проект повишаване на мощността на 1.8 моно RP

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
андреев
Автомобил:
Двигател:

проект повишаване на мощността на 1.8 моно RP

Мнениеот андреев » Чет 18 юни 2009 17:04

няма да прилагам снимки, защото нямах време да снимам, понеже всичко стана много бързо.
а именно:имам си голф 2 1.8 моно 90к.с. и исках да го усиля малко.много теми гледах тук, но такова нещо не видях.с малко труд и средства и време задоволителен резултат.взех си глава от 1.8 112 к.с. двигател казаха ми че е от ауди PV, а на блока буквите бяха JJ, и незнам на какво да вярвам, но не ми пука.подготовката на новата глава беше:нови клапани, вложки, шлайф на главата, припасване на клапаните и регулиране чрез парички.главата е с дупки за механична инжекция в последствие запушени.исках да сменя главите, понеже на новата глава вала е по-голям и всмукателните клапани са по-големи.подмяната стана за около 3 часа без много зор.всичко си пасна перфектно. резултатите са следните:
преди подмяна и след подмяна на главата подобрението във времето на 400метра е 2 секунди, подобрението в ускорението от 0-100км/ч е 4,5 секунди а подобрението в терминалната скорост на 400 метра е 13км/ч. освен това вървенето е чувствително по-добро.няма да коментирам колко точно са времената заради многото експерти и капацитети които най-вероятно ще се изкажат, но е факт че съм замервал на една и съща отсечка при еднакви условия и с един и същ G-TECH.
ако някой има въпроси да пита.има неща които не съм описал но те са в реда на нещата , като смяна на гарнитури, измиване, продухване....

Потребителски аватар
peshoxx
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: проект повишаване на мощността на 1.8 моно RP

Мнениеот peshoxx » Пет 19 юни 2009 6:10

Колега,не омаловажавам резултата ти ,но явно преди цялата тази операция,като съдя по резултатите от времената, двигателя ти е бил направо умрял.Ако нормален голф като твоя прави около 18 секунди на 400м.,то след това ти трябва да си постигнал около ниски 16-ки.... :shock Което е невъзможно само с това което си написал.
Иначе евала за старанието и ентусиазма,сега поне караш читава кола... :да:

андреев
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот андреев » Пет 19 юни 2009 14:04

малко си в грешка колега, защото забравих да спомена че колата е с автоматична скоростна кутия.това променя всичко.

Потребителски аватар
the driver
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот the driver » Пет 19 юни 2009 15:03

Като гледам как си си направил двигателчето ... е добре, Ама да я гониш на разни отсечки и то с тази автоматична скоростна кутия, този който я купи , ще си блъска главата след не повече от 10-15 000км каране и ще си има спортен паметник за спомен.

Автоматик, гонки , :banghead: :horror: death

андреев
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот андреев » Пет 19 юни 2009 18:54

пак грешка колега.не е много сложно да се сетиш, че съм правил отсечки за да мога да замеря автомобила.не правя гонки просто това ми се стори добър начин да разбера каква ще е разликата след смяната на главата.не разчитам на замервания от рода на: " оооо много върви" или " ооо много върти гуми".тези селски замервания са за селски състезатели.

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stenly » Пет 19 юни 2009 20:05

А преди да слагаш глава и всичко останало провери ли в какво състояние е долнището на мотора от главата надолу?Мери ли компресия на мотора преди и след конверсията.

Потребителски аватар
the driver
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот the driver » Пет 19 юни 2009 21:03

dakata_nigga написа:пак грешка колега.не е много сложно да се сетиш, че съм правил отсечки за да мога да замеря автомобила.не правя гонки просто това ми се стори добър начин да разбера каква ще е разликата след смяната на главата.не разчитам на замервания от рода на: " оооо много върви" или " ооо много върти гуми".тези селски замервания са за селски състезатели.

