Яко дръпване на втора скорост

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
achodemo
Автомобил: GOLF IV
Двигател: AHF ASZ

Яко дръпване на втора скорост

Мнениеот achodemo » Чет 18 юни 2009 8:46

Колеги не съм сигурен дали темата е за този раздел за което се извинявам предварително. Търсих нещо по въпроса ,но май не намерих. Незнам да ли е нормално,но когато потегля на 1-ва колата(Г4 AHF) си тръгва ,но няма така да се каже ряз вдигам до към 2200-2500 об. но не се усеща тепичното ускорение (не те залепя за седалката ,така да се каже :)) и след това като вкаръм 2-а и дори без газ дръпва рязко напред ! Незнам сигурно това е нормално и ме извинете за можеби тъпиа въпрос :oops: ,но все пак исках да попитам ,благодаря :roll:

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Re: Яко дръпване на втора скорост

Мнениеот rosen79 » Чет 18 юни 2009 9:03

Аз не съм с такъв двигател,а с 1З,и при мен е така.На втора дърпа повече от колкото на първа.

Потребителски аватар
junakov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот junakov » Чет 18 юни 2009 17:08

Диагностика с ваг ком и ще си каже болежката хайванчето , потърси някой колега за помощ успех , аз съм със същия двигател бях в един омагиосан кръг чистене на турбини , смяна клапъни нов дебитомер бощ (преди него китаиче) абе ужас от няколко дни вче всичко е 6 излита като снаряд няма значение на коя скорост е но изтината е във правилната диагностика аиде със здраве

Потребителски аватар
airjohn
Автомобил: 2020 Skoda Karoq
Двигател:

Мнениеот airjohn » Чет 18 юни 2009 17:28

Нормално е.Предавателното отношение на 1ва е два пъти по-голямо от това на 2ра.

Потребителски аватар
djdaka
Автомобил: VW Tiguan R-line
Двигател: CUV 150hp

Мнениеот djdaka » Чет 18 юни 2009 18:42

achodemo написа:Колеги не съм сигурен дали темата е за този раздел за което се извинявам предварително. Търсих нещо по въпроса ,но май не намерих. Незнам да ли е нормално,но когато потегля на 1-ва колата(Г4 AHF) си тръгва ,но няма така да се каже ряз вдигам до към 2200-2500 об. но не се усеща тепичното ускорение (не те залепя за седалката ,така да се каже :)) и след това като вкаръм 2-а и дори без газ дръпва рязко напред ! Незнам сигурно това е нормално и ме извинете за можеби тъпиа въпрос :oops: ,но все пак исках да попитам ,благодаря :roll:

Преди чип-а и моя AHF бе така(спокоен), сега и на 3 пили гуми... :D

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Чет 18 юни 2009 18:50

Колега, ТДИ-ките започват да вървят след 2000 оборота. Подай и по сериозна газ на първа и виж какво ще стане като мине "психологическата" граница от 2000оборота (ако ти е в ред колата) ще усетиш, все едно някой ти удря ритник в задника..... ако подадеш още повече газ, започва въртене на гуми и светене на ASR-и или ESP-та, ако имаш такива .......и си атракцията на кръстовището или един обикновен Голфаджия с TDI :Mr Green Fun

Последна промяна от morfei1 на Чет 18 юни 2009 23:03, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
achodemo
Автомобил: GOLF IV
Двигател: AHF ASZ

Мнениеот achodemo » Чет 18 юни 2009 20:57

Благодаря за отговорите колеги :)

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Пет 19 юни 2009 7:56

morfei1 написа:Колега, ТДИ-ките започват да вървят след 2000 оборота. Подай и по сериозна газ на първа и виж какво ще стане като мине "психологическата" граница от 2000оборота (ако ти е в ред колата) ще усетиш, все едно някой ти удря ритник в задника..... ако подадеш още повече газ, започва въртене на гуми и светене на ASR-и или ESP-та, ако имаш такива .......и си атракцията на кръстовището или един обикновен Голфаджия с TDI :Mr Green Fun

Съгласен съм с теб.Така е,но на първа като и дам повече газ,минели 2000об се изтрелва за секунди и много бързо достига 3000+об.Аз за това на първа не я натискам много.Един път си направих експеримент да я натисна на първа,и жената се прехвърли през седалката,и седна почти в багажника. mhihi mhihi

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Пет 19 юни 2009 8:55

.... те така се разбиват демпферни маховици и съединители :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Student_pravo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Student_pravo » Пет 19 юни 2009 16:34

Аз знам, че по принцип дизелът на първа не отлепя много и не обича да бъде "изцеждан" точно на първа. При мен също на втора дръпва доста осезаемо, но на първа, дори над 2000 оборота не се усеща кой знае каква убийствена тяга. При втора и нагоре вече положението е съвсем различно - лепи те за седалката.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пет 19 юни 2009 17:36

achodemo написа: вдигам до към 2200-2500 об. но не се усеща тепичното ускорение

С тези обороти какво ускорение искаш да усетиш тя тамън се е развъртяла турбината и ти връщаш газта настъпи поне до 3000об. и тогава виж дали усещаш дърпането макар че по принцип както са казали колегите тя първа не е за ускоряване а да дръпнеш бързо от място ! Ако успееш на асфалт да превъртиш гумите /ама дигни малко оборотите преди да пуснеш съединителя/ значи всичко е нормално !

Върни се в “Дизелови агрегати”