с какво да махна лепилото на moment лента-проблема е решен

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
vovata
Автомобил:
Двигател:

Re: с какво да махна лепилото на moment лента

Мнениеот vovata » Съб 20 юни 2009 15:24

колега работя в 3М имам спреи за почистване на лепило ако си от София ми пиши да ти услужа с него

Потребителски аватар
malolitrajkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот malolitrajkata » Съб 20 юни 2009 16:15

freestyler911 написа:строителните магазини, на "саламчета" е, струва 7-8 пари.

същото е, аз попитах с термина по горе и те ми го дадоха, как се води не знам , но аз го намерих под това найменование.

Потребителски аватар
sstambo
Автомобил: Seat Alhambra
Двигател: BVK 2007

Мнениеот sstambo » Нед 21 юни 2009 14:59

malolitrajkata написа:
freestyler911 написа:строителните магазини, на "саламчета" е, струва 7-8 пари.

същото е, аз попитах с термина по горе и те ми го дадоха, как се води не знам , но аз го намерих под това найменование.

извинявайте за вьпроса но аз неразбрах това на саламчета как се казва ,силикон ли е нещо, издьржа ли на топло и студено и трябва ли да махна силикона на бизон който сложих или и вьрху него става.

Потребителски аватар
malolitrajkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот malolitrajkata » Нед 21 юни 2009 17:56

хубаво е да си изчистил повърхността, демек да няма никакво лепило и остатаци от него
попитай за теркол в някои строителен магазин и те трябва да ти дадът, за нанасянето му трябва пистолет (различен е от този за обикновенния силикон)

Потребителски аватар
auubau
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот auubau » Нед 21 юни 2009 18:52

Колеги на Голф3 (Венто) на шибидаха няма уплътнител по ръба, а някакво мъхесто нещо служещо за ограничаване на шума. Уплътнение не му и трябва, защото водата влязла покрай мъхестото попада в един ръб около люка, а от там по отводнителни каналчета, минаващи през предните колонки. Ако ви тече явно са запушени тези каналчета и като се отпушат няма да има нужда от никакви силикони и подобни.

Потребителски аватар
sstambo

Мнениеот sstambo » Нед 21 юни 2009 21:13

auubau написа:Колеги на Голф3 (Венто) на шибидаха няма уплътнител по ръба, а някакво мъхесто нещо служещо за ограничаване на шума. Уплътнение не му и трябва, защото водата влязла покрай мъхестото попада в един ръб около люка, а от там по отводнителни каналчета, минаващи през предните колонки. Ако ви тече явно са запушени тези каналчета и като се отпушат няма да има нужда от никакви силикони и подобни.

колега каналите са ми отпушени последният пьт го отварях и после уж го затворих като ливнах с шише с вода и всичко вьтре ,това ме принуди да сложа момент лентата временно,но след като ми казаха че за 250лв ще се оправи ,реших тотално да го залепя,исках само да кажа че каналите са ми отпушени и не е това причината да протича,може би сьм прещипал някакво упльтнение или нещо друго някаква пластмасова релсичка ми дрьнка и се мята по тавана но незнам дали е от нея

Потребителски аватар
sstambo

Мнениеот sstambo » Нед 21 юни 2009 21:19

лепилото вече е махнато с помоща на колегата vovata :applause:

Върни се в “Направи си сам!”