Нормално ли е Поло1.9-Д да гори 6лт.

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
stivenj
Автомобил:
Двигател:

Нормално ли е Поло1.9-Д да гори 6лт.

Мнениеот stivenj » Пет 19 юни 2009 18:45

Колеги в градски условия засичах два пъти поред полото и ми даде разход 6 лт.на 100,извън града ми пада под 5 лт. нормален ли е този разход за градско ,за пръв път къръм дизел и още немога да се ориентирам.Благодаря.

Потребителски аватар
Golf_Diesel_
Автомобил: Vw Golf 5 TDI
Двигател: BMM

Re: Нормално ли е Поло1.9-Д да гори 6лт.

Мнениеот Golf_Diesel_ » Пет 19 юни 2009 19:19

Да, явно до сега си свиканл да ти гори 9-10 градско на бензин и сега някакси ти се струва невероятен тоя разход на нафта. :да:

Потребителски аватар
Milanski
Автомобил: VW Golf 4 110
Двигател:

Мнениеот Milanski » Нед 21 юни 2009 10:38

Този разход е напълно нормален и аз карам поло с такъм мотор и то гори някъде толкова :D

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Нед 21 юни 2009 11:02

Нафтичката си е така колега :Mr Green Fun

stivenj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stivenj » Нед 21 юни 2009 11:47

Благодаря за мненията,чувам различни коментари ,че е висок такъв разход за градско ,други казват , че е добре,затова реших да проверя мнения на други колеги ,които имат такива коли.

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Нед 21 юни 2009 12:28

На тея дето са ти казали,че е висок този разход,им кажи,че не са в час нещо.Шест на сто в града,си е съвсем нормален разход.

stivenj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stivenj » Нед 21 юни 2009 13:42

rosen79 написа:На тея дето са ти казали,че е висок този разход,им кажи,че не са в час нещо.Шест на сто в града,си е съвсем нормален разход.

Благодаря,за пръв път си купих дизел и още немога да се ориентирам,но очакванията ми че WVе най здравата кола взеха да се изпаряват,а също че и частите са на тънки цени.

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Нед 21 юни 2009 15:06

На дизел не очаквай евтини части.А що се отнася до здревината всичко е въпрос на късмет.Зависи този преди тебе как я е карал,и подържал колата.

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Нед 21 юни 2009 17:54

очакванията ми че WVе най здравата кола взеха да се изпаряват,а също че и частите са на тънки цени.

аз преди карах френска баничарка с такъв обем - гореше и повече
VW никога не са се славели с евтини части - това не са опел
не си казал от коя година е колата - по дъртите бяха по здрави ....за 1 ца може да вземем голф 2 и пасат 3 и от там всичко става по чупливо в геометрична прогресия :bishop
п.с преди да ме оборят колегите с по новите коли нека се замислят да говорят тогава , когато техните станат на толкова години като г2 ...и тогава нека хвърлят камъни по мене :beer

stivenj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stivenj » Нед 21 юни 2009 18:25

juve написа:
очакванията ми че WVе най здравата кола взеха да се изпаряват,а също че и частите са на тънки цени.

аз преди карах френска баничарка с такъв обем - гореше и повече
VW никога не са се славели с евтини части - това не са опел
не си казал от коя година е колата - по дъртите бяха по здрави ....за 1 ца може да вземем голф 2 и пасат 3 и от там всичко става по чупливо в геометрична прогресия :bishop
п.с преди да ме оборят колегите с по новите коли нека се замислят да говорят тогава , когато техните станат на толкова години като г2 ...и тогава нека хвърлят камъни по мене :beer

Колата е поло 1.9-Д чист дизел-65 коня 1999 година,аз досега съм карал само на газ и бензин ,за пръв път си купих дизелак ,но още немога да се ориентирам в нея.А най лашата е че от този дето я купих я беше взел за дъщеря си ама тя книжка нямала и не искала да шофира ,та ми я даде със листа от сервиза дето са сменяли камара работи като видях се уплаших,но реших че след толкова ремонти поне за мен да остане по малко ,З сега съм убеден ,че дизел ще е винаги следващата ми кола .А за нашия град с тесни улици полото си е направо мехлем.Благодаря за мненията на колегите във форума.

Потребителски аватар
Kung_Fu_Panda
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kung_Fu_Panda » Пон 22 юни 2009 11:19

и какво пък толкова ти се е счупило на този чист дизел ? много ми е интересно ?
тая кола веднъж ако я стехнеш като хората, след това 200 000 ще сменяш само накладки и накраиници + реглаж

stivenj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stivenj » Пон 22 юни 2009 13:08

Kung_Fu_Panda написа:и какво пък толкова ти се е счупило на този чист дизел ? много ми е интересно ?
тая кола веднъж ако я стехнеш като хората, след това 200 000 ще сменяш само накладки и накраиници + реглаж

И на мен ми се искаше да е така колега ама не стана ,,по принцип съм по доволен от бенза и газта ,щото предишните ми бяха такива и там имаше много ядове.Дребни са нещата които сега ме дразнят ,но като нямам представа от дизел и се чудя само.По принцип я стегнах като я взех но сега от амбиции взех да оправя вакуумните датчици ,този за рециркулацията и този на авансатора на помпата дето отива ,и сутрин като запаля колата студена ,4-5 секунди започва да променя оборотите от 900-920 и гледам че лостчето на авансатора се движи само без да подавам газ и след това се орправя и оборотите си отиват на 950 и раоти тихо .но като сменях маркучетата това на авансатора е пластмасоватръбичка на две места беше се стопила и аз напъхах маркуче за да затворя отворите ,та оттогава започна тома колебаене в оборотите .Дразни ме и мира не ми дава .А иначе човека от когото я взех е направил много ремонти по нея ,аз чак се уплаших как може WV толкова много да се чупи ,досега съм яздил все опели и мислех че wv е много по здрава кола от опел ,но май няма да излезе така .

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Сря 24 юни 2009 10:37

ами не си написал нещо което да ми изглежда страшно .... общи приказки все пак и дребни "базикалки" То няма кола , която да няма по нещо дребно , за кадем ... иначе за това какво е сменял предишния собственик - не го познавам , ама има говеда , които и танк да им дадеш , и него ще потрошат за 0 време...освен това е много важно кой как си стопанисва колата, какъв му е стила на каране , какви консумативи ... я и наливай някакво гнусно масло , напъвай я на обороти като бензинка, сипвай нафта купена от тракториста от село селяндур "с добавки " изгоряло масло от предната смяна за пълнеж ..въобще карай и не барай и ще видиш как този след тебе ще се види в чудо .... сега , аз в поло не се побирам , не съм карал ,то все пак е най- ниския клас кола на vw и все пак .... чак пък с бензинов опел да го сравним - това е прекалено ! :012: :banana

Потребителски аватар
gpopchev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gpopchev » Сря 24 юни 2009 19:59

Карам VWPolo 1.9 tdi 100 hp (2005 г). Взех я нова и засичам всеки път разхода (дизел от OMV):

Лято: 90 км/ч - 4.1-4.3, нормално извънградско - 4.5-5.0, градско 5.7-6.4 (зависи как потегляш на светофара)

Зима: 90 км/ч - 4.2-4.5, нормално извънградско - 5.0, градско 6.2-7.0 (7.2 ми е рекорда, при постоянно минусови температури и каране само по задръствания)

Това си е моята 3 годишна статистика, изчислена по стария начин - с пълнене на резервоара догоре и засичане на изминатите км. Възможно е на магистрала ако караш продължително време със 180 км/ч и повече може да ти даде и до 10.0-12.0/100.

Потребителски аватар
Fen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Fen » Сря 24 юни 2009 22:04

Този разход си е напълно нормален и няма какво да се плашиш. А и както колегата по - горе ти е казал, наистина не виждам сериозен проблем при теб. Не си писал кой двигател е, но ако е 1Y определено няма нищо скъпо по него освен помпата. Хубавото на чистия дизел е, че е толкова прост двигател без никакви електроники и каквото се сетиш, че откриването на проблемите стават много бързо и решаването им не е безбожно скъпо.

Върни се в “Дизелови агрегати”