White Arrow --->> Пасат Б5

Теми свързани с промени по външния вид и интериора на автомобила
Потребителски аватар
valerius
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

White Arrow --->> Пасат Б5

Мнениеот valerius » Пет 12 юни 2009 17:15

Досега само сам попрочитал това-онова из този раздел, но ето че дойде време и реших, и аз да понапиша нещо. Собственик сам на пасат Б5, 1,9ТДИ, 110к.с. горе долу около 2 години. През това време сам му правил доста модификации, ремонти и потрошил доста пари, но ми е кеф и му се радвам с най-голямо удоволствие. Мисля си, че с тази кола никога няма да се разделя, но това само времето ще покаже. В началото на годината бях наумил да го сменя с Б5,5 нещо около 2003-2004 година, но сърце не ми даде. Замислих се колко ремонти съм направил, колко неща съм сменил и си казвам, "защо да взимам друга и да започвам да наливам пак пари, при все, че тази ме слуша?!" ... и така се реших да хвърля малко пари в реставрация и да продължа да си я карам. Неможех да се реша, защото колата ми трябваше, а за това което бях наумил щеше да ми трябва около месец. Преди около 3 седмици, около абитюрентските балове безрасъдни тинейджири ми отнеха предимството и потроших малко предницата.... и ето го повода за предвидените от мен ремонти. Ето малко предистория..

P1000034.JPG
Така изглеждаще в началото. Това е една от първите и снимки. Разкарах я малко до Свищовско.

P1010848.JPG
Малко по късно така. Сложих и 16' цола гуми.

dsfdsf.JPG
Последваха и фарове и нови джанти.

По мотора доста работа съм имал. Турбо съм сменил. Глава, клапани, хидравлични повдигачи, стартер, хидравлична помпа, окачване. Общо взето всяко нещо което не работи както трябва се ремонтира. Не търпя нещо да клопа, чука, вие или издава разни странни звуци.

Последна промяна от valerius на Пет 17 юли 2009 8:14, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
stanko_g
Автомобил:
Двигател:

Re: White Arrow --->>

Мнениеот stanko_g » Пет 12 юни 2009 17:32

колега покажи някакви снимки на това което си направил

Потребителски аватар
valerius
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот valerius » Съб 13 юни 2009 17:03

Ооо да! Ето какво се случва сега. Взех си 2-3 седмици отпуска и всеки ден съм плътно в сервиза, Някои от нещата си ги върша сам, за да става така както на мен ми харесва и да се отхвърля по бързо работа, че знаете ги майсторите как се помотват. Първи ден, мотора е свален. Вече е измит и завит със сменен съединител, семеринги, дребни нещица в очакване да се боядише коша и да бъде пак качен.
01062009030.jpg

Интериора е изтърбушен, седалки, мокет, кори, таван. Вратите, преден и заден капак всичко е на някъде. Интериора е при тапицера и докато пиша сега той ми се обади да ми каже, че му е останал само подлакътника и за утре е готов.
08062009034.jpg

Аз съм фен на "модерното" и ще запазя оригиналния вид с черно-бял нюанс. Отвътре "черно и бяло.. в едно се преплитат" с кожа обзаведен, това беше някаква песен, а отвън ще запазя оригиналния изглед бяло с черни лаисни и прагове. Тавана ще е сив плюш, а мокета и багажника ще оставя в черно. Отворен съм за идеи и предложения. Страничните прозорци и задния ще затъмня на около 15-20%. Сега са на най-тъмно, но е прекалено и ще променя и това.

Потребителски аватар
dessident
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dessident » Нед 14 юни 2009 0:17

:applause:

Привет... При полужение че си с чисто нов кожен салон според мен няма смисъл да си затъмняваме прозорците така или иначе няма какво да крием а само да показваме интериора. А и е мн комерсиално всеки втори е с затъмнени прозорци.

Но все пак ти си знаеш най добре :mrgreen:

Потребителски аватар
Layman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layman » Нед 14 юни 2009 6:50

С удоволствие ще следя темата - очаквам и снимки :wink:

Потребителски аватар
valerius
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот valerius » Нед 14 юни 2009 13:15

dessident написа:Привет... При полужение че си с чисто нов кожен салон според мен няма смисъл да си затъмняваме прозорците така или иначе няма какво да крием а само да показваме интериора. А и е мн комерсиално всеки втори е с затъмнени прозорци.

Затова ще ги притъмня леко не изцяло както са сега. все пак да пази салона от слънцето.

Потребителски аватар
Gigabyte
Автомобил: neko drugo
Двигател: vaprosche

Мнениеот Gigabyte » Нед 14 юни 2009 13:26

Щом седалките са черно и бяло ,тавана ще стане супер ,ако е с черен цвят(като прозрачен) :)

Потребителски аватар
VW_Ventsi
Автомобил: VW GolF III
Двигател: ABF 94

Мнениеот VW_Ventsi » Нед 14 юни 2009 22:28

dessident написа:...според мен няма смисъл да си затъмняваме прозорците така или иначе няма какво да крием а само да показваме интериора. А и е мн комерсиално всеки втори е с затъмнени прозорци...

може да е комерсиялно ама колата вади визия :wink: лично мнение ама според мен си е така

поздрави колега,голям красавец :drunk

Потребителски аватар
valerius
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот valerius » Пон 15 юни 2009 21:19

Вече е боядисан отвътре, коша и тн. Днес закачихме вратите, капаци и сложихме мотора.. Утре ще кача малко снимки.

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Вто 16 юни 2009 23:15

Браво колега :да: !Кожата изкуствена или естествена ?

Чакаме снимки :)

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Чет 18 юни 2009 8:37

valerius написа:По мотора доста работа съм имал. Турбо съм сменил. Глава, клапани, хидравлични повдигачи, стартер, хидравлична помпа, окачване. Общо взето всяко нещо което не работи както трябва се ремонтира. Не търпя нещо да клопа, чука, вие или издава разни странни звуци.

Де*а тоя пасат попадна на собственик :да: давай в същия дух.

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Чет 18 юни 2009 8:45

Преди да върнеш мокета и т.н настилки по колата, замисли се дали би ти харесало ако преди това сложиш, звукоизолиращ мокет или панели, има такива и са доста ефективни, обезшумяващия ефект е страхотен, лошото е че качествените са на цена над 30-40лв квадрата..

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Чет 18 юни 2009 17:48

ако имаш излишни пари вземи сложи една шумоизолация на "стп" примерно,скапичка е но ефекта е доста добър,освен намаления шум от вън и музиката в колата се чува доста по добре.аз направих на 5-те врати на моя пасат и съм доста доволен,ако имах време бих направил цялото купе

Потребителски аватар
shimmy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shimmy » Пет 19 юни 2009 11:36

много е свеж пасата карай си го с кеф, изглежда страхотно а и след тези манипулации, ще те изкара много време без да пипнеш нищо по него, слагай един чип ако не си го направил още и ще се родиш.

п.п. Ако може да ми кажеш тук или на лично каде са ти правили салона и за какви пари. 10х

Потребителски аватар
VW_Ventsi
Автомобил: VW GolF III
Двигател: ABF 94

Мнениеот VW_Ventsi » Пет 19 юни 2009 13:38

shimmy написа:...п.п. Ако може да ми кажеш тук или на лично каде са ти правили салона и за какви пари. 10х

ако може направо в темата за да разберем и ние :012:

поздрави :drunk

Върни се в “Оптичен тунинг”