Май грешките са в теб. Защо ще го правиш този мотор по-мощен, като няма да го караш яко. Или искаш и ти да се запишеш в класациите и експериментите на разни подобрения и да се наредиш след и сред "селяните" из България!

андреев
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот андреев » Нед 21 юни 2009 14:52

какви хора сте вие???? ще го правя мощен за да върви по-добре, а не за да го карам яко."силната музика може да се слуша и тихо,но тихата музика не може да се слуша силно" .колко яко може да се кара такъв мотор?? мислех че притежателите на Фолксваген са по-умни хора.не излагайте марката бе.не сте длъжни да вярвате, не ви моля и да коментирате , исках да споделя това което знам и съм направил.просто вие "експерти" нямате угодия, каквото и да напиша ще осерете темата с глупости.съвет: като видите името ми на някоя тема , подминавайте.

Потребителски аватар
peshoxx
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот peshoxx » Пон 22 юни 2009 0:52

Колега,защо така с лошото? :( Тука все пак е форум за обсъждане,а и ти споделяш направеното с другите и е нормално да ти се казва тяхното мнение.Останах с впечатлението,че ти мислиш че всички са в грешка,а само ти си прав.Може би затова и се заяждат... :обичам ви

андреев
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот андреев » Пон 22 юни 2009 17:52

не искам да се заяждам с никой, но когато един човек не е запознат с нещо е по-правилно да попита отколкото да нареди с глупави изводи направени на база безхаберния му опит.
няколко пъти казах ако някой го интересува нещо НЕКА МЕ ПОПИТА. та нали за това пуснах темата , за да помогна .ако исках да се заяждам нямаше да пускам тема, а щях да нареждам по другите теми.
прибързани и необмислени коментари са излишни.мога да обясня всичко подробно, но предполагам, че по-голямата част от хората тук знаят за какво става въпрос, а който незнае да попита, с удоволствие ще обясня.

Потребителски аватар
kofata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kofata » Пон 07 сеп 2009 22:50

колега дака, и аз правих същата интервенция като теб: взех си същата глава пасване на клапани и т.н. но я челосах на 1 мм (уж да я сгъстя) сложих си колекторите и делкото (вакуумното) от аудито, смених сигментите и лагерите. Резултата беше за мен добър (за жената невероятен- и тя кара колата) но я прегрях. Сега пак ще се прави и пак ще се кара, но вече с моното и делкото от моното :Mr Green Fun . Да знаеш с колекторите от аудито резултата е доста по-добър. Чудя се на колекторите от аудито не мога ли да насадя моното mhihi ?

Потребителски аватар
danielll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот danielll » Пон 07 сеп 2009 23:18

колега отиди на стругар да ти разшири отвора на дроселовата клапа от 38 на 42мм и си сложи 2-3 шаиби в регулатора на бензина (под пружинката му) и ако можеш да си сложиш и разпределителен вал от 2е тогава има хубав ефект :wink:

андреев
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот андреев » Вто 08 сеп 2009 17:34

интересни идеи, ще видя какво мога да направя.благодаря
а някой може ли да каже каква е разликата между вала от 2е двигател и от този който съм сложил-голф 1 1.8 112 конски сили на двигателя буквите бяха "JJ"

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stenly » Вто 08 сеп 2009 20:31

Колега моното е за возене така е проектирано + това главата на единичката е на механични повдигачи а също и вала - наистина много по добър от този на 2Е но не може да стане на глава с хидравлични повдигачи без преработка и замяна с механични(и аз преди мислех че има глави на единица 112 ДХ с хидравлика но не е така). Незнам от какво е твоя вал но в твоя случай за такава глава сложи вал от някое 112 на хидравлика.

андреев
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот андреев » Вто 08 сеп 2009 21:14

аз сложих цялата глава от 112к.с. мотор, и съответно вече е с механични повдигачи и парички.с нови клапани

Върни се в “Силов тунинг”