презервативите, аз си знам размера на п... и си упувам по него ...
Другото което е, не нападайте хората който ви търсят за помощ ... защото 2 акъла са повече от един :dummy: и винаги може да ти дойде на главата това на което се смееш в момента.
Плюс това незнам кой ще даде 1400лв. за нова рейка на кола която струва 10000 ... колата е за да ти служи,а не ти да служиш на нея.
Още: съединителя и турбо наддува (: са наред засега ... така че не се притеснявайте :beer .

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Чет 18 юни 2009 9:04

Ох, камък ми падна от сърцето, когато прочетох горното словоизлияние. :017:
Цяла нощ се будех, облян в пот и полуразплакан, щом се сетех за казуса с преправяната рейка.
Ура, ура, ура! :011:

Потребителски аватар
besnia7
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот besnia7 » Чет 18 юни 2009 9:34

Гледай сега, прочети е тея две теми:
viewtopic.php?f=6&t=141990&hilit=%D1%87%D0%B5%D0%B3%D1%8A%D1%80%D1%82%D0%B0%D1%82
viewtopic.php?f=11&t=148422&hilit=%D1%87%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%87%D0%BA%D0%B8
, хем да ти олекне хем да се посмееш, и ще разбере, че не си толкова зле има и по зле.
Направихме ти критика за твое добро, а не утре да се пребиеш някъде death , щото ние даже няма и да разберем, че си се пребил.

Потребителски аватар
coolboy_
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот coolboy_ » Чет 18 юни 2009 16:08

OK

Потребителски аватар
kristiqn.ivanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristiqn.ivanov » Нед 14 авг 2016 16:15

Здравейте колеги, имам проблем с моя автомобил протече ми рейката. Не мога да намеря 2 употреба колата е пассат 4 1998 1.9 тди 110к.с. Някои може ли да ми помогне или да ме насочи да намеря може и нова. Благодаря предварително!!!

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Нед 14 авг 2016 17:03

kristiqn.ivanov написа: Не мога да намеря 2 употреба колата е пассат 4 1998

Нормално е да не можеш.
То никой не може да намери такъв Пассат, па ти и рейки към него искаш:
viewtopic.php?f=6&t=38785

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Нед 14 авг 2016 17:32

Здравей колега,
Учудвам се,че не може да намериш рейка втора ръка за такъв масов автомобил.
От къде си впрочем?
Морги под път и над път.

Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Мнениеот drago_tr » Вто 23 авг 2016 19:58

kristiqn.ivanov написа:Здравейте колеги, имам проблем с моя автомобил протече ми рейката. Не мога да намеря 2 употреба колата е пассат 4 1998 1.9 тди 110к.с. Някои може ли да ми помогне или да ме насочи да намеря може и нова. Благодаря предварително!!!

Веднага ти осигурявам една. Пиши на лични къде да ти я пратя :th_up

Върни се в “Passat”