Как се оценяваха колите на Елена

Организация и провеждане на клубните сбирки!
Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Re: Как се оценяваха колите на Елена

Мнениеот ChimeyJimmey » Нед 21 юни 2009 20:17

Ами, то снимки има вече в специалната за това тема, а и още ще се появяват там, но не е ясно всички ли са участвали...
Смятам, че е напълно коректно да се оповестят някакви примерни критерии за оценка.
Например:

1. Запазеност;
2. Изглед;
3. Приблизителна стойност на нововъведенията;
4. Естетичност (свръх-субективно);
5. Силов тунинг - вероятно друг клас/категория.

И т.н.

Това е. :041:

Потребителски аватар
Supawiza
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Supawiza » Нед 21 юни 2009 20:24

leonardo_vd написа:
ChimeyJimmey написа:Благодаря за компилацията! :beer
A възможно ли е да се оповести, поне най-общо, и какви са били критериите на журито за оценяване на тунинг-проектите? :041:
Надявам се, че не е нахално... mhihi

Както и да се качат снимки на всички участници. Щото победителите са ясни, но участниците не.

Въпрос на гледна точка колега и аз понякога гледам мис България примерно и харесвам дадени момичета но уви журиото избира други тука също е така.

П.П
И аз имах други виждания за 1;2;3 място но затова има жури и то решава а не ние.
Другия вариант е да се измисли друг начин на избиране от присъстващите на събитието но филма става голям.
Мога да ти кажа на тебе Леонардо да не се отказваш от мечтите си защото си постигнал много и рано или късно ще се оцени.

Поздрави

Потребителски аватар
FreeSoul
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот FreeSoul » Нед 21 юни 2009 20:49

Мале,мале
голяма борба за купи, голямо нещо....

Искам да кажа на всички,които плюят срещу журито,че купите вече са раздадени, не могат да се върнат и да ги раздадат на вашите фаворити.

Вие да сте видяли на мач, някой да отмени съдийско решение?
Като не Ви кефи, няма да идвате,няма да правите колите си за "тунинг напревари",а просто подминавате.

На мен също не ми харесва класирането,защото явно имам различен вкус.
Мнението то ми от показаните три коли е, че 2-ката заслужава първото място,след това 3-ката и накрая полото.Това си е лично виждане, но нямам намерение да коментирам журито заради избора му - това е негово право- затова е жури- да си казва НЕГОВОТО мнение.

Всеки е налял труд и пари в колата си, но съм сигурен,че няма НИТО ЕДИН,който да го е направил, за да спечели купа. Всички го правим за собствен кеф и после се прокрадва мисълта за съревнование.

Друг е въпроса,че според мен трябва да има категории и ясни критерии,които да бъдат изнесени и всички спорещи да се подготвят.

Нека някой ми отговори на въпроса как да сложа една до друга 2-ката с ръждивия капак и 2-ката на Брабус-а например. Двете коли са толкова различни като идеи и изпълнение,че никога не може да каже коя е по-добра.

Относно теглич-а........откога е забранен в "тунинга", някои хора ще ме разберат за какво говоря.Какво недопустимо ли е?Ако Ви докарам едно купе изпънато от-до,но е 1.6 дизел, имам ли право да участвам?

Детайлите в една кола (според мен) зависят от замислената идея и реализация.
Теглич на ръждивата двойка ще е и ходи толкова много,колкото няма да ходи на Брабусовата.

Нека всички,които имат намерение да правят колите си, се замислят какво точно иска да "казва" колата им?

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Нед 21 юни 2009 21:02

Не ме разбирайте неправилно, моля.
Аз нито опонирам на, нито оспорвам решенията на журито.
Само питам за критериите, които, предполагам, всички биха искали да са публични. :041:

Моите лични адмирации са към проекта на колегата leonardo_vd (нищо, че е голф... mhihi ), защото се е съсредоточил върху сърцето на автомобила, което традиционно май се пренебрегва в България.
За мен по-ценна е техническата идея и реализацията й, като уникат, отколкото пластмасарийки, алуминки и думтрялки, видими за всички. Не казвам, че в проектът му те са загърбени. Не казвам и нищо лошо за останалите.
Просто това е моето субективно мнение.

