Затъмнени предни прозорци

Оплачете се от неграмотни майстори или похвалете някой, който си разбира от работата ... Споделете от къде купувате части за вашят VW
Потребителски аватар
lio.
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Затъмнени предни прозорци

Мнениеот lio. » Вто 09 юни 2009 14:34

здравейте колеги, някой кара ли с предни фолирани стъкла?
голяма занимавка е с тия куки да се разправяш и подочух за медицинско което позволява фолирането на джамовете с предтекст че страдаш от кожна болест и се пазиш от слънцето. някой чувал ли е за това и дали е позвал подобно документче :)

blinder
Автомобил:
Двигател:

Re: Затъмнени предни прозорци

Мнениеот blinder » Вто 09 юни 2009 14:38

Няма нужда от болести :!:
Ти за газърлък ли искаш фолио на предното стъкло :?: или за да не ти е топло в колата :?:
Има УВ фолиа, които са абсолютно прозрачни и парещите лъчи на слънцето не влизат в колата.
BTW защо тук реши да пуснеш темата ?

Потребителски аватар
bulaki
Автомобил: VW Passat B8 variant Hight Line
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bulaki » Вто 09 юни 2009 15:03

Фолиото не е абсолютно прозрачно :wink: .Има много лек отенък към черно-зелено (LLumar UV Shield) и се равнява на около 80% преминала светлина през него

Потребителски аватар
lio.
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lio. » Вто 09 юни 2009 15:07

bulaki написа:Фолиото не е абсолютно прозрачно :wink: .Има много лек отенък към черно-зелено (LLumar UV Shield) и се равнява на около 80% преминала светлина през него

аз съм с фолио Лумар, отпред светло отзад тъмно, без предното стъкло. Лете е перфектно, не пече, климата бръмчи на минимални обороти. НО вечер си личи че е тонирано и си ме спират. Моля да пишат само хора който са срещали/чували за подобен документ :Mr Green Fun

Потребителски аватар
stenly_m
Автомобил: GOLF 4 TDI
Двигател: ASV
Контакти:

Мнениеот stenly_m » Нед 21 юни 2009 17:43

Според мене не вярно това, защото ако беше така всеки щеше да си е затъмнил предните стъкла и да си извади такава бележка. Според мен по-правилно е да се консултираш с лекар да ти обясни подробно за някоя такава болест и след това звъниш в КАТ, задаваш въпросът и те ти казват как да процедираш. Друго, което се сещам, пускаш молба да ти бъде разрешено затъмняването на стъклата и ако ти я одобрят всичко ще е ок, защото то в бележката пише някво латинско име и ченгето ще ти каже "и аз от де да знам кво е това" и пак ще се заяждат...

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Сря 24 юни 2009 14:41

аз съм с изцяло фолирана кола отскоро.Дори и челното на сънгард,възможно най-светлото фолио.Да чукна на дърво досега не са ме спирали,но все пак ,карам колата главно извънградско.

Потребителски аватар
lio.
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lio. » Пет 26 юни 2009 12:26

[quote="LILO&STICH"]аз съм с изцяло фолирана кола отскоро.Дори и челното на сънгард,възможно най-светлото фолио.Да чукна на дърво досега не са ме спирали,но все пак ,карам колата главно извънградско.[/quote]

а личи ли си като я гледаш Т-образно колата? привечер?

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пет 26 юни 2009 12:50

какво да личи :shock

Потребителски аватар
lio.
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lio. » Пет 26 юни 2009 14:37

[quote="LILO&STICH"]какво да личи :shock[/quote]

че са затъмнени стъклата : )

Потребителски аватар
marti81
Автомобил: Golf IV
Двигател: AHF 1999

Мнениеот marti81 » Сря 02 дек 2009 14:10

На предишния голф бях сложил фолио на всякъде(без предния джам) и колкото пъти са ме спирали (4-5),полицая проверяваше по ръба на стъклото дали е фолио или е тонирано стъклото.Споделиха ми,че за да са затъмнени и предните стъкла на автомобила или трябва да е заводски така колата или да е инкасо(но за инкасо се изискват бронировка и не знам си още какво).Ако свалиш леко прозореца и прокараш пръст по ръба и не закачи фолио може и да мине че е заводски така колицата

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Сря 02 дек 2009 16:51

lio. написа:
LILO&STICH написа:какво да личи :shock

че са затъмнени стъклата : )

ако погледнеш отпред назад,леко си личи.Но едва ли ще се усетеш.Цялата кола е с един цвят фолио :wink:
Забелязва се,само ако погледнеш маркировката на самите стъкла(годината на производство),както и едвам по черните точици които са на стъклото,отпред и отзад.
Иначе,както е казал колегата по-нагоре.Лятот е чудесно за каране.Климатроника лекичко на 23С и в колата е рай mhihi
Преди,блъскаше яко.Отпред води м/у краката mhihi отзад кубчета лед се търкаляха :Mr Green Fun

Потребителски аватар
maksi
Автомобил: VW Touran
Двигател: AZV
Контакти:

Мнениеот maksi » Сря 02 дек 2009 16:58

Такова животно като документ за фолио няма.Когато си изкарваш книжката си взимаш медицинско удостоверение,че си наред и го носиш в КАТ.Щом си извадиш медицинско,че ти пречи слънцето значи не ставаш за шофьор.Ако не си наред с очите ти го пише в свидетелството за управление.
Документ от технотест например удостоверява,че наистина си с ограничена видимост на стъклата и пак прекрачваш закона. :kissy:
За инкасото не е нужно автомобила да е брониран.Просто колата е фирмена и се прекарват пари с нея до банката и обратно(например).Колко фирми могат да си позволят бронирани автомобили?

Потребителски аватар
pr3dat0r
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pr3dat0r » Сря 02 дек 2009 17:49

Ако с това ще съм полезен и моита кола е тонирана изцяло без челното стъкло. Предните са 1-2 идей по светли от задните но определено и през деня и през ноща си се вижда че са с намалена видимост. Така сега и към въпроса всеки път като ме спират ме питат за тез стъкла и се опитват да кажат нещо само че, фирмата която ми ги затамни ми издадоде едно сертификатче че фолиото е удобрено о ИСО 9001 и там си пише номер на колата номер на двигатела и т.н за да се знае за коя кола става дума. По този начин всеки път се оттървам с изклщчение на 1 път, но пак се разминах без глоби просто ми казаха да отида до Шумен или София за един Технотест и да ми издадът и от там допълнително документче и всичко щяло да е ОК. Така и така не съм ходил ама не е и толкова страшно стига да не си от тези които се спичат пред ченгетата и да не можеш да им говориш ако си от този тип хора по добре не се хващаи ;) Успех от мен и ако научиш нещо коеот аз не съм ти казал и не знам ще съм много благодарен да драснеш едно Л.С. и аз да знам :)

Потребителски аватар
passat_b5
Автомобил: Vw Passat b5 - Audi a4 b7
Двигател: 1.8T
Контакти:

Мнениеот passat_b5 » Пон 02 авг 2010 18:13

Здравейте колеги, малко да съживим темата, днес затъмних голфа всички прозорци без предния , на задните стъкла е 20%, а на предните 2 е 40% и през деня като си вътре в колата и като погледниш предното стъкло и предните странични почти няма разлика просто е минимална. Та въпроса ми е дали ще се ебават ченгетата ? И каква е Глобата евентуално :?:

Потребителски аватар
passat_b5
Автомобил: Vw Passat b5 - Audi a4 b7
Двигател: 1.8T
Контакти:

Мнениеот passat_b5 » Пон 02 авг 2010 22:43

:arrow:

Върни се в “Сервизи, магазини и части за VW”