Здравейте!
И аз като повечето жени не разбирам кой знае колко....
Та,смениха ми накладките с нови преди известно време...Виеха предните,така поне се чуваше звука и така доста кйм изминах докато не отидох вчера отново в сервиза където ми ги смениха и те казаха,че трябвало да ги изпилат малко или нещо такова...Тръгнах от там и наистина не виеха ...но тази сътрин напът за работа виенето се появи отново..
Някои приятели ми казаха ,че трябвало да покарам да се изтъркали,други да съм ги сменила пак....майстора каза-карай си,но виенето ме дразни адски много..Иначе спирачките са си ок.
Моля някой по-компетентен от мен да ми даде съвет
виещи накладки
Re: виещи накладки
Да,като се затъркат малко с шкурка спират да вият,но това не е решение на проблема.Според мен най-добре нови,тъй като тези явно са менте.Поне при мен така се получи,но може и да греша!
- Pavcho2
- Автомобил: Golf Mk4 GTI
- Двигател: 1798 Т AGU custom intake
- Контакти:
Най- вероятно са по - твърдички което ще доведе до нови дискчета, защото ще си издълбаят гадни канали ... кофти работа
.

- neron-besniq
- Автомобил:
- Двигател:
ориентировъчно ще ти кажа,че накладки под 30лв,предни,малко ме съмняват
пък и зависи самия диск дали има ръб от износване,може би е трябвало него да изпилят 

- jonn_krissy
- Автомобил:
- Двигател:
godzi написа:Да,като се затъркат малко с шкурка спират да вият,но това не е решение на проблема.Според мен най-добре нови,тъй като тези явно са менте.Поне при мен така се получи,но може и да греша!
И аз съм на това мнение.Братовчед ми така си смени два чивта дискове а накладките не бяха мръднали.

- ILIYANSKY
- Автомобил:
- Двигател:
i moeto lqvo taka vie6e,i az ustanowih `e sa mi e mnogo twyrdo ferodoto na nakladkite.Nqma re6enie osven da probva6 da razmeni6 nakladkite na lqvoto i dqsnoto kolelo.Pri men sprq skyrcaneto.
Последна промяна от Pichaga на Пет 19 юни 2009 21:45, променено общо 1 път.
Причина: кирилица
Причина: кирилица
- nikolai_an
- Автомобил:
- Двигател:
ILIYANSKY написа:i moeto lqvo taka vie6e,i az ustanowih `e sa mi e mnogo twyrdo ferodoto na nakladkite.Nqma re6enie osven da probva6 da razmeni6 nakladkite na lqvoto i dqsnoto kolelo.Pri men sprq skyrcaneto.
колега за теб не важат ли правилата на форума да пишеш на кирилица?А до проблема на колежката наи-добре покараи още малко и ако виенето не сре ги смени с други с по-меко феродо!виждал съм такива накладки с твърдо феродо при рязко спиране направо как се запалват!
- Pavcho2
- Автомобил: Golf Mk4 GTI
- Двигател: 1798 Т AGU custom intake
- Контакти:
Един от начините да се провери колко е меко феродото е като хванеш двете накладки почнеш да им търкаш гладките части една в друга и от тях пада една фина прах подобна на графит. Това при нови накладки.
- golf_III_2e
- Автомобил:
- Двигател:
ATE , TEXTAR и двете марки не скърцат не вият и спитат много добре 

- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
golf_III_2e написа:ATE
я питай radovanov дали не скърцат

- Каспър
- Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
- Двигател: A20NHT Turbo 250 HP
r-stef отпред съм с Trusting и съм доволен. Спират доста добре за толкова евтини накладки (35лв.) и не свирят. Доста са меки обаче и цапат джантите бързо.
Скоро смених оригиналните задни накладки (с барабани съм) с Ferrodo. Е няма такова виене
Първите 5-6 спирания свири жестоко отзад и после се оправя. Доста е дразнещо и май единственото решение отново смяна с друга марка накладки. Някой който е сменял скоро задни накладки(за барабани) да препоръча някакви несвирещи, че почва да ми писва от тая задна симфония.
Скоро смених оригиналните задни накладки (с барабани съм) с Ferrodo. Е няма такова виене

-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Покарай ги няколко стотин километра първо. Аз като смених дискове и накладки (TRW) на първото пътуване извънградско започнаха да свирят. Свиреха чат пат следващата седмица и спряха да свирят. Вече 3 месеца никакъв звук не съм чул. Иначе цената на накладките няма нищо общо конкретно със свиренето. Преди голфа беше с предни накладки от 20лв. Спираха по-зле от сегашните но никога не са свирили.
- theraven
- Автомобил: Golf Mk4 Sport Edition
- Двигател: SDI
- Контакти:
На баща ми Ауриса като го купи му виеха страшно накладките. Поинтересувахме се от проблема и се оказа, че на накладките трябва да има напречен прорез, за да може да се отвежда праха от феродото а на тая партида нямало и това било оплакване на много хора. Понеже колата е в гаранция той отиде в официалния сервиз (където знаеха за проблема естествено), каза че му свалили накладките, направили им по един прорез с ножовката и оттогава откъм спирачките не се чува нищо.
-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
На някои накладки има такъв прорез, на други няма. Най-често няма.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”