А мнението, казват, е като задника. Всеки го има и смърди. mhihi

Без докачение!
Живи, здрави и късмет! :beer

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Нед 21 юни 2009 21:13

Wish_Master написа:Много се извинявам за офтопика, но тези затъмнените номера не са ли забранени? То е почти същото да ти е мръсен номера. И в двата случая трудно се вижда, а това по принцип е нарушение...

Забранени или не, мам станаха ного нагли с тия камери :banghead:

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Нед 21 юни 2009 21:49

леонардо и ти ли бре :banghead:
не очаквах толкова дребнави хора ...
ако искаш ще ти направя една купа и ще ти я пратя , да си номер едно!
:banghead:
визоре , ебати хората....
не го очаквах и от тебе....

ПП: срам ме е от вас!

Потребителски аватар
addrak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот addrak » Нед 21 юни 2009 22:49

Това ли е победителя - :не:

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Нед 21 юни 2009 22:55

ChimeyJimmey написа:се е съсредоточил върху сърцето на автомобила, което традиционно май се пренебрегва в България.

Никак даже не са пренебрегнати "сърцатите" автомобили. Само, че те се оценяват на пистата, а не от жури :idea:

Журито в случая има свое субективно мнение и на негова база се взима решение. Няма начин всички да спечелят или всички да са доволни.

Колегата Леонардо не би трябвало да очаква каквито и да било обяснения защо, кое и как се е случило. Просто следващият път, като дойде на Общо събрание на Клуба, да вземе да предложи какви да са правилата (ако има специални изисквания), да предложи евентуални членове на жури за оценяване на тунинг и т.н. и след това може да се вземе някакво решение.
След като не е направил тези действия, няма дори правото да пита защо и как! В крайна сметка, предполагам, че не е плащал пари за участие в конкурса, че да се чувства по някакъв начин ощетен :idea:

Отделно да не коментирам, че теми от този род не правят никаква чест на авторите си, но в крайна сметка, ако се разровите из по-старите теми, ще видите, че винаги е имало подобни "обидени" участници...

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Пон 22 юни 2009 0:48

Пиша от погледа на лаик, който не може да открие споменатите от Леонардо промени "зад сцената" (скорости и прочие), но ми е ясно например, че стандартно надпис 20V няма много общо с голф 1:

Един тунинг концепт трябва да е изпипан от-до. За съжаление почти не видях коли, които да отговарят на това изискване. За краткото време, което си отделих за оглед (за сметка на това минах по всички коли 2 пъти) стигнах до извода, че може би ще е хубаво за напред да се оценява както оптика, така и техника. Тогава проекти като на Леонардо ще бъдат оценени достойно.

@leonardo: Твоята кола за мен беше най-стойностна, но интериора ти е още недовършен. Просто не може да претендираш за 1во място, след като колата ти има забележки отвътре. Ако интериора ти беше оправен като хората, за мен твоята кола е неоспорим номер 1, защото има собствена визия, технически е на ниво и се познава веднага на пътя - втора такава няма.

На arni74 колата веднага ме грабна - още преди да разбера, че ще има оценяване си казах, че тя е най-хубавата. Не че джантите не ми бяха трън в очите, но на тази кола те пасваха. Просто колата е един концепт, превърнат в сполучлива визия. Това, че интериора беше просто перфектен (само ще кажа претапицирани седалки с идеален прав шев и доста сполучлив прибран TFT дисплей :bowdown ) просто за мен беше това, което наклони везните към тази кола

На полото с паинтбръша не ми харесаха боядисаните духалки. Но иначе колата отвън изби рибата.

На golfa_e_lud лилавия звяр също беше много красив. Колега, според мен ти не получи желаното от тебе защото за съжаление твоята кола пада в клишето за голфовете, а именно:

Както ChimmeyJimmey каза - прекалено много двойки, които превъплащават една и съща идея - широката броня, фарове с кръстачка, ниско, та чак боли и джанти кои от кои по-банални. Да не говоря за такива жалки неща като луфтовете на предните брони, в които човек може да си завре показалеца или рапидките, които се виждат вътре.

Това, което ми липсваше, беше кола във 100% rat style.

Към колегата със червената двойка със сивия капак със закопчалките - фен съм на боята на твоя преден капак :да:

Прегледах всички теми до сега, но една кола ми убягна - може би защото е останала незабелязана, защото дойде след като всичко вече беше свършило. Това беше едно Корадо, което изглеждаше като току-що извадено от магазина (но не беше сток):
Изображение
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Пон 22 юни 2009 1:16

hooligans написа:видях бате...
жалка история ... а уж са хора които всеки ги знае...
срамна работа ...
смятай , щом на приятелката ми , която като чуе автомобилни сбирки и знае че ще и е тъпо , каза че е било ... страшно хубаво...
ама дреме ми ...
ще потънат в собствената си жлъч и завист и ще ги забравим....

:beer

колеги , това написах на лично , на едно момче....
искам само да се осъзнаете и да не стигате до потъването...
и има доста по стойностни неща , от една купа на която пише 1-во 2-ро или трето място!
:beer

Потребителски аватар
sashobas
Щастлив голфаджия
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sashobas » Пон 22 юни 2009 6:34

Много критично се гледа над колите при оценяването,не казвам че не трябва да е така но нали знаете че всички тези коли се карат като ежедневки и е много трудно да се запазят във вид в който ги видяхте всичките.Нито един от тези автомобили не е направен само за изложби всичко това е само едно хоби.Вярно е че всеки автомобил има забележки и неща за довършване по тях и хубавото е че собствмениците им работят постоянно по тях и се стремят те да изглеждат на ниво.А за господина който казва че МК2 -те изглеждали всичките еднакви явно не вижда достатъчно добре защото аз съм не мнение че всяка кола беше индивидуална сама за себе си .По скоро трябва да има различни класове при оценяването на автомолитие.От МК1до ...... ентния си брой,също да е и с пасатите ,полотата и останалите модели от марката.

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Пон 22 юни 2009 6:37

hooligans написа:смятай , щом на приятелката ми , която като чуе автомобилни сбирки и знае че ще и е тъпо , каза че е било ... страшно хубаво...

Ммммдааа, мога да го потвърдя - при нас се случи същото.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пон 22 юни 2009 8:57

и тука ли....
добре де хора, я кажете, най-важното в живота ли е тази купа :roll:
хулигана хубаво го е казар по-горе
преживейте го бе
знаете ли какви проблеми има в тоя живот...
просто това не е най-важното

Потребителски аватар
bobo7
форумно КГБ
Автомобил:
Двигател: AGN
Контакти:

Мнениеот bobo7 » Пон 22 юни 2009 9:09

ахахаха
баси писна ми на к*ра, след всяко събиране, все некой ще уревеее форума

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Пон 22 юни 2009 9:44

Пи, че има доста по стойностни неща има, но явно ценностната система на някой хора е доста различна. Нещо което не разбирам изобщо... а и това да се изправиш и да пишеш във форума как си бил ощетен и да търсиш обяснение за оценяването е доста... глупаво, все пак мисля, че втори клас сме го минали всички отдавна.
На мене ми става тапо само като чета изказванията от другата тема... как може да не се прояви поне малко уважение към хората организирали цялата работа. Квото и да е винаги ще има някой недоволен и неразбран и да се плюе така е грозно.
Браво на организаторите. Гледайки снимките ми се прииска и на мен да бях там :)
п.п. А хората които толко ги вълнува тва оценяване, мисля, че ако някой трябва да е жури то тва е Брабус-а

Върни се в “Организационен”