Здр,
Интересуваме как мога да остановя дали е изправен катализатора;
Също така и гърнетата да няма някакжо запушване;
Колата ми VW Golf 3 VR6 128KW 1995g.Понякога върви много добре не дава да натиснеш газта и тръгва да ускорява от 1500-2000 оборота доста интензивно, но последно време това не е така;
Когато не ускорява добре се чува някакво бучене в купето най вече като седне още един ж колата;
Забеляза се че отзад на трабата на аспуха съвсем слабо духа;Като си сложа ръката се чужстжа полъх от 5 см и си запушвам съвсем спокойно тръбата но не се променя шума от двигателя поне аз не го чувам;
на последното гарне има съвсем малка язва казано като малка дупка ама това незнам дали вообще има значение;
Забелязвам че доста барзо ми загрява колата и като загреее държи около 820-850 оборота това е до 2-3 минута при тези горещени;
А перката много бързо се включва;
Иначе имам доста малък разход по борд в града не ми качва с нормално каране повече от 11-12 лтр
а извън града с климатик между 7-8 на сто с нормално каране;
Като погледнах отдолу видях че всичко е оригинално със щампа '95 имам предвид гърнетата;
Следейки и температурата на маслото по борд долу горе се движи като градуси с водата;
Ако някой може да каже какво трябва да подходя най правилно за решаване на този проблем или това съмнение за запушване;
Искам да знам това бързото загряване дали е добре и тези тихи обороти макар и на стрелка да ги виждам 820-850 дали са нормални неща или са в следствие на запушване на изпускателната система;
Благодаря
установяване изправноста на катализатора и гърнетата
- galin_krastev
- Автомобил:
- Двигател:
- HAMELION
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: установяване изправноста на катализатора и гърнетата
единствения начин за проверка е сваляне и поглеждане друг вариянт нема
- kris11
- VW експерт

- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
смърди ли отзад на умрели лебеди ? При продължително каране като спреш чува ли се пукане от катализатора?
Реве ли колата от меката връзка ?
На канал може да се огледа системата - къде има дупки, пробиви и кое гърне е за смяна. Когато се запуши катализатора газовете избиват през меката връзка и реве.Колата губи тяга , лапа гориво. Това са симптомите.
Съвет : Ако махаш катализатора не го продавай и не го хвърляй, а си го запази .Дори си го смени с 1 резонансно гърне . На 155 цата ми направиха резонасно гърне с точните размери на катализатора на ул Хр.Смирненски пресечката с Карамчил. На ъгъла има 1 сервиз с 2 клетки за ауспухи - първия в дясно като се тръгне към 3 те блокчета нагоре.
След някоя година ще се затегнат нещата за катализаторите и минаване на преглед само с катализатор и задължително мерене на изгорелите газове.Нищо чудно и он лайн камери и комп .разпечатка с точен час да има
Реве ли колата от меката връзка ?
На канал може да се огледа системата - къде има дупки, пробиви и кое гърне е за смяна. Когато се запуши катализатора газовете избиват през меката връзка и реве.Колата губи тяга , лапа гориво. Това са симптомите.
Съвет : Ако махаш катализатора не го продавай и не го хвърляй, а си го запази .Дори си го смени с 1 резонансно гърне . На 155 цата ми направиха резонасно гърне с точните размери на катализатора на ул Хр.Смирненски пресечката с Карамчил. На ъгъла има 1 сервиз с 2 клетки за ауспухи - първия в дясно като се тръгне към 3 те блокчета нагоре.
След някоя година ще се затегнат нещата за катализаторите и минаване на преглед само с катализатор и задължително мерене на изгорелите газове.Нищо чудно и он лайн камери и комп .разпечатка с точен час да има
Последна промяна от kris11 на Нед 21 юни 2009 10:14, променено общо 3 пъти.
- overapac
- Автомобил:
- Двигател:
моя го изтърбуших и пак пука като угася!!
- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
Може също да се ориентираш по разхода - ако се е повишил без видима причина, най-вероятно катализаторът е сдал багажа. Тогава и колата губи тяга... В крайна сметка - няма какво толкова да му мислиш - ако те съмнява катализаторът - махай го.. Иначе за какво ти е? Аз моят не съм го махнал още, но скоро и това ще му се случи..
galin_krastev написа:...
Най-добрия вариант е да извадиш всичко от катализатора и да оставиш черупката.Не слагай някакви измислени гърнета които ги праскат един диаметър на какъвто и да е мотор от 1.4 до 2.9 и след две години падат като отрязани с нож. Сложиш ли такова гърне трябва да местиш и ламбдата, което не ти препоръчвам.Твоя катализатор щом е с оригиналната щампа е точния диаметър и дължина за мотора - не го махай!
Последна промяна от Виктор на Нед 21 юни 2009 10:41, променено общо 1 път.
Колега не се занимавай с глупости, тая кола си плаче за хубава генерация.Аз на мойто ADY, му махнах всичко от долу, сложих права тръба с 2 резонатора, даже без крайно гърне(просто не ми харесват на визия, а даже ми скосиха много хубаво тръбата и изглежда супер добре).Сега звука е унукален!!!Пък и преди грам не вървеше до 140 що годе добре, до кам 180 с мъки набираше и до там край умираше, сега да я видиш как си яде километража.210 на околовръстното дигнах, но беше през деня и имаше коли.Сега се каня някоя вечер късно да изляза, когато няма никой, хем по-хлдаден въздуха и по-добре ще върви, та да видя аз колко ще и дигна.Та това според мене е най-удачно, но ти си прецени сам, все пак ти си знаеш(не забравяй, че тва си е VR6 треа да бучи бе
, а и ти гарантирам че ще се отпуши значително при мен ефекта е просто поразителен
)Поздрави 
ПС: А що се отнася до сондата, мойта я преместиха и нямам никакви ядове, няма промяна в разхода, няма грешки на компа.Мога да ви дам адрес на сервиза дето ми го правиха
)Поздрави 
ПС: А що се отнася до сондата, мойта я преместиха и нямам никакви ядове, няма промяна в разхода, няма грешки на компа.Мога да ви дам адрес на сервиза дето ми го правиха
- slavi ivanov slavov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
На 14 годишна кола катализатора просто няма как да не е затлачен,дали повече или по малко.Плюс това двигатела ти е мощен и изхвьрля тежки фракции колкото три голфа 75 конюви.Но ако го изкараш не го хвьрляи или продаваи както ти казаха.
- galin_krastev
- Автомобил:
- Двигател:
Отзад на нищо специфично не мирише;
Аспуха стои сух от време на време закеримидява цветът му и после паг го гледам черен;
Разхода ми е доста нисък на фона на слуховете които се носят за този мотор;
Иначе колата отвреме навреме я по изпържвам но на дълъг път;
Вече съм и навъртял близо 9000км и виждам какво и наливам;
Разхода не ми се изменя;
Има един друг момент че когато е доста топло колата единствено което забелязвам че тогава спира да върви;
Като е по студено нещата са коренно различни;
На борд един път видях 6.9лтр/100 но това беше след продължително спускане и колата изглежда се бе охладила, защото показанието на температурата беше около 70-80 градуса на водата;
няколко пъти ми се налагаше да вадя акумулатор, а след това кола също си променя поведението;
Имам предвид с много малко газ колата трагва да се наема а сега много по бавно;
Основният праг който бавно се достига са 3000-3500 оборота от там насетне колата жече се отпушва и тръгва да се наема и то сериозно;
А при идеални условия съм забелязал че тръгва добре и от 1500-2000об.
А пак по принцип не изцеждам предавките при високи обороти всеки път а само когато се наложи;
Казаха ми че отзад при 6 "буркана" трябва да мете доста сериозно а пак аз като си сложа ръката от 5 см чакам усещам лек полъх това е когато работи на около 850 оборота;
Като изфорсирам на място някой път припатква отзад със леко закъснение незнам това на какво се дължи;
Казаха ми че някое от гърнетата ми е пробито а това сякаш го забелязах в последното гърне;
Смятъм да отида където слагат аспуси за да разбера нещо повече.
Аспуха стои сух от време на време закеримидява цветът му и после паг го гледам черен;
Разхода ми е доста нисък на фона на слуховете които се носят за този мотор;
Иначе колата отвреме навреме я по изпържвам но на дълъг път;
Вече съм и навъртял близо 9000км и виждам какво и наливам;
Разхода не ми се изменя;
Има един друг момент че когато е доста топло колата единствено което забелязвам че тогава спира да върви;
Като е по студено нещата са коренно различни;
На борд един път видях 6.9лтр/100 но това беше след продължително спускане и колата изглежда се бе охладила, защото показанието на температурата беше около 70-80 градуса на водата;
няколко пъти ми се налагаше да вадя акумулатор, а след това кола също си променя поведението;
Имам предвид с много малко газ колата трагва да се наема а сега много по бавно;
Основният праг който бавно се достига са 3000-3500 оборота от там насетне колата жече се отпушва и тръгва да се наема и то сериозно;
А при идеални условия съм забелязал че тръгва добре и от 1500-2000об.
А пак по принцип не изцеждам предавките при високи обороти всеки път а само когато се наложи;
Казаха ми че отзад при 6 "буркана" трябва да мете доста сериозно а пак аз като си сложа ръката от 5 см чакам усещам лек полъх това е когато работи на около 850 оборота;
Като изфорсирам на място някой път припатква отзад със леко закъснение незнам това на какво се дължи;
Казаха ми че някое от гърнетата ми е пробито а това сякаш го забелязах в последното гърне;
Смятъм да отида където слагат аспуси за да разбера нещо повече.
- kris11
- VW експерт

- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
@galin_krastev - запушен си.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”