Давам на контаткт но не върти

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
jonn_krissy
Автомобил:
Двигател:

Re: Давам на контаткт но не върти

Мнениеот jonn_krissy » Чет 18 юни 2009 22:44

Lyubo4450 написа:Значи ходих да видя рмъка и си е здрав.

Опаа една добра новина.Но през това време ми хрумна колега че може и контактния ключ да не дава хубав ток,или замарсен кабел към стартера

Потребителски аватар
Lyubo4450
Автомобил: VW Golf
Двигател: ABU 1992

Мнениеот Lyubo4450 » Чет 18 юни 2009 22:49

Най-добре утре да сваля стартера и да видя тогава дали ще завърти,че и тогава ако не врътне си е..ло майката.Забравих да кажа че на свободна колата си върви,незнам дали това ще ви помогне но ...

Последна промяна от Lyubo4450 на Чет 18 юни 2009 22:51, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
martineli
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот martineli » Чет 18 юни 2009 22:50

проблема идва главно от това че двигателя не се върти а не стартера.ако се реши проблема с мотора съм почти сигурен че стартера ше си работи

Потребителски аватар
jonn_krissy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jonn_krissy » Чет 18 юни 2009 22:58

Lyubo4450 написа:Най-добре утре да сваля стартера и да видя тогава дали ще завърти,че и тогава ако не врътне си е..ло майката.Забравих да кажа че на свободна колата си върви,незнам дали това ще ви помогне но ...

Колега колата като е на свободна се едно си с каруца с меки колела.Ти по този начин не исползваш двигателя,а на теб това ти е проблема

Потребителски аватар
martineli
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот martineli » Чет 18 юни 2009 22:59

на свободна ,и на скорост с натиснат съединител върви нали?

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Чет 18 юни 2009 23:17

Любо,бре,как загасна колата:1.Ти си я загасил и след това е невъзможно завъртане
2.Тя си е загаснала сама и след това е невъзможно завъртане
Аз поне до сега не разбрах еднозначно,а според мен има значение за насоките в които да се разсъждава и съветва

Потребителски аватар
Dare_16V_9A
Автомобил: VW Golf MK2
Двигател: AFN1996 1991

Мнениеот Dare_16V_9A » Чет 18 юни 2009 23:45

Колега,виж ся за стартера трябва да провериш или четките или шалтера.
А затова дето не ти превърта мотора,аз имах същия проблем,но при мен не че не превърташе а по скоро забиваше муцуната и все едно наистина не превърта.Проверих и аз да не би да е скъсала ремък,но не всичко си беше ОК.

И се оказа че е от палеца под дистрибуторната капачка,значи като го махнеш на него има засег и той се беше счупил,колата пак си имаше токове но явно не такива каквито трябва.и 5 лв. и си реших проблема,но докато открия от какво е не ме питай :screwy

и така провери го за всеки случай може и това да е Успех колега :да:

Потребителски аватар
Lyubo4450

Мнениеот Lyubo4450 » Пет 19 юни 2009 7:26

Значи колата я карах,оставих я пред нас и след един час се сблъсках с проблема.На скорост с натиснат съединител си върви колата.

Потребителски аватар
Fripon_X
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Fripon_X » Пет 19 юни 2009 9:08

Човек я си направи едно експериментче. Дигни колата на два крика (само предните колела). След това включи на скорост примерно първа и почни да въртиш гумите. Ако се въртят независимо дали е тегаво значи ти е от стартера проблема или някъде по ел системата че да не ти дава искра. Ако неможеш да завъртич гумите барабар с двигателя тогава имаш проблем по ДВГто. Да е прегряван този двигател случайно при тебе или при предишен собственик???

Потребителски аватар
Lyubo4450

Мнениеот Lyubo4450 » Пет 19 юни 2009 10:58

Колата превъртя на четвърта.Стартера тръгна за малко и пак взе да чатка и не ще да върти.Свалих стартера и го занесох на майстор.Значи положението е следното:
Четки-здрави,Включвател изгорял и счупен редуктор,След малко ще го сглобяваме да видим.

Потребителски аватар
jonn_krissy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jonn_krissy » Пет 19 юни 2009 11:02

Lyubo4450 написа:Колата превъртя на четвърта.Стартера тръгна за малко и пак взе да чатка и не ще да върти.Свалих стартера и го занесох на майстор.Значи положението е следното:
Четки-здрави,Включвател изгорял и счупен редуктор,След малко ще го сглобяваме да видим.

:applause: Би трябвало да се оправи колега.СПОКО :drinking:

batko_jmiri
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот batko_jmiri » Пет 19 юни 2009 11:47

колега абу мотора няма6е ли за6тита от късане на ангренаж,аз мисля 4е има,понейе сменях гуми4ки на клапаните и маистора ги натиска6е(клапаните)да слязат надолу за да може да ги освободи от пружините.Незнам?

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Мнениеот snupeca » Пет 19 юни 2009 11:48

batko_jmiri написа:колега абу мотора няма6е ли за6тита от късане на ангренаж,аз мисля 4е има,понейе сменях гуми4ки на клапаните и маистора ги натиска6е(клапаните)да слязат надолу за да може да ги освободи от пружините.Незнам?

Нямат колега :wink:
1.8 имат но нашите не.

Потребителски аватар
Lyubo4450

Мнениеот Lyubo4450 » Пет 19 юни 2009 17:07

Значи миналия ден като идвах от Хасково към Кърджали колата ми загря на 110 гр,спрях пуснах парното на мах и темп. падна до 100.Отварям капака и антифриза в казанчето вреше,предположих че е от термостата,изкормих го на място и така се прибрах до Кърджали без термостат и темп. не минаваше 70 градуса.Вчера сутринта взех един термостат на валер и го сложих, и температурата се оправи и перката си вклзчваше.И след един час колата не запали.Стартера правеше чат и дотам,на скорост колата не можеше да превърти.Свалих стартера беше изгорял включватела сменихме го, пробвахме го и беше 6.Слагаме ме стартера,колата запали обаче мотора се тресеше и прекъсваше.Оттам веднага изгасих колата и свалихме главата и се оказа че е вкарала вода в 1-ви цилиндър,но изкарах късмет че не счупило буталото или нещо друго.Сменихме гарнитурата и маслото и всичко си дойде на мястото. :applause: Разминах се с масло-55лв гарнитура 40лв и майсторлък 50лв(при познат майстор иначе незнам колко взимат).След смяната на термостата не съм слагал антифриз и ще покарам с вода(не останаха пари за антифриз) но другия месец ще си налея антифриз.Значи заради един заседнал термостат щеше да ми се е.е майката на колата но се разминах. :да:

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Пет 19 юни 2009 18:39

Ееее,с тоя последния пост трябваше да започнеш,аз ти зададох не случайно двата варианта (как се е получил проблема),ако се знаеше за прегряването:отваряй главата и гледай за вода,те това е сцепило "иначе здравия стартер",хидравликата(хидравличния удар де) не си знае силата,особено при обороти.При тебе се е случило на стартер и ако ти е бил по-слабичък акумулатора щеше да ти е здрав стартера...ма щом си открил и отстранил белите-всичко в архива отива
И да не забравя да те подсетя:така и така бърникаш,водната помпа на тоя мотор подменял ли си?Горещо ти препоръчвам да го направиш щото тя прецака ли се-същото прегряване+сигурно късане на ангренаж и удар на клапани и бутала!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”