Проблем с тапицерия на Пасат б3
Проблем с тапицерия на Пасат б3
Здравейте.Проблема е че тапицерията която е на тавана в купето се разлепи и незнам с какво лепило и по какъв начин да го залепя така че да не си личи.В началото тръгна малко ,но аз не го залепих.Сега вече ми виси над главата и се е разлепило много.Та въпроса ми е някой знае ли с какво може да се залепи, така че да не си личи?Пасата е седан 92г
- sigman
- Автомобил: BMW
- Двигател:
Re: Проблем с тапицерия на Пасат б3
NoComment написа:Здравейте.Проблема е че тапицерията която е на тавана в купето се разлепи и незнам с какво лепило и по какъв начин да го залепя така че да не си личи.В началото тръгна малко ,но аз не го залепих.Сега вече ми виси над главата и се е разлепило много.Та въпроса ми е някой знае ли с какво може да се залепи, така че да не си личи?Пасата е седан 92г
...основно трябва да се почисти самата кора на тавана и да се смени плата с нов ...залепване с лепило на стария плат води до зверско омазване и избиване на лепилото откъм лицето...
....Жив и здрав...

-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз на моя го залепих с лепило за PVC! В спринцовка с игла и по много малко стискаш но по-нагъсто. Лепилото е прозрачно и до сега - почти две години не е мръднал плата.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Дали е пасат, голф или друго изхода е този viewtopic.php?f=11&t=23364
Темата е 15 страници и е на първата страница в раздела, има я във важните теми, незнам! Не обичам да го натяквам, но все пак някой трябва да ползва търсачката.
Темата е 15 страници и е на първата страница в раздела, има я във важните теми, незнам! Не обичам да го натяквам, но все пак някой трябва да ползва търсачката.
Добро утро колеги !Миналата година имах същия проблем.Използвайки форума за наръчник -свалих "тавана",да се внимава да се чупят минимален брой щипки ,след като се махне старата провиснала тапицерия, мн. внимателно се остъргва лепилото и остатъците от дунапрена , кората е чуплива!/аз използвах тел за съдове /.Нова тапицария, която купих от Горублене,лепило Момент на Хенкел термоустойчиво до 120*С.Маже се на кората ,ако е много обилно или се натиска тапицерията по силно избива на лицевата страна и не е приятно -жълтеникави пента по тапвана
.при неравномерен натиск тавана става леко релефен. Успех!

- sigman
- Двигател:
Петър Петров написа:Аз на моя го залепих с лепило за PVC! В спринцовка с игла и по много малко стискаш но по-нагъсто
....това е груба грешка...

- passenger
- Автомобил:
- Двигател:
и защо ?
- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
Претапицирай го, това е неизбежно и въпрос на време.
- sigman
- Двигател:
L&R написа:Претапицирай го, това е неизбежно и въпрос на време.
....Toчно казано...

-
- Автомобил:
- Двигател:
sp2022 написа:Петър Петров написа:Аз на моя го залепих с лепило за PVC! В спринцовка с игла и по много малко стискаш но по-нагъсто
....това е груба грешка...
Колега, кажи защо е груба грешка, след като при мен две години не показва да има грешка?!? Не мисля, че е коректно да казваш, че е грешка при положение, че има ефект при мен пък не даваш и доводи!!!
- sigman
- Двигател:
..значи аз да поясня че говоря професионално и затова можеби ми се струва че тези неща които ги правиш с пвц лепилото изглеждат не достатъчно естетически...
...иначе за временно решение и на собствената ти кола сигурно стават ...
....Жив и здрав...
...пп.. иначе за да стане супер добре лепилото трябва да се пръска
....Жив и здрав...
Благодаря на всички за отговорите.Днес свалих старата тапицерия и утре ще ходя да търся нова тапицерия и лепилото,което спомена колегата по горе.Иначе ме притеснява като залепям новата тапицерия,да не стане на балони или да останат някакви буци и такива неща.Претпологам че е като лепенето на тапет с кърпа се натиска да се изкара въздуха.
-
- Автомобил:
- Двигател:
sp2022 написа:..значи аз да поясня че говоря професионално и затова можеби ми се струва че тези неща които ги правиш с пвц лепилото изглеждат не достатъчно естетически...
....Жив и здрав...
ОК, колега, това вече е готин отговор!!! Аз понеже се занимавам с автомонтьорство и не правя компромиси, с моята кола също, може би съм си играл много повече време отколкото ако бях свалил "тавана" и да претапицирам ама пък и още щом забелязах, че почва да се разлепва взех мерки

- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
NoComment написа:Благодаря на всички за отговорите.Днес свалих старата тапицерия и утре ще ходя да търся нова тапицерия и лепилото,което спомена колегата по горе.Иначе ме притеснява като залепям новата тапицерия,да не стане на балони или да останат някакви буци и такива неща.Претпологам че е като лепенето на тапет с кърпа се натиска да се изкара въздуха.
Абе колега, ти прочете ли темата дето съм ти дал линк към нея в предишния ми пост